(4 ψήφοι)

Γευστικές εξορμήσεις!

Γευστικές εξορμήσεις!

Το Φθινόπωρο προχωράει ακάθεκτο και μαζί με τις πρώτες δροσιές ανοίγουν και τα θέατρα. Τα περισσότερα παιδάκια αγαπούν να βλέπουν παιδικές παραστάσεις και μαζί τους, τις περισσότερες φορές, τις απολαμβάνουμε κι εμείς οι γονείς. Από ποια ηλικία μπορεί όμως να παρακολουθήσει ένα παιδάκι θέατρο;

Η παράσταση «Μήλα ζάχαρη κανέλα» απευθύνεται σε παιδάκια 2,5-5 ετών και παίζεται στο θέατρο Φούρνος (τηλ. 2106460748) κάθε Σάββατο 11:30 π.μ. και Κυριακή 17:15 μ.μ.. Η δύναμη της θέλησης και η αισιοδοξία είναι κάποια από τα μηνύματα αυτής της διαδραστικής παράστασης, κατά τη διάρκεια της οποίας τα παιδιά ανεβαίνουν στη σκηνή για να φτιάξουν μια μηλόπιτα. Στο τέλος θα φάτε και μηλόπιτα, οπότε η γεύση που θα σας αφήσει αυτή η έξοδος θα είναι σίγουρα γλυκιά! (8 ευρώ)

Τα παιδάκια 4-5 ετών περιμένει την Κυριακή 20/10 11:30 π.μ.-13:00 μ.μ. το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (www.cycladic.gr) με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πόσα μουσεία χωράνε μέσα σ΄ένα μουσείο;». Τα παιδιά ταξιδεύουν στη Νέα Υόρκη και περιπλανιόνται σε ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία μοντέρνας τέχνης, το ΜοΜΑ. Όταν η περιπλάνηση στους χώρους του μουσείου τελειώσει, τότε παίρνουν τα δικά τους πινέλα και αφήνουν την έμπνευσή τους να ξεχυθεί πάνω στα χαρτιά τους (10 ευρώ, κρατήσεις 2107294220).

Όλοι μας προσπαθούμε να ...διαφημίσουμε την υγιεινή διατροφή στα παιδιά μας, αυτό όμως δεν είναι πάντα εύκολο. Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (www.hcm.gr) μπορεί να βοηθήσει με το πρόγραμμα «Τροφή και Διατροφή» που απευθύνεται σε παιδιά 7-12 ετών. Την Κυριακή 20/10 στις 12:00 μ.μ. και 13:00 μ.μ. τα παιδιά ανακαλύπτουν τις ομάδες τροφίμων, τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής και τη σωματικής δραστηριότητας. Ερευνούν τις διατροφικές συνήθειες και τον τρόπο παρασκευής των τροφών στον κόσμο και σχεδιάζουν το προσωπικό τους διαιτολόγιο (8 ευρώ).

Με ένα ζήτημα που συνήθως τα παιδιά αγνοούν ασχολείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μάθε για την αρχαιοκαπηλία» του Μουσείου Μπενάκη (www.benaki.gr). To πρόγραμμα πραγματοποιείται το Σάββατο 19/10 στις 11:00 π.μ.-13:00 μ.μ. και μπορούν να το παρακολουθήσουν παιδιά από 8 ετών. Αφού περιηγηθούν στην αρχαία συλλογή του Μουσείου και παρακολουθήσουν δύο σύντομες εκπαιδευτικές ταινίες, τα παιδιά θα πάρουν μέρος σε δύο μίνι εικονικές ανασκαφές. Έτσι θα αισθανθούν τη συγκίνηση της αρχαιολογικής ανακάλυψης και θα κατανοήσουν τις απώλειες που προκαλεί η αρχαιοκαπηλία (5 ευρώ, δηλώσεις συμμετοχής στο 2103671067-70).

Όποια ηλικία κι αν έχουν τα παιδιά σας, υπάρχει μια δραστηριότητα που τους ταιριάζει. Αν πάλι είναι βρέφη, τότε μάλλον ο καιρός θα προσφέρεται για βόλτες, οπότε εξορμήστε και ...υπομονή. Σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμα για όλα!

Να περνάτε καλά! 

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom