(2 ψήφοι)

Αποκριάτικες βόλτες!

Αποκριάτικες βόλτες!

Το Τριώδιο άνοιξε και οι δρόμοι έχουν γεμίσει μασκαρεμένα πιτσιρίκια με στολές, συνήθως αυτοσχέδιες ή κάποιες φορές ακριβοπληρωμένες. Αντιμετωπίστε το θέμα «στολή» με έμπνευση και ψυχραιμία και ετοιμαστείτε για αποκριάτικες δραστηριότητες στα μουσεία!

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο περιμένει την Κυριακή 16/2 στις 12:00 τα παιδιά που πηγαίνουν Δημοτικό με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εγώ αλλιώς». Τα παιδιά αποτυπώνουν το πορτραίτο τους με τη βοήθεια ενός καθρέφτη. Στη συνέχεια, με τη συνεργασία και την παρέμβαση των άλλων παιδιών το μεταμορφώνουν. Το πορτραίτο γίνεται μια διαφορετική αποκριάτικη μάσκα (8 ευρώ).


Τα παιδιά από 5-12 ετών στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας θα ακούσουν το Σάββατο 15/2 στις 13:00 «Παραμυθοκαμώματα με εκπλήξεις!». «Αν ένα μήλο μιλούσε, τι θα ζητούσε; Κι αν ένα σπαθί ήθελε να γίνει πινέλο σε πίνακα ζωγραφικής; Κι αν...; Κι αν...; Τι μπορεί να γίνουν αυτά και άλλα πολλά;» Πρόκειται για ένα δημιουργικό αποκριάτικο εργαστήρι που βοηθάει τα παιδιά μέσα από τη μυθοπλασία και τη διάδραση με το παραμύθι να επεξεργαστούν το συναίσθημα της έκπληξης (8 ευρώ).


Στο ίδιο μουσείο την Κυριακή 16/2 στις 13:00 μ.μ. για τα παιδιά 4-12 ετών "Η περιπέτεια ξεκινά... με μάγισσες, μάγους, ξωτικά". Σκοτεινές μάγισσες φτιάχνουν φίλτρα μαγικά, πονηρά ξωτικά καραδοκούν στο δάσος και μάγοι μεταμορφώνουν και μεταμορφώνονται σε ένα σωρό πλάσματα, μεγάλα και μικρά. Κι όμως οι ήρωες του παραμυθιού τα βάζουν με όλα αυτά τα μυστηριώδη πλάσματα και ξεπερνούν τους φόβους τους (8 ευρώ).


Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης βρίσκει την ευκαιρία να οργανώσει ένα εργαστήριο που μας συστήνει αποκριάτικα έθιμα της Ελλάδας. Το θέμα του είναι «Η προσωπίδα της Μπούλας ή του Γενίτσαρου της Νάουσας...στο πρόσωπό μου!» και πραγματοποιείται την Κυριακή 16/2 στις 10.00-12.00 για παιδιά Νηπιαγωγείου & Α΄ Δημοτικού και 12.30-14.30 για παιδιά Β΄, Γ΄και Δ΄ Δημοτικού (8 ευρώ, τηλεφωνική κράτηση στα 210 3312 621 και 210 3312 750).


Αν μετά από τόση ...Αποκριά χρειάζεστε αποτοξίνωση, τότε μη χάσετε τη συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα με τίτλο «Τι λέει η αλεπού;», στο café του Ιανού την Κυριακή 16/2 στις 11:00 και 14:00. Το έργο είναι εμπνευσμένο από τους Μύθους του Αισώπου και μέσα από τη μουσική και τις παιδικές φωνές ζωντανεύουν αγαπημένοι ήρωες και χιλιοειπωμένες ιστορίες όπως η Αλεπού, η Χελώνα, ο Τζίτζικας & ο Μέρμηγκας αλλά και ο ξεχωριστός Κόρακας (10 ευρώ).


Πολλές προτάσεις αυτήν την εβδομάδα, στο πνεύμα των ημερών. Μην αφήσετε το Σαββατοκύριακο να πάει χαμένο, βάλτε τις μάσκες και εξορμήστε! Καλές βόλτες!

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom