(4 ψήφοι)

Eθνικό …τριήμερο!

Eθνικό …τριήμερο!

Η 28η Οκτωβρίου έφτασε σχεδόν και αν μη τι άλλο μας υπόσχεται ξεκούραση για μερικές μέρες, χωρίς το άγχος και την πίεση των μαθημάτων. Ας εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία για να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια» (www.akademeia.gr) το Σάββατο 26 Οκτωβρίου έχουν ετοιμάσει δύο εργαστήρια δημιουργικής κίνησης. Η Μάτα Μάρρα στις 15:30 μ.μ.-16:30 μ.μ. περιμένει τα παιδιά 3-6 ετών με το εργαστήρι «Ο Φίλιππος, το ποντικάκι» (8 ευρώ). Ένα μικρό ποντικάκι θα πει στα παιδιά όλες τις λέξεις και θα τα φωτίσει με όλα τα χρώματα που μάζευε από καιρό. Με αυτές τις λέξεις και τα χρώματα θα φτιάξουν ποιήματα και χρωματιστούς χορούς.

Στον ίδιο χώρο στις 19:30 μ.μ.-20:30 μ.μ. για τα παιδιά Δημοτικού θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι «Τα χρώματα σε κίνηση» (8 ευρώ). Το φωτεινό κίτρινο αν ήταν κίνηση θα ήταν φωτεινή σαν ήλιος! Το σκοτεινό μαύρο αν ήταν κίνηση θα ήταν μυστηριώδης όπως η νύχτα! Ας αφήσουμε τα χρώματα να οδηγήσουν το σώμα μας σε ό,τι δυναμικές, σχήματα, κινήσεις μπορούμε να φανταστούμε! (κράτηση θέσης στο 210 5125600).

Ένα από τα πιο αγαπημένα θεάματα των παιδιών, ιδιαίτερα των μικρότερων, είναι ο χορός στον πάγο. Το Disney on ice επιστρέφει κάθε χρόνο τέτοια εποχή και φέτος μας προτείνει ένα ταξίδι στη «Χώρα της Φαντασίας». Οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται στο γήπεδο Ταε Κβο Ντο μέχρι τις 28/10 και ο Μίκυ και η Μίνι, η Μικρή Γοργόνα και οι ήρωες των «Toy Story» και «Cars» αναμένεται να εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους (προπώληση εισιτηρίων σε κεντρικά βιβλιοπωλεία και στα www.abcd.gr και www.viva.gr).

«Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον» υπήρξε ένα από τα αγαπημένα μας κινούμενα σχέδια, ήρθε η ώρα να το γνωρίσουμε και στα παιδιά μας. Στο Θέατρο Αθηνά (τηλ.210 8237330) επαναλαμβάνεται η ιδιαίτερα επιτυχημένη παράσταση του Δ. Αδάμη και του θιάσου Μαγικές Σβούρες που απευθύνεται σε παιδιά 3-12 ετών (εισ. 10 ευρώ). Ο μικρός Νιλς γυρίζει τον κόσμο πάνω σε μια χήνα κι εμείς γυρίζουμε στην παιδική μας ηλικία...

Την εθνική επέτειο γιορτάζει το Μουσείο της Ακρόπολης (www.theacropolismuseum.gr) και στις 28/10 θα έχει όλη την ημέρα ελεύθερη είσοδο! Τα καλά νέα δε σταματούν εδώ, καθώς τα παιδιά 8-12 ετών θα περιμένουν εκπαιδευτικά εργαστήρια με θέμα «Μύθοι σε εικόνες». Τα παιδιά θα ξανασχεδιάσουν πασίγνωστους μύθους και είμαι σίγουρη ότι το μουσείο θα τα εντυπωσιάσει (πληροφορίες στο 210 9000900). Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το café και το πωλητήριο.

Ακόμα κι αν οι εποχές δεν προσφέρονται για εκδρομές, μη χάνετε το κέφι σας. Με λίγη οργάνωση μπορούμε να περάσουμε καλά και στην πόλη. Καλή παρέλαση! 

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom