(9 ψήφοι)

Ο πλανήτης χρειάζεται τα παιδιά

Ο πλανήτης χρειάζεται τα παιδιά

Ο πλανήτης μας χρειάζεται τους καλύτερους του φίλους, για να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει τα προβλήματα, που εμείς και η απληστία μας του προκαλούμε. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τα παιδιά μας!


Τα παιδιά αγαπούν τη φύση και τις όμορφες στιγμές που τους χαρίζει, με τη βοήθειά μας θα γίνουν οι μελλοντικοί συνειδητοποιημένοι πολίτες που θα προστατεύσουν το περιβάλλον και θα παλέψουν για την επούλωση των πληγών του.


Στον Ελληνικό Κόσμο (www.fhw.gr) παρουσιάζεται η διαδραστική ψηφιακή έκθεση «Ο Πλανήτης σε χρειάζεται... Ζήσε στο 2050!»

Η έκθεση σχεδιάστηκε στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου και απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 5 ετών. Εδώ οι επισκέπτες μεταφέρονται στο μέλλον, στο έτος 2050, με άμεσο, διαδραστικό αλλά και διασκεδαστικό τρόπο. Καλούνται να αντιμετωπίσουν τις νέες συνθήκες, σε έναν Πλανήτη που απαιτεί καινούριους τρόπους σκέψης και τεχνικές για να είναι πάλι βιώσιμος και να διαμορφώσουν οι ίδιοι την Πόλη του Μέλλοντος. Μέσα από το παιχνίδι καλούμαστε να αποφασίσουμε πώς θέλουμε να ζήσουμε στο μέλλον και να απαντήσουμε στις προκλήσεις που έρχονται (6 ευρώ, παιδικό 4 ευρώ).


Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζει το Μουσείο Ηρακλειδών (www.herakleidon-art.gr) με δύο ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα. Το Παιδικό Εργαστήρι Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής του Μουσείου έχει ετοιμάσει ένα αφιέρωμα στα οικολογικά παραμύθια. Με αφορμή τα βιβλία που αφορούν στο περιβάλλον, τα παιδιά 8-12 ετών μαθαίνουν να γράφουν τις δικές τους ιστορίες και ταυτόχρονα ανακαλύπτουν τη σπουδαιότητα της προστασίας και της φροντίδας του. Το Σάββατο 1 Ιουνίου 11:30 π.μ.-1:30 μ.μ. θα παρουσιαστεί το διήγημα «Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα» του Giono Jean (20 ευρώ, κρατήσεις 2103461981,εσωτ.201).


Την Κυριακή 2 Ιουνίου 11:30 π.μ.-1:30 μ.μ. το Μουσείο έχει «Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με μαθήματα comics». Oι παράδοξες εικόνες του Μ.C.Escher δεν είναι στατικές. Οι μέλισσες γίνονται πουλιά και τα πουλιά ψάρια, καθώς οι εικόνες διαδέχονται η μία την άλλη. Όπως ακριβώς σε ένα comic. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 7-11 ετών και με αφορμή τα εκθέματα του M.C.Escher που φιλοξενούνται στο Μουσείο μαθαίνουν για την αφήγηση και τα comics. Στη συνέχεια τα παιδιά καλούνται να γράψουν τις δικές τους ιστορίες και να τις αποτυπώσουν με την τέχνη των comics (15 ευρώ, κρατήσεις 2103461981,εσωτ.201).


Αν πάλι σας αρέσει να παρατηρείτε τους άλλους πλανήτες, τότε η ...παραλία σας περιμένει. Την Παρασκευή 31/5 στις 7:30μ.μ. το Ίδρυμα Ευγενίδου και ο Δήμος Καλλιθέας διοργανώνουν Γιορτή Επιστήμης στην παραλία της Καλλιθέας (Ολυμπιακά Ακίνητα). Η βραδιά ξεκινά με την παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορία για ένα μικρό μαμούθ» και με εκπαιδευτικές δράσεις που θα ταξιδέψουν τα παιδιά στην παγωμένη τούνδρα και την ιστορία της γραφής. Θα ακολουθήσουν επιστημονικά πειράματα και τέλος με τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης θα παρατηρήσουμε τα άστρα αλλά και τον «άρχοντα των δαχτυλιδιών» Κρόνο.


Στον πλανήτη μας είναι αφιερωμένες οι προτάσεις αυτής της εβδομάδας, μια και, όπως λέει και η Ναόμι Κλάιν, η κρίση που ζούμε, εκτός από οικονομική, είναι και περιβαλλοντική... Ας φροντίσουμε λοιπόν τα παιδιά μας να μάθουν να σέβονται και να προστατεύουν το περιβάλλον, γιατί η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται πρωτίστως από αυτό.

Μια βόλτα στο δάσος ή στη θάλασσα θα σας πείσει!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom