(5 ψήφοι)

Ο Καραγκιόζης ...Αίσωπος!

Ο Καραγκιόζης ...Αίσωπος!

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών και... του καιρού, όμως, θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να αντλούμε αισιοδοξία από τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών.

Αν τα παιδιά σας δεν είναι υπέρ της υγιεινής διατροφής και πασχίζετε να τα πείσετε να τρέφονται σωστά, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (www.hcm.gr) έχει τη λύση! Μαζί με τα Μπισκότα Παπαδοπούλου προσκαλούν τα παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων και τις οικογένειές τους το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 10:00 π.μ. – 15:00 μ.μ. για να ετοιμάσουν το πιο νόστιμο και θρεπτικό πρωινό. Τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν με ελεύθερη είσοδο σε τέσσερα εκπαιδευτικά προγράμματα και στο Μουσείο θα βρίσκεται διατρoφολόγος, με τον οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν μικροί και μεγάλοι.

 

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 12:00 μ.μ. στο Βιβλιοπωλείο Ιανός (www.ianos.gr) η ομάδα 4Μ περιμένει τα παιδιά από 4 ετών να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικες κάρτες και στολίδια, που θα στολίσουν τη βιτρίνα και το παιδικό τμήμα του βιβλιοπωλείου.

Την ίδια μέρα στις 15:00 μ.μ., θα παρουσιαστεί σε παιδιά δημοτικού το βιβλίο του Θανάση Σάλτα «Το περιβόλι της Χαράς και της Λύπης», ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, με πλούσιο λεξιλόγιο, παραμυθένια μουσική και πολλά μηνύματα για τα παιδιά αλλά και μεγάλους αναγνώστες. Περιλαμβάνει 12 ιστορίες και 4 τραγούδια με πρωταγωνιστές - ποιους άλλους;- τη Χαρά και τη Λύπη (είσοδος ελεύθερη).

 

Τον Μάρτιο δεν προλάβαμε να τη δούμε, τώρα όμως δεν πρόκειται να τη χάσουμε! Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (www.sgt.gr) στις 5-8 Δεκεμβρίου θα παιχτεί η παράσταση «Μύθοι του Αισώπου». Πρόκειται για ένα μουσικό παραμύθι για τραγουδιστές, ορχήστρα και θέατρο σκιών, σε μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου, με τη συμμετοχή της Καμεράτας και μονωδών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Οι μύθοι παρουσιάζονται από το Θέατρο Σκιών του Ηλία Καρελλά και ανάμεσά τους, ο Αίσωπος / Καραγκιόζης μάς αφηγείται επεισόδια από τη ζωή του (8, 12, 15 ευρώ).

 

Μια τρυφερή ιστορία για δύσκολους καιρούς παρουσιάζεται στον Ελληνικό Κόσμο (www.hellenic-cosmos.gr). Πρόκειται για το διήγημα του Λ. Τολστόι «Από τι ζουν οι άνθρωποι» και απευθύνεται σε όλους εμάς που πιστεύουμε ότι ζούμε επειδή φροντίζουμε τους εαυτούς μας, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που μας κάνει να ζούμε είναι μόνο η αγάπη. Το κείμενο έχουν διασκευάσει, σκηνοθετήσει και ερμηνεύουν η Όλια Λαζαρίδου, ο Γιώργος Νανούρης και ο Ηλίας Κουνέλας κι η μουσική είναι του Κωνσταντίνου Βήτα. Η παράσταση είναι κατάλληλη για παιδιά πάνω από 8 ετών και παίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 15:00 μ.μ. και 19:00 μ.μ. (εισ. κάθε Κυριακή στις 15:00 μ.μ 10 ευρώ, παιδικό 6 ευρώ).

 

Ενδιαφέρουσες είναι οι επιλογές κι αυτήν την εβδομάδα, μαζί με τα παιδιά μας, όμως, ας έχουμε στο μυαλό μας και κάποια άλλα, λιγότερο τυχερά, κι αν είναι στο χέρι μας, ας δώσουμε χαρά και σ΄αυτά. Καλές βόλτες!

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom