(7 ψήφοι)

Παιχνίδια χωρίς φόβο!

Παιχνίδια χωρίς φόβο!

Μετά από ένα μήνα στο σχολείο, νομίζω ότι πλέον όλοι μας έχουμε συνηθίσει στους καινούριους ρυθμούς. Η γκρίνια βέβαια δεν μας έχει εγκαταλείψει ακόμα, αλλά αυτό είναι μάλλον ευσεβής πόθος. Ο καλός καιρός είναι σύμμαχός μας, οπότε αυτό το Σαββατοκύριακο προσφέρεται για εξορμήσεις.

«Γεια σου κύριε Φόβε!» είναι το θέμα της νέας διαδραστικής έκθεσης του Μουσείου Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας (www.mce.gr). Σκοπός της είναι να δώσει τα ερεθίσματα στα παιδιά, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς να επεξεργαστούν και να γνωρίσουν καλύτερα το συναίσθημα του φόβου μέσα από το παιχνίδι με τα διαδραστικά εκθέματα. Όταν εκφράζουμε τους φόβους μας, μπορούμε να τους καταλάβουμε καλύτερα, να ζήσουμε αρμονικά μαζί τους ή να τους ξεπεράσουμε.

Το Σάββατο 12/10 στις 13:00 μ.μ. το Μουσείο περιμένει τα παιδιά 5-12 ετών με τα «Παραμυθοκαμώματα του Φόβου». Πρόκειται για ένα δημιουργικό εργαστήρι που βοηθάει τα παιδιά μέσα από τη μυθοπλασία και τη διάδραση με το παραμύθι να επεξεργαστούν το συναίσθημα του φόβου. Ο φόβος δεν είναι αρρώστια, μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να τον κατανοήσουν, να τον εκφράσουν και να τον αντιμετωπίσουν. Η είσοδος του εργαστηρίου είναι 10 ευρώ και σ΄αυτή συμπεριλαμβάνεται και η επίσκεψη στην έκθεση από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 13:00 μ.μ..

Τα Παραμυθένια μεσημέρια Σαββάτου ξεκινούν και φέτος στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη στην οδό Ακαδημίας 65 (www.patakis.gr), το Σάββατο 12/10 στις 12:00 το μεσημέρι, με ελεύθερη είσοδο. Η ομάδα τέχνης «Πάροδος» μέσα από το θέατρο, τη μουσική και το παιχνίδι θα ζωντανέψει το παραμύθι της Φωτεινής Φραγκούλη «Το μισό πιθάρι». Την επιμέλεια και το σχεδιασμό της δράσης έχουν οι εκπαιδευτικοί και μέλη της «Παρόδου» Έλσα Τσιαδή και Αλεξάνδρα Αργύρη.

Αν τα παιδιά σας αγαπούν το θέατρο, κάθε Κυριακή στις 11:15 π.μ. στο Studio Μαυρομιχάλη στα Εξάρχεια (τηλ. 2106453330) παίζεται η παράσταση «Αίσωπος και αδελφοί Γκριμ = παιχνίδι». Ο παραμυθένιος κόσμος των Γκριμ και του Αισώπου γίνεται το όχημα για να γνωρίσουν τα παιδιά έννοιες όπως η απληστία, ο εγωισμός και η εξαπάτηση (εισιτήρια 8 και 10 ευρώ).

Οι αίθουσες τέχνης της οδού Λεμπέση, δίπλα στο Μουσείο της Ακρόπολης, διοργανώνουν αυτό το Σαββατοκύριακο ένα υπαίθριο φεστιβάλ τέχνης το Lembessiart 2013 (www.lembessiart.blogspot.gr). Τα παιδιά περιμένει μια μεγάλη ποικιλία εργαστηρίων και δράσεων, παραμύθια, παιχνίδια, κεράσματα και πολλές εκπλήξεις! Η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι δωρεάν και το μότο του φεστιβάλ είναι «Η τέχνη στο δρόμο», οπότε δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και σπεύσατε!

Τα παιδιά και η χαρά που μας δίνουν είναι σίγουρο φάρμακο για τους πιεσμένους -λόγω κρίσης- γονείς.

Καταναλώστε το άφοβα...

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom