(6 ψήφοι)

Πολύτιμος και απολαυστικός χρόνος με τα παιδιά

Πολύτιμος και απολαυστικός χρόνος με τα παιδιά

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς έφτασαν και με θέμα «Τα πρόσωπα του Χρόνου», το τελευταίο τριήμερο του Σεπτέμβρη, τα μουσεία που ανήκουν στο κράτος και οι αρχαιολογικοί χώροι περιμένουν μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο και πολλές ενδιαφέρουσες δράσεις. Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο ελκυστική βόλτα από αυτήν, ανάμεσα στα αρχαία ερείπια του ιστορικού κέντρου και μάλιστα συντροφιά με εντυπωσιασμένα πιτσιρίκια.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (www.cycladic.gr) περιμένει την Κυριακή 29/9 12:00 μ.μ.-15:00 μ.μ. γονείς και παιδιά για μια ημέρα με εικαστικές δραστηριότητες, αφηγήσεις, διαδρομές στο μουσείο με ελεύθερη είσοδο και με θέμα «Τα πρόσωπα του Χρόνου». Επίσης, την ημέρα εκείνη, θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα των εργαστηρίων της καινούριας χρονιάς, που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους.

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (www.hcm.gr) συμμετέχει στον εορτασμό με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πριν, τώρα, μετά...», για παιδιά δημοτικού, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29/9 12:00 μ.μ. και 13:00 μ.μ.. Τα παιδιά θα ερευνήσουν μύθους που αφορούν στο χρόνο, θα ανακαλύψουν τις διαφορές και ομοιότητες του αντικειμενικού και υποκειμενικού χρόνου, με τη χρήση των συλλογών του Μουσείου και θα αντιληφθούν τον κύκλο ζωής των ανθρώπων (δήλωση συμμετοχής στο 2103312995, είσοδος ελεύθερη).

Το Μουσείο Ηρακλειδών (www.herakleidon-art.gr) έχει ετοιμάσει για την Παρασκευή 17/9, 5:30 μ.μ.-7:00 μ.μ., το παιδικό εργαστήριο για μαθητές δημοτικού με τίτλο «Μετρώντας το χρόνο στην Αρχαιότητα». Τα παιδιά μαθαίνουν για τους τρόπους που μετρούσαν το χρόνο στην αρχαία εποχή, τους αστερισμούς, το μύθο της Περσεφόνης που συμβόλιζε την εναλλαγή των εποχών, το ηλιακό ρολόι και το Ωρολόγιο του Κυρρήστου (Αέρηδες, Πλάκα). Η είσοδος είναι ελεύθερη και απαιτείται τηλεφωνική κράτηση στο 2103461981 (εσωτ. 201).

Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης (www.melt.gr) διοργανώνει την Κυριακή 29/9 στις 12:00 μ.μ. την εκδήλωση «Ξετυλίγοντας το κουβάρι του χρόνου...». Πρόκειται για παράσταση αφήγησης παραμυθιών και μουσικής για μεγάλους και παιδιά από οκτώ ετών και πάνω. Τι συναντά ο άνθρωπος που ήθελε να ζει αιώνια και πώς αλλάζει η ζωή ενός ζευγαριού όταν ανακαλύπτει απρόσμενα την πηγή της νιότης; Αυτά και άλλα πολλά σ΄ένα ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών και της μουσικής, από διάφορες γωνιές της γης, μας καλούν να συνταξιδέψουμε, καθώς ξετυλίγεται το κουβάρι του χρόνου... (κράτηση θέσης στο 2103239813, είσοδος ελεύθερη).

Πολλές οι ευκαιρίες για ενδιαφέρουσες δραστηριότητες αυτό το Σαββατοκύριακο και μάλιστα με μηδενικό κόστος.

Εκμεταλλευτείτε τον καλό καιρό και εξορμήστε στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Να περάσετε καλά!

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom