(6 ψήφοι)

Θέατρο στο τρένο!

Θέατρο στο τρένο!

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να κάνουμε τις εργασίες που αναβάλλουμε εδώ και καιρό, χαλιά και ντουλάπες! Δεν ξέρω πόσο νοικοκυρές είστε, εγώ πάντως δεν έχω στρώσει και τα μάλλινα μόλις τα κατέβασα... Δεν σκοπεύω πάντως να πτοηθώ από τον καιρό και το ίδιο προτείνω και σε εσάς.

 

To παιδικό βιβλίο της Ελισάβετ Ζητουνιάτη, για παιδιά 4 έως 7 ετών, «Ο Μυλού πειρατής και το χαμένο ψαροκόκαλο» παρουσιάζεται το Σάββατο 16/11 στις 12:00 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS (www.ianos.gr). Ο Μυλού είναι ένα χνουδωτό, σκανδαλιάρικο και λαίµαργο γατάκι. Αυτή τη φορά, όµως, η λαιµαργία του θα τον βάλει σε περιπέτειες, αφού, τρώγοντας και το φαγητό της µικρής του αδερφής, θα βρεθεί στο κατάστρωµα του πιο φοβερού πειρατικού καραβιού. Εκεί θα έρθει αντιµέτωπος µε τον τροµερό Γάτο Σκαθαράτο και θα ζήσει µεγάλες λαχτάρες µαζί µε τον καλοσυνάτο Πόγκο, που φροντίζει τον πειρατή. Οι δυο φίλοι θα καταφέρουν τελικά να σωθούν και να σώσουν και τους υπόλοιπους γάτους από τον κακό πειρατή; (είσοδος ελεύθερη)

 

Ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιμένει τα παιδιά 7-12 ετών στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (www.hcm.gr) την Κυριακή 17/11 στις 12:00 μ.μ. και 13:00 μ.μ. με θέμα «Η γλώσσα του σώματος» (8 ευρώ). Πώς θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε αν δεν υπήρχαν οι λέξεις; Μπορεί το σώμα μας να «μιλήσει»; Τα παιδιά ανακαλύπτουν τη σημασία και τις δυνατότητες της γλώσσας του σώματος, τόσο στο πέρασμα του χρόνου όσο και στους διαφορετικούς πολιτισμούς. Τέλος, δημιουργούν τη δική τους ιστορία με μοναδικό εργαλείο...το σώμα τους.

 

Αν εργάζεστε, ξέρετε τι σημαίνει ένα παιδί που διαμαρτύρεται επειδή λείπετε όλη την ημέρα και ισχυρίζεται ότι δεν το αγαπάτε. Ίσως έχετε τύψεις γι΄αυτό, ίσως ακόμα και να έχετε σκεφτεί να σταματήσετε τη δουλειά, αλλά στις εποχές που ζούμε αυτό μοιάζει με ανέκδοτο. Στον Ελληνικό Κόσμο (www.hellenic-cosmos.gr) παίζεται μια παράσταση ακριβώς για την περίπτωσή σας, κατάλληλη για παιδιά 2-6 ετών. Το «Μαμά μου, ΜΟΥ!» είναι η νέα δουλειά της ομάδας «Πράσσειν Άλογα» και παρουσιάζει τη σύγκρουση ανάμεσα στην ανάγκη του παιδιού να έχει σε αποκλειστικότητα τη μαμά του και στην ανάγκη της μαμάς να δουλέψει. Η παράσταση θα παίζεται για έξι Κυριακές στις 17:00 μ.μ. και είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 212 2540000 (εισ. 5, 8 ευρώ).

 

Το πιο πιθανό είναι να έχετε μπει σε τρένο με τα παιδιά σας, θέατρο σε τρένο όμως έχετε δει; Η Παιδική Σκηνή της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ (totrenostorouf.gr) περιμένει τους μικρούς της φίλους να ζήσουν ένα πρωτότυπο σιδηροδρομικό ταξίδι με τίτλο «Tα Παιδιά που Βλέπουν τα Τρένα... να Πετούν!». Πρόκειται ταυτόχρονα για θεατρική παράσταση, διαδραστικό ταξίδι και παιδαγωγικό παιχνίδι εμπνευσμένα από το κλασικό αριστούργημα παιδικής λογοτεχνίας της Έντιθ Νέσμπιτ «Tα παιδιά που έβλεπαν τα τρένα να περνούν». H παράσταση παίζεται κάθε Σάββατο στις 17:00 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 12:00 μ.μ. (10 ευρώ).

 

Η εβδομάδα τελειώνει σιγά σιγά, ντυθείτε ζεστά κι ετοιμαστείτε για βόλτες.

Α! και καλό χειμώνα!

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom