(5 ψήφοι)

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου!

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου!

Ο Οκτώβρης ήρθε και μαζί του φαίνεται πως αποφάσισε τελικά να μας επισκεφθεί και το Φθινόπωρο. Δεν ξέρω αν νιώθουν κι άλλοι έτσι, πάντως η δική μου διάθεση είναι ...βροχερή, παρόλο που συνήθως για μένα αυτή η εποχή είναι συνδυασμένη με την ανανέωση και την «κάθαρση» που ακολουθεί το Καλοκαίρι. Η μόνη λύση που μπορώ να σκεφτώ για να αισθανθώ καλύτερα είναι να εκμεταλλευτώ το Σαββατοκύριακο που πλησιάζει και το ίδιο προτείνω και σε εσάς.

Όσοι έχουν πολύ μικρά παιδάκια, συνήθως δυσκολεύονται να βρουν δραστηριότητες γι΄αυτά, που να μη συμπεριλαμβάνουν φουσκωτά και κούνιες. Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (www.hcm.gr) το Σάββατο 5/10 στις 11:00 π.μ. και στις 12:00 μ.μ. περιμένει τα παιδιά 1-2.5 ετών και τον συνοδό τους με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ας κάνουμε θόρυβο!». Τι είναι ο θόρυβος; Ποιοι θόρυβοι υπάρχουν; Ποια αντικείμενα παράγουν ήχo; Με ποιον τρόπο; Τα παιδιά ανακαλύπτουν ήχους και παράγουν θορύβους με πρωτότυπα υλικά (15 ευρώ για ένα παιδί και το συνοδό του, δηλώσεις συμμετοχής στο 210 3312995).

Ο Ελληνικός Κόσμος (www.hellenic-cosmos.gr) υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με καινούρια εκπαιδευτικά προγράμματα. Το Σάββατο 5/10 στις 11:30 π.μ. περιμένει τα παιδιά 3-5 ετών με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μια σταγόνα ταξιδεύει...». Μια σταγόνα που συνεχώς ταξιδεύει μεταμορφώνεται σε σύννεφο και ανεβαίνει ψηλά. Όταν επιστρέφει στη γη, δροσίζει τα λουλούδια και τα ζώα. Μέσα από πειράματα, θεατρικό παιχνίδι και νεροϊστορίες, ενήλικοι και παιδιά συμμετέχουν σε δραστηριότητες που θα τους εισάγουν σε ένα από τα πιο μαγευτικά φυσικά φαινόμενα, τον κύκλο του νερού (πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής στο 212 25406000).

Ξεκινούν, όπως κάθε χρόνο, τα «Παραμύθια του Κήπου» στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου. Το Σάββατο 5/6 στις 11:30 το πρωί και στις 12:30 το μεσημέρι, η Αθηνά Παπαστεφάνου, με τη συνοδεία κλασικής κιθάρας, θα αφηγηθεί το παραμύθι της Ειρήνης Καμαράτου-Γιαλλούση «Το ξενολούλουδο». Το παραμύθι μάς μιλά για τη διαφορετικότητα και για το πώς η αγάπη νικά τις προκαταλήψεις, το φόβο και την καχυποψία απέναντί της (είσοδος ελεύθερη, www.cityofathens.gr).

Ένα Φεστιβάλ Παιχνιδιού με το ευφάνταστο όνομα «Παιγνιόθεν» περιμένει μικρούς και μεγάλους το Σάββατο 5/10, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 10:00 το βράδυ στην Πλάκα (www.noesi.gr/post/paigniothen-paidiko-festival). Είναι αφιερωμένο στο ελληνικό παραδοσιακό παιχνίδι και το σύγχρονο παιχνίδι πόλης με παράλληλα εκπαιδευτικά εργαστήρια και καλλιτεχνικά δρώμενα. Η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι ελεύθερη και πρωταρχικός στόχος της διοργάνωσης είναι να αναβιώσει η έννοια της γειτονιάς και να προαχθεί η συναναστροφή, η διασκέδαση και η ψυχαγωγία μέσω του παιχνιδιού και της τέχνης. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και σίγουρα θα βρείτε κάτι να ενδιαφέρει τα παιδιά σας αλλά και εσάς.

Αφού παιδιά δεν μπορούμε να ξαναγίνουμε και να ξεφύγουμε για λίγο από την πίεση των καιρών που ζούμε, ας «κλέψουμε» στιγμές ξενοιασιάς παίζοντας με τα παιδιά μας και σίγουρα θα νιώσουμε πιο ανάλαφροι.

Καλό Σαββατοκύριακο!

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom