(6 ψήφοι)

Summer camp στο μουσείο!

Summer camp στο μουσείο!

Οι καλοκαιρινές διακοπές των παιδιών, εύχομαι και των γονιών, έχουν φτάσει για τα καλά, οι πιο τυχεροί ετοιμάζονται να αποδράσουν από την πόλη ή το έχουν κάνει ήδη. Οι υπόλοιποι μετράμε μέρες περιμένοντας τον Αύγουστο, ελπίζω όχι μάταια. Για όσους λοιπόν παραμένουμε εδώ, επιλογές υπάρχουν πολλές, ακόμα και για καλοκαιρινή κατασκήνωση στο ...μουσείο.

 Το Μουσείο Μπενάκη (www.benaki.gr) από τη Δευτέρα 8/7 μέχρι την Παρασκευή 12/7 περιμένει τα παιδιά 6-10 ετών κάθε μέρα 10:00 π.μ.-14:00 μ.μ. με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Μουσείο Μπενάκη στον Εθνικό Κήπο» (60 ευρώ). Τα παιδιά ξεναγούνται στους χώρους του μουσείου, ανακαλύπτουν λουλούδια και φυτά, ζώα παράξενα και φανταστικά και στη συνέχεια περνούν ...απέναντι, στον Εθνικό Κήπο, να συνεχίσουν την ημέρα τους παίζοντας και δημιουργώντας στους δροσερούς του λαβύρινθους (πληροφορίες 2103671067-9).

Αλλά και το γειτονικό Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (www.cycladic.gr) τις ίδιες ημέρες 10:00π.μ.-13:00μ.μ έχει ετοιμάσει καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά 4-8 ετών (80 ευρώ). Τα παιδιά γνωρίζουν το μουσείο μέσα από τις πέντε αισθήσεις τους, χρησιμοποιώντας κάθε μέρα μία από αυτές. Με γρίφους, παιχνίδια εξερεύνησης και εικαστικές δραστηριότητες θα ανακαλύψουν τις μόνιμες συλλογές του μουσείου, καθώς και τη σύγχρονη τέχνη, μέσα από την έκθεση για το βραβείο ΔΕΣΤΕ. Μετά θα σας μάθουν την απάντηση στο ερώτημα: «Γιατί τα κυκλαδικά ειδώλια έχουν μόνο μύτη;» (πληροφορίες 2107294220).

Αν πάλι έχετε παιδάκια 3-6 ετών τότε περάστε το Σαββατοκύριακο μια βόλτα από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (www.hcm.gr). Με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζουμε Καραγκιόζη;» τα παιδιά ανακαλύπτουν χαρακτηριστικά στοιχεία του Ελληνικού θεάτρου σκιών, γνωρίζουν συγκεκριμένες φιγούρες και έρχονται σε επαφή με την τεχνική του. Στη συνέχεια με απλά υλικά δημιουργούν τις δικές τους φιγούρες. Το πρόγραμμα επαναλαμβάνεται κάθε ώρα από τις 11:00 π.μ. έως και τις 2:00 μ.μ. και κοστίζει 7 ευρώ για κάθε παιδί.

Τελευταία έχω αφήσει την πρόταση που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο! Το Σάββατο και την Κυριακή 10:30-00:00 φιλοξενείται στην Τεχνόπολη στο Γκάζι (www.technopolis-athens.com) το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Τσίρκο και Εναλλακτικών Μορφών Έκφρασης. Ακροβάτες, ζογκλέρ, μουσικοί και χορευτές παίρνουν μέρος σε μια διήμερη γιορτή με επιδείξεις, θέατρο δρόμου, παιδότοπο και παιδικό Τσίρκο, θεάματα με φωτιές και open stage για νέους καλλιτέχνες. Μπορείτε να διασκεδάσετε για ώρες, ο χώρος είναι ιδανικός για παιδιά και αν θελήσετε να πιείτε καφέ ή να τσιμπήσετε κάτι, η περιοχή διαθέτει άπειρες επιλογές.

Η εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, ετοιμαστείτε για βόλτες και μπάνια και αντιμετωπίστε την Αθήνα με τα μάτια ενός τουρίστα. Όσο κι αν την πληγώνουμε, μη μου πείτε πως δεν είναι όμορφη!

 

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom