(5 ψήφοι)

Η ζούγκλα στην πόλη

Η ζούγκλα στην πόλη

Έφτασε και ο Νοέμβριος με τις πρώτες βροχές και τα πρώτα διαγωνίσματα στο σχολείο, μην ανησυχείτε όμως, ο καιρός θα συνεχίσει να μας κάνει το χατίρι κι έτσι το Σαββατοκύριακο θα είμαστε όλοι έτοιμοι για βόλτες!

Είμαι σίγουροι πως, έστω και μία φορά, έχετε βρεθεί στη γειτονιά του Ψυρρή και έχετε "τιμήσει" κάποιο από τα πολλά -ειδικά κατά το παρελθόν- μαγαζιά του. Τώρα που η περιοχή είναι πιο ήρεμη και, κατά τη γνώμη μου, καλύτερη, την Κυριακή 10/11 στις 14:00 μ.μ.-18:00 μ.μ. μας περιμένει η «Γιορτή Δρόμου Ψυρρή 2013».

Μαζί με συναυλίες, έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, μας περιμένει και το «Σχολείο παιχνιδιού» (εργαστήρι πολιτιστικής εκπαίδευσης), σε ένα υπαίθριο πολυθεματικό εργαστήρι δημιουργικής φαντασίας και έκφρασης στις οδούς Λεπενιώτου και Τάκη (από 15:00 έως 16:30), όπου παιδιά και γονείς θα έχουν την ευκαιρία, με άξονα το θεατρικό παιχνίδι, να πειραματιστούν να παίξουν, να αλληλεπιδράσουν συμμετέχοντας σε ποικίλες καλλιτεχνικές δράσεις (www.facebook.com/events/169463403261034/).

 

Αν αγαπάτε τα Αρχαία Ελληνικά και θέλετε να τα αγαπήσουν και τα παιδιά σας, τότε στο Μουσείο Ηρακλειδών (www.herakleidon-art.gr) περιμένει τα παιδιά 5-8 ετών το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανακαλύπτω τα Αρχαία Ελληνικά μέσα από δημιουργικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες». Tην Κυριακή 10/11 11:30 π.μ.-13:00 μ.μ. τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζονται και να ανταλλάσσουν απόψεις όπως οι αρχαίοι ρήτορες και σχηματίζουν αρχαίες ελληνικές λέξεις , φτιάχνοντας κολάζ (15 ευρώ, κρατήσεις θέσεων στο 210 3461981, εσωτ. 201).

 

Στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (www.n-t.gr) παίζεται η παράσταση «Ο Μόγλης και οι περιπέτειές του στη ζούγκλα». Είναι ένα νέο θεατρικό έργο του συγγραφέα και σεναριογράφου Γιάννη Σκαραγκά, εμπνευσμένο από τους θρυλικούς ήρωες του Βιβλίου της Ζούγκλας. Το έργο είναι μια ιστορία ενηλικίωσης ενός παιδιού που μεγαλώνει κουβαλώντας ερήμην του κομμάτια τόσο του κόσμου των ζώων όσο και των ανθρώπων. Η σκηνή του θεάτρου μετατρέπεται σε ζούγκλα και μικροί και μεγάλοι παρακολουθούν τη συγκινητική όσο και διασκεδαστική ιστορία να ξετυλίγεται (παραστάσεις Σάββατο 18:00 μ.μ., Κυριακή 11:30 π.μ. και 15:00 μ.μ., εισ. 10 ευρώ).

 

Ο Δον Κιχώτης του Μιγκέλ ντε Θερβάντες είναι αγαπημένος ήρωας όλων των ηλικιών και η φιγούρα του είναι οικεία και αναγνωρίσιμη απ΄όλους μας. Οι Μαγικές Σβούρες και ο Δημήτρης Αδάμης (www.facebook.com/magikessvoures) καταπιάνονται μαζί του και -έχοντας δει προηγούμενες δουλειές τους- είμαι σίγουρη πως δεν θα μας απογοητεύσουν. Η παράσταση «Δον Κιχώτης» παίζεται στο Θέατρο Ιλίσια κάθε Κυριακή στις 11:00 π.μ. και 15:00 μ.μ. και για κρατήσεις μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 210 9853609 (εισ. 6,8,10 ευρώ).

 

Επειδή συχνά τον τελευταίο καιρό όλοι μας αισθανόμαστε ότι παλεύουμε με ανεμόμυλους, το φάρμακο βρίσκεται δίπλα μας και είναι το χαμόγελο των παιδιών μας. Όταν τους αφιερώνουμε ποιοτικό χρόνο, όλα μοιάζουν πιο εύκολα.
Να περνάτε καλά!

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom