(6 ψήφοι)

Καλοκαίρι για … εργατικά παιδιά!

Καλοκαίρι για … εργατικά παιδιά!

Τα σχολεία έκλεισαν, ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών είναι άφθονος και συχνά γεννιέται το ερώτημα: Τώρα τι θα κάνουμε;

Αρκετοί είναι οι γονείς που επιλέγουν να στείλουν τα παιδιά τους για λίγες μέρες σε καλοκαιρινά εργαστήρια, ώστε να περάσουν το χρόνο τους δημιουργικά, χωρίς γκρίνια και βαρεμάρα.

 Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα εργαστήρια που προτείνει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (www.sgt.gr, 2130178034) για παιδιά 8-12 ετών από τη Δευτέρα 24 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 10:00 π.μ.-14:00 μ.μ, με θέμα «Εικονογραφώντας κλασικά παραμύθια» (45 ευρώ για τις 5 συναντήσεις). Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν την προβολή βίντεο του παραμυθιού «Τα παραμύθια του Γκιούλιβερ» και θα αποτυπώσουν σε χαρτί τα στοιχεία που θα τους τραβήξουν την προσοχή. Στη συνέχεια, με την καθοδήγηση του ζωγράφου και τοιχογράφου Αλέξανδρου Βασμουλάκη, θα εικονογραφήσουν ομαδικά μια αφίσα δρόμου με κυρίαρχο πρόσωπο τον πρωταγωνιστή του παραμυθιού και θα μεταφέρουν το έργο τους σε επιφάνεια μεγάλης κλίμακας. Το έργο θα στηθεί αργότερα στο εσωτερικό του κτιρίου της Στέγης.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου (www.eugenfound.edu.gr, 2109469681) προσκαλεί τα παιδιά σε μια περιπέτεια στους τροπικούς! Τα διαδραστικά διήμερα με τίτλο «Εξερευνητές των τροπικών: στα χνάρια του Δαρβίνου» (20 ευρώ) θα διεξάγονται μέχρι τις 19 Ιουλίου και απευθύνονται σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Ε' και Στ' Δημοτικού και την Α' Γυμνασίου. Τα παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά που κρύβει το νησί του Πάσχα, αλλά και όσα ανακάλυψε ο Δαρβίνος ταξιδεύοντας στα νησιά Γκαλαπάγκος. Μαθαίνουν το πώς εμφανίστηκε και αναπτύχθηκε η ζωή στη Γη, πώς αλληλεπιδρούν οι οργανισμοί με το περιβάλλον τους και πώς οργανώνονται τα οικοσυστήματα.

Την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής γιορτάζει το Ίδρυμα Θεοχαράκη (www.thf.gr) την Παρασκευή 21 Ιουνίου και περιμένει τα παιδιά 6-12 ετών στις 18:00 μ.μ. με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο λογοτεχνικός και εικαστικός κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη μέσα από τη μουσική» (είσοδος ελεύθερη). Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον εικαστικό κόσμο του μεγάλου ποιητή μέσα από τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Στη συνέχεια, χωρισμένα σε ομάδες παίζουν και αυτοσχεδιάζουν ανακαλύπτοντας το «'Αξιον Εστί». Μέσα από το παιχνίδι έρχονται πιο κοντά στη λογοτεχνία, τη μουσική, τη ζωγραφική και γενικότερα στη χαρά της δημιουργίας.

Αν πάλι έχετε μικρότερα παιδιά ή απλά αισθάνεστε την ανάγκη να χαλαρώσετε από την πίεση της καθημερινότητας, τότε κατηφορίστε προς το πάρκο Φλοίσβου. Εκεί, μεταξύ του Φλοίσβου και της ομώνυμης μαρίνας, σας περιμένει ένας μεγάλος, ανοιχτός χώρος αναψυχής με τσουλήθρες, κούνιες, τραμπάλες, κάστρα, πύργους και καράβια. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 8:30 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών Π.Φαλήρου, ο Τάσος Κώνστας περιμένει μικρούς και μεγάλους που αγαπούν τον Καραγκιόζη (3.50 ευρώ, πληροφορίες στο 6948852493).

Επιμορφωτικές κυρίως οι προτάσεις αυτής της εβδομάδας, μας περιμένουν πάντα όμως παραλίες και παιδικές χαρές για ...εκτόνωση.

Να περνάτε καλά και καλές βουτιές!

 

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom