(5 ψήφοι)

Μουσικά παραμύθια για όλους

Μουσικά παραμύθια για όλους

Ηλιόλουστες μέρες που μας ξεσηκώνουν και μας φτιάχνουν τη διάθεση μας επιφύλαξε ο Φεβρουάριος και με τέτοιο καιρό, πώς να κάτσουμε σπίτι;

Στον Ελληνικό Κόσμο έχουν ετοιμάσει ένα χορταστικό αποκριάτικο Σαββατοκύριακο και μας περιμένουν. Τρία διαφορετικά εργαστήρια εμπνευσμένα από τις Απόκριες με ελεύθερη ροή και σκοπό τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους να πειραματιστούν με ποικίλα υλικά και να δημιουργήσουν τη δική τους αποκριάτικη αμφίεση! Το Σάββατο τα εργαστήρια θα λειτουργήσουν 12:00-16:00 και την Κυριακή 11:00-16:00. Μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα εργαστήρια ή και όλα μαζί (8 ευρώ). Τα εργαστήρια ονομάζονται: «Από την κορφή ως τα νύχια....μεταμόρφωση!» (3 ευρώ), «Απόκριες αλα ιταλικά» (4 ευρώ) και « Ήρθαν οι απόκριες διάλεξε αξεσουάρ» (3 ευρώ).


Ένα διήμερο με δωρεάν εργαστήρια περιμένει το Σάββατο 22 και την Κυριακή 13/2 τα παιδιά 7-12 ετών στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η διήμερη δράση Hack The Day @ Michael Cacoyannis Foundation αποτελείται από έξι εργαστήρια διάρκειας τεσσάρων ωρών όπου τα παιδιά ανάλογα με τις ηλικιακές ομάδες και τα ενδιαφέροντά τους θα έχουν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν ένα πρότζεκτ με θέματα που κυμαίνονται από εφαρμογές ηλεκτρονικών κυκλωμάτων και νέων τεχνολογιών σε δημιουργική χειροτεχνία, αρχιτεκτονικές κατασκευές, μηχανικά συστήματα και εικαστικές αφηγήσεις. Δείτε το πρόγραμμα και φροντίστε να κάνετε εγγραφή Πέμπτη και Παρασκευή 11:00-14:00 στο 210 3418 550 & 579.


Ευχάριστες ώρες με την Ελευθερία Αρβανιτάκη θα περάσουν την Κυριακή 23/2 στις 12:00 στο χώρο του Art Act Area τα παιδιά 6-12 ετών. Θα ανακαλύψουν την σχέση τους με την πόλη μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, θα παίξουν, θα ζωγραφίσουν και είμαι σίγουρη ότι θα ...πουν κι ένα τραγούδι! Θα ακολουθήσουν κατασκευές από το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Ευπαλίνος» καθώς και παιχνίδια µε την τέχνη (10 ευρώ, δηλώσεις συμμετοχής & πληροφορίες στα 211 4035789, 694 57 95 068).


Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει δύο υπέροχα μουσικά παραμύθια , αγαπημένα των παιδιών σε όλο τον κόσμο, την Κυριακή 23/2 στις 11:30 και υπόσχεται μια απολαυστική μύηση των μικρών στον κόσμο της μουσικής, με οδηγούς ζώα και ανθρώπους σε μαθήματα ζωής. «Ο Πέτρος και ο Λύκος», του Σεργκέι Προκόφιεφ, συμφωνικό παραμύθι για αφηγητή και ορχήστρα και ο «Μπαμπάρ το Ελεφαντάκι», του Φρανσίς Πουλένκ, αφήγηση για βιολί και πιάνο θα παρουσιαστούν από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και αφηγητής θα είναι ο Γεράσιμος Γεννατάς (8 ευρώ παιδιά και συνοδοί παιδιών, 14 ευρώ γενική είσοδος).


Η άνοιξη μοιάζει να είναι ήδη εδώ, ας το απολαύσουμε λοιπόν, πριν ο χειμώνας επανέλθει δριμύτερος. Καλές βόλτες!

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom