(4 ψήφοι)

Νέος Χρόνος, νέες βόλτες!

Νέος Χρόνος, νέες βόλτες!

Μια δύσκολη χρονιά μόλις τελείωσε και μια καινούρια ξεκινά, ας ελπίσουμε καλύτερη από την προηγούμενη. Λένε πως ό,τι κάνεις την Πρωτοχρονιά, θα το κάνεις όλο το χρόνο, εγώ πάντως προτείνω και την καινούρια χρονιά να περάσουμε όσο γίνεται περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας.

Τα παιδάκια 1-2.5 ετών στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (www.hcm.gr) θα επισκεφτούν «Το εργαστήρι του Άι-Βασίλη» το Σάββατο 4/1 στις 10:00 με τους γονείς τους. Τα παιδιά και οι συνοδοί τους στο έκθεμα «Παιχνιδότοπος, Χτίζω και δημιουργώ» του Παιδικού Μουσείου χτίζουν και γκρεμίζουν το εργαστήρι του Άι-Βασίλη κάνοντας έτσι τα πρώτα μαθήματα ισορροπίας και μηχανικής (15 ευρώ).
Τα παιδιά 3-6 ετών, στο ίδιο Μουσείο, από την Πέμπτη 2/1 μέχρι την Κυριακή 5/1 από τις 11:00 θα είναι «Στη σκιά του καλικάντζαρου». Η παράδοση λέει ότι οι καλικάντζαροι φεύγουν με τον αγιασμό των νερών. Τα παιδιά τους ξορκίζουν παίζοντας θέατρο σκιών με το σώμα τους (7 ευρώ).


Οι καλικάντζαροι έχουν την τιμητική τους και στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας (www.mce.gr). Από την Πέμπτη 2/1 έως την Κυριακή 5/1 στις 13:00, τα παιδιά 5-12 ετών θα φτιάχνουν «Καλικαντζαρόσουπα»! Οι καλικάντζαροι υπάρχει περίπτωση να μαγειρεύουν κάτι καλό; Δύσκολο, σκανταλιά μαγειρεύουν και πολύ μεγάλη μάλιστα! Αρπάζουν λέει... επιθυμίες, άκου πράγματα, και χωρίς επιθυμίες τι γίνεται; Στο Μουσείο κάποια λύση θα έχουν σκεφτεί (8 ευρώ).


Αν δεν την έχετε δει, στο Μέγαρο Μουσικής (www.megaron.gr) συνεχίζεται η πολύ επιτυχημένη παράσταση, σε σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου και με πρωταγωνιστή τον Αργύρη Ξάφη, «Το νησί των θησαυρών». Το Σάββατο 4/1 στις 15:00 και την Κυριακή 5/1 στις 11:30 είναι ευκαιρία να απολαύσετε ένα μουσικοθεατρικό θέαμα που ενθουσιάζει όχι μόνο τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους (12 ευρώ).


Το μαγικό παραμύθι του Πήτερ Παν, ξαναζωντανεύει στον Ελληνικό Κόσμο (www.hellenic-cosmos.gr). Ο Πήτερ Παν, η Γουέντυ, ο Κάπταιν Χουκ, ο Στάρκυ, η Τίνκερ Μπελ, τα «χαμένα παιδιά» και οι πειρατές, αγαπημένοι ήρωες μικρών και μεγάλων έρχονται να μας διασκεδάσουν, να μας συγκινήσουν και να μας θυμίσουν, ότι καλό είναι έστω και για λίγο να ζούμε μες τα παραμύθια. Το Σάββατο 4/1 στις 11:30 και την Κυριακή 5 και Δευτέρα 6/1 στις 11:30 και 14:45 η χώρα του Ποτέ-Ποτέ μας περιμένει (11 και 13 ευρώ).


Σε λίγες μέρες ανοίγουν πάλι τα σχολεία και μπαίνουν «τα κεφάλια μέσα». Ας απολαύσουμε τις τελευταίες ημέρες των γιορτών, γεμίζοντας τις μπαταρίες μας για ό,τι ακολουθεί.

Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη και χαρούμενες στιγμές!

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom