(7 ψήφοι)

Μικροί εφευρέτες εν δράσει

Μικροί εφευρέτες εν δράσει

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι ...παραμένει, οπότε είναι λίγο δύσκολο να βάλουμε «τα κεφάλια μέσα», πράγμα όχι απαραιτήτως κακό, μια και υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνουμε!

Πριν από τρία χρόνια προκάλεσα άθελά μου στο γιο μου «ψυχικό τραύμα», όταν αρνήθηκα, λόγω έλλειψης χρόνου και χρήματος, να δούμε την έκθεση με τις εφευρέσεις του Λεονάρντο Ντα Βίντσι που συναντήσαμε τυχαία στη Βενετία. Από τότε συχνά-πυκνά μου το «κοπανάει», ήρθε όμως η ώρα να εξιλεωθώ!

Η έκθεση «Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Ο Άνθρωπος, Ο Εφευρέτης, Η Ιδιοφυϊα» φιλοξενείται στον Ελληνικό Κόσμο (www.hellenic-cosmos.gr) και περιλαμβάνει περισσότερα από 40 τρισδιάστατα διαδραστικά μοντέλα εφευρέσεων και μηχανών. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να θαυμάσουν 23 ψηφιακά αντίγραφα των σημαντικότερων πινάκων του μεγάλου δημιουργού. Είμαι σίγουρη ότι τα εκθέματα θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους, εγώ τουλάχιστον θα πάω οπωσδήποτε...(εισ.7 ευρώ, παιδικό 4 ευρώ).

Στον Ελληνικό Κόσμο θα παίζεται και η παράσταση «Κάποτε στη Μελωδιούπολη» κάθε Κυριακή του Νοεμβρίου στις 12:00 μ.μ. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και μαθητές έως Γ' Δημοτικού και στη διάρκειά της τα παιδιά γνωρίζουν τα μουσικά όργανα και την ορχήστρα και ανακαλύπτουν τη γοητεία της μουσικής, συμμετέχοντας στην εξέλιξη της δράσης με τη βοήθεια δύο μουσικών και τριών ηθοποιών (εισ.7 ευρώ, παιδικό 10 ευρώ, δηλώσεις συμμετοχής στο 212 2540000).

Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου μας έχει χαρίσει «παραμυθένιες» θεατρικές παραστάσεις που απευθύνονταν σε ενήλικο κοινό, είμαι λοιπόν σίγουρη ότι θα έχει κάνει θαύματα με τη σκηνοθεσία του «Πινόκιο» στο Θέατρο Ακροπόλ (www.acropoltheater.gr). Ο σκηνοθέτης δίνει νέα αισθητική στην ιστορία χρησιμοποιώντας βιντεοπροβολές και άλλες εφαρμογές πολυμέσων. Η παράσταση παίζεται κάθε Σάββατο στις 15:00 μ.μ. και Κυριακή 11:30 π.μ. και 15:00 μ.μ. και πιστεύω ότι θα την απολαύσουμε όσο και τα παιδιά μας (εισ. 12 και 10 ευρώ).

Σε πολύ μικρά παιδάκια 1 έως 2,5 ετών απευθύνεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (www.hcm.gr) το Σάββατο 2/11 στις 10:00 π.μ. με τίτλο «Το σώμα μου κι εγώ». Πώς είναι το σώμα μου; Πόσα χέρια έχω; Πόσα πόδια; Τι σχήμα έχει το κεφάλι μου; Τα παιδιά ανακαλύπτουν το σώμα τους και το αποτυπώνουν με πρωτότυπο τρόπο σε πανί (15 ευρώ για έναν ενήλικο και ένα παιδί).

Αν πάλι έχετε παιδάκι 3-6 ετών, τότε στον ίδιο χώρο το περιμένει το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3/11, κάθε ώρα από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 14:00 μ.μ., το πρόγραμμα «Πατάτες και ...πατάτες». Τα παιδιά ανακαλύπτουν το φυτό της πατάτας και τον τρόπο μαγειρέματός της και πειραματίζονται με τις διαφορετικές γεύσεις της. Στο τέλος, την μαγειρεύουν. (7 ευρώ)

Να περάσετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο και μην ξεχάσετε την αίτηση για την επιδότηση πετρελαίου!

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom