(6 ψήφοι)

Τα …πλήκτρα μας καλούν!

Τα …πλήκτρα μας καλούν!

Koυκουλωμένους μας βρήκε η εβδομάδα που πέρασε, μια και ο καιρός έγινε πάλι χειμωνιάτικος, το Σαββατοκύριακο όμως η θερμοκρασία θα ανέβει και τίποτα δε μας σταματά!

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μέγαρο, αφού εκεί μας περιμένει μια συναυλία, αλλά και ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Η κλασική μουσική είναι ο τομέας που το Μέγαρο Μουσικής γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον και αυτήν την Κυριακή 9/2 στις 11:30 ετοιμάζεται να τον συστήσει και στα παιδιά. «Άκου... τα πλήκτρα!» ονομάζεται η συναυλία, με την οποία μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουμε τα πληκτροφόρα όργανα, δηλαδή το πιάνο, την τσελέστα και το τσέμπαλο, μέσα από χαρακτηριστικά αποσπάσματα έργων που γράφτηκαν γι' αυτά από τους F. Couperin, W. A. Mozart, L. v. Beethoven, F. Liszt, F. Chopin, Σ. Ραχμάνινοφ, Ι. Στραβίνσκι, B. Bartók κ.ά.

Η αρχιτεκτονική ζωντανεύει και χορεύει σε μια γιορταστική ατμόσφαιρα στο Μέγαρο Μουσικής με το εικαστικό και χορευτικό εργαστήρι «Μεταμορφώσεις», που μας έρχεται από το Κέντρο Πομπιντού της Γαλλίας και απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών. Το εργαστήρι θα πραγματοποιείται καθημερινά μέχρι τις 6 Απριλίου και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό θα καθοδηγεί τα παιδιά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους (3 ευρώ, πληροφορίες και κρατήσεις στο 210 7282333).


Η Εθνική Πινακοθήκη προς το παρόν -λόγω επέκτασης- φιλοξενείται από την Εθνική Γλυπτοθήκη στο Γουδή κι εκεί περιμένει κάθε Σάββατο 11.00-14.00 τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με ελεύθερη είσοδο. Το «Παιδικό Εργαστήρι» βοηθά τα παιδιά να γνωρίσουν και να απολαύσουν τη φύση, τη ζωή, την ιστορία της τέχνης, τα κάνει κοινωνικότερα, τονώνει την αυτογνωσία και την αυτοπεποίθησή τους. Η περιοχή είναι καταπράσινη, οπότε μπορείτε να πάρετε μαζί σας όλα τα παιδικά ...οχήματα και να απολαύσετε μια βόλτα στην εξοχή.


Τα Παιδιά Πάνε Cinema και ο Δήμος Κορυδαλλού παρουσιάζουν από το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου μέχρι την Κυριακή 16 Μαρτίου, για 6 Σαββατοκύριακα στο cine Παράδεισος, την «Παραμυθούπολη», μια πόλη που οι γονείς και τα παιδιά μπορούν να τα δουν και να τα κάνουν όλα. Δείτε το «χορταστικό» πρόγραμμα και επιλέξτε τα θεάματα και τις δραστηριότητες που ενδιαφέρουν τα παιδιά σας, χωρίς να σας απασχολεί το κόστος. Με ημερήσιο εισιτήριο 3 ευρώ, μπορούν να επιλέξουν ό,τι τους αρέσει, μέχρι τελικής πτώσεως!


Με τις τηλεοράσεις ανοιχτές και το βλέμμα στραμμένο στην Κεφαλονιά περνούν οι μέρες και είμαι σίγουρη πως όλοι μας θέλουμε να αλλάξουμε παραστάσεις και να νιώσουμε καλύτερα. Πάρτε τα παιδιά σας και κάντε μια βόλτα! Να περνάτε καλά!

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom