(2 ψήφοι)

Επιστροφή στα θρανία με κέφι!

Επιστροφή στα θρανία με κέφι!

Τα σχολεία άνοιξαν, οι λίστες περιμένουν πάνω στο τραπέζι, τα παιδιά είναι αδύνατον να κοιμηθούν νωρίς και έχετε να ντύσετε με αυτοκόλλητο μια στοίβα βιβλία. Πώς νοιώθετε; Δε βοηθάει και ο καιρός να μπούμε στο κλίμα. Ας τον εκμεταλλευτούμε καλύτερα κι ας πάμε καμιά βόλτα!

Δεν ξέρω αν αγαπάτε τη Λιλιπούπολη, εγώ πάντως έχω καλύψει οδικώς χίλια διακόσια χιλιόμετρα ακούγοντας ΜΟΝΟ Λιλιπούπολη! Και το ευχαριστιόμουν κιόλας... Το Σάββατο 14/9 στις 8:30 μ.μ. είναι ευκαιρία για τους μικρούς και τους μεγάλους Λιλιπούα να παρακολουθήσουν στο Ηρώδειο τη συναυλία «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη» με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τους μαθητές των Αρσακείων Σχολείων (www.arsakeio.gr). Η έκπληξη είναι ότι, εκτός από τα τραγούδια, θα παρουσιαστούν και αποσπάσματα από τη θρυλική ραδιοφωνική εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος (12-35 ευρώ).

Αν τα παιδιά σας αγαπούν το θέατρο, τότε θα απολαύσουν το θεατρικό εργαστήρι που διοργανώνει το Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια» (www.akademeia.gr). To Σάββατο 14/9 η νηπιαγωγός και δασκάλα δράματος Μαρία Βουβούση θα περιμένει στις 11:00 π.μ. τα παιδιά 3-6 ετών και η δασκάλα και δασκάλα δράματος Θάλεια Καλλιαντά στις 12:00 μ.μ. τα παιδιά δημοτικού στο εργαστήρι «Πετάμε με τον Πίτερ Παν στη Χώρα του Ποτέ!». Ο Πίτερ ζωντανεύει, βγαίνει από τα βιβλία και τα όνειρα και οδηγεί τα παιδιά στη Χώρα του Ποτέ (8 ευρώ).

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα των μουσείων είναι πάντα μια καλή πρόταση για τα παιδιά μας. Την Κυριακή 15/9 από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 19:30 το απόγευμα είκοσι μουσεία και Πολιτιστικοί Φορείς παρουσιάζουν τις δράσεις και τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα στο Πάρκο Ελευθερίας και καλούν τους μεγάλους και κυρίως τους μικρούς τους φίλους να συμμετέχουν στις «Δράσεις Πολιτισμού στο Πάρκο» (www.cityofathens.gr). Τα παιδιά, με ελεύθερη είσοδο, θα δούνε Καραγκιόζη, θα ακούσουν μουσική και παραμύθια, θα παρακολουθήσουν εργαστήρια και θα πάρουν μια πρώτη γεύση από τις χειμωνιάτικες εξορμήσεις στα μουσεία!

Άλλη μια πρόταση για υπέροχη και ανέξοδη Κυριακή είναι τα παιχνίδια που διοργανώνει στο Θησείο, δίπλα στο σταθμό του ηλεκτρικού από τις 15:00 μ.μ. μέχρι τις 19:00 μ.μ., το Athens Plaython (www.athensplaython.org). Φέτος το Φεστιβάλ συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Helidra και τέσσερα θέατρα δρόμου. Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες μας καλούν να παίξουμε παιχνίδια εμπνευσμένα από τους ευρωπαϊκούς μύθους των δράκων. Τα παιχνίδια απευθύνονται και σε ενήλικες, οπότε ντυθείτε κατάλληλα και φροντίστε να είστε εκεί εγκαίρως, γιατί θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Νομίζω πως οι προτάσεις για το Σαββατοκύριακο είναι τέτοιες που θα φτιάξουν τη διάθεση σε όλη την οικογένεια.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom