(7 ψήφοι)

Ζήλιες και ψέματα με …Τέχνη!

Ζήλιες και ψέματα με …Τέχνη!

Έχοντας «πλεύσει» με το αυτοκίνητο στους δρόμους και με τις γαλότσες βουτηγμένες μέσα στα νερά, κατάφερα να φτάσω σπίτι κι αφού βεβαιώθηκα ότι το Σαββατοκύριακο θα είναι στεγνό, προτείνω να το εκμεταλλευτούμε δεόντως!

Το Μέγαρο Μουσικής (www.megaron.gr) μας περιμένει μικρούς και μεγάλους την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στις 11:30, όχι με μία αλλά με δύο ενδιαφέρουσες προτάσεις! «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή» είναι μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση της ομάδας Κοπέρνικος για παιδιά 5-9 ετών, που σκοπό έχει να εξοικειώσει τα παιδιά με τις έννοιες της Βιβλιοθήκης και της φιλαναγνωσίας. Μια και όλοι μας επιθυμούμε να αγαπήσουν τα παιδιά μας τα βιβλία, η παράσταση έρχεται να βάλει κι αυτή το χεράκι της (παιδικό 8 ευρώ, γενική είσοδος 10 ευρώ).

 

Αν πάλι για εσάς το Μέγαρο σημαίνει μουσική, τότε μη χάσετε τη συναυλία «Άκου τα ...χάλκινα!» που σκοπό έχει να συστήσει στα παιδιά και τους γονείς τους τη φασαριόζικη οικογένεια των χάλκινων οργάνων. Γνωρίστε το κόρνο, την τρομπέτα, το τρομπόνι και την τούμπα μέσα από χαρακτηριστικά αποσπάσματα έργων που γράφτηκαν γι' αυτά από τους Π.Ι.Τσαϊκόφσκι, S. Johnson, H. Schneider, Ν. Σκαλκώτα, L. Anderson, M. Brand, Queen και Μ. Χατζιδάκι (παιδιά, συνοδοί παιδιών 8 ευρώ, γενική είσοδος 14 ευρώ).

 

Δε χρειάζεται να αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας μαθησιακές δυσκολίες για να παρακολουθήσουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών (www.ote.gr) «Και ο Μαρκόνι δεν ήταν σπουδαίος μαθητής, έγινε όμως ένας Μεγάλος Εφευρέτης», το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19/1 στις 10:00, 11:30 και 13:00. Τα παιδιά 7-14 ετών θα μάθουν για τους τρόπους με τους οποίους οι μεγάλοι εφευρέτες άλλαξαν την ιστορία των τηλεπικοινωνιών και επιπλέον οι γονείς θα ενημερωθούμε για το πώς να προσεγγίζουμε καλύτερα τις διαφορετικές μορφές νοημοσύνης και τις διαφορετικές ικανότητες καθώς και πώς να τις αναγνωρίζουμε (είσοδος ελεύθερη, δήλωση συμμετοχής στο 210 6201999).

 

«Παραμυθοκαμώματα της ζήλιας» θα ακούσουν τα παιδιά 5-12 ετών στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας (www.mce.gr) το Σάββατο 18/1 στις 13:00. «Ένας γέρος σοφός είπε κάποτε ότι αξίζει να ταξιδέψεις τόσο όσο να ανακαλύψεις τη μυστική δύναμη της ζήλιας». Ένα δημιουργικό εργαστήρι που μας βοηθάει μέσα από τη μυθοπλασία και τη διάδραση με το παραμύθι να επεξεργαστούμε το συναίσθημα της ζήλειας (8 ευρώ).

 

Για ένα «Ταξίδι στην Τέχνη» περιμένει τα παιδιά 7-12 ετών το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (www.hcm.gr) την Κυριακή 19/1 στις 12:00. Τα παιδιά εξοικειώνονται με διαφορετικές μορφές της τέχνης και αντιλαμβάνονται ότι η τέχνη βρίσκεται παντού γύρω μας. Πειραματίζονται με την τέχνη ως τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας και παράγουν ένα έργο τέχνης με θέμα τον τόπο και τη ζωή τους (8 ευρώ).

 

Εν αναμονή των Αλκυονίδων, αλλά και μιας άσπρης μέρας γενικότερα, ας αξιοποιήσουμε το Σαββατοκύριακο που πλησιάζει.

Καλές βόλτες!

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom