(5 ψήφοι)

Αντίδοτο στην καθημερινότητα

Αντίδοτο στην καθημερινότητα

Τα ξυπνητήρια έπιασαν πάλι δουλειά και η τρεχάλα της καθημερινότητας επέστρεψε δριμύτερη! Ευτυχώς πλησιάζει το Σαββατοκύριακο για να πάρουμε μια ανάσα και να παρηγορηθούμε.

Ο Άγιος Βασίλης μπορεί να ολοκλήρωσε το μοίρασμα των δώρων, είπε όμως να παραμείνει στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (www.gnhm.gr) για το Σαββατοκύριακο και να πάρει μέρος στο εορταστικό πρόγραμμα «Σώστε τον Άη Βασίλη!». Για να σωθεί ο Άη Βασίλης που έχει αποκλειστεί στον Β. Πόλο και να μοιράσει τα δώρα του, το Μουσείο μεταμορφώνεται μαγικά σε χώρο όπου η μουσική, το θέαμα και οι δράσεις αλληλοσυμπληρώνονται με στόχο την χαρά, το παιχνίδι, αλλά και την ενημέρωση των παιδιών για την κλιματική αλλαγή. Στους χώρους του Μουσείου θα υπάρχουν «Το εργαστήρι του Άη Βασίλη» και «Η κουζίνα του Άη Βασίλη» για παιδιά από 5 ετών και «Ο παιδότοπος του Άη Βασίλη» για παιδιά 2-4 ετών (ενήλικες 10 ευρώ, παιδιά 6 ευρώ).

 

Το εργαστήριο «Καφέ. Κούκλες από πηλό» περιμένει τα παιδάκια 2-3.5 ετών και τους γονείς τους στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (www.cycladic.gr), την Κυριακή 12/1 11:30-13:00. Μετά τα γλυκά των Χριστουγέννων, τώρα είναι η ώρα του πηλού. Ζεσταίνουμε τα χέρια μας, παίρνουμε τον πηλό και αρχίζουμε. Ένα μικρό πήλινο θέατρο θα στηθεί μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων και οι πήλινες φιγούρες θα πάρουν ζωή. Ντυθείτε πρόχειρα και ετοιμαστείτε να λερωθείτε! (15 ευρώ, κρατήσεις στο 210 7294220)

 

Τα μεγαλύτερα παιδιά (5-10 ετών), στο ίδιο Μουσείο, το Σάββατο 11/1 11:00-13:00, θα παρακολουθήσουν το εργαστήριο «Δώσε ζωή στα ζώα του Αισώπου». Μέσα από μια προβολή θα δουν και θα θυμηθούν τους ήρωες από τους μύθους του Αισώπου. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας εφημερίδες, σύρμα και ξύλο θα κατασκευάσουν τα ζώα με την τεχνική της χαρτοκολλητικής και του papier-mâché. Στη δεύτερη συνάντηση, μια εβδομάδα μετά, τα παιδιά θα χρωματίσουν και θα διακοσμήσουν τα έργα τους με διάφορα υλικά (22 ευρώ, κρατήσεις στο 210 7294220).

 

Ο ΙΑΝΟS (www.ianos.gr) παρουσιάζει ένα «Ανοιχτό Μάθημα» με την τάξη της Μαρίας Κονταρίνη για παιδιά από 5 ετών, το Σάββατο 11/1 στις 14:00 μ.μ. στο IANOS CAFÉ, με ελεύθερη είσοδο. Μικροί πιανίστες παρουσιάζουν έργα γνωστών συνθετών, o Spyrospan παρουσιάζει το νέο μουσικό όργανο hang, η χορεύτρια Πίνα Μπάους μέσα από αυτοβιογραφικό βίντεο δείχνει τα μυστικά της τέχνης. Στο τέλος θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Φωτεινής Τσαλίκογλου «Η νεράιδα της γης», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

 

Τις τελευταίες τους παραστάσεις δίνουν το Σάββατο 11/1 στις 13:00 και 16:00 οι Βurger Project στον Ελληνικό Κόσμο (www.hellenic-cosmos.gr). Το «Μαμά, θα κάνω μπάντα Vol.2» είναι μια διαδραστική, μουσική, εκπαιδευτική παράσταση για παιδιά κάθε ηλικίας. Η δημιουργική παρουσίαση των οργάνων και ο ρόλος τους σε ένα μουσικό συγκρότημα, ο αυτοσχεδιασμός, οι πολλαπλές δυνατότητες της φωνής, τα «μυστικά» του ρυθμού στο χορό και το τραγούδι, είναι ορισμένα από τα θέματα που φέρνουν τα παιδιά κοντά στη μουσική και διεγείρουν τη φαντασία τους (ενήλικες 6 ευρώ, παιδιά 10 ευρώ, δηλώσεις συμμετοχής στο 212 254 0000).

 

Στη ρουτίνα μπορεί να επιστρέψαμε, δεν υπάρχει όμως λόγος να χάσουμε τη διάθεσή μας για εξορμήσεις, άλλωστε το Σαββατοκύριακο έχει σχεδόν φτάσει. Καλές βόλτες!

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom