(8 ψήφοι)

Τα βιβλία μας προσκαλούν στη γιορτή τους

Τα βιβλία μας προσκαλούν στη γιορτή τους

Το καλοκαίρι πλησιάζει και μαζί του έρχεται η καθιερωμένη Γιορτή Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως.
Από πολύ μικρή θυμάμαι την ιεροτελεστία της προμήθειας των καλοκαιρινών μας βιβλίων από τους πάγκους των εκδοτών. Η Γιορτή Βιβλίου φάνταζε στα μάτια μου μαγική, με εκατοντάδες βιβλία να απλώνονται μπροστά μου, πολύχρωμα και λαμπερά. Καμία επίσκεψη σε βιβλιοπωλείο δε μπορούσε να συγκριθεί με αυτό το πανηγύρι. Ακόμα και σήμερα η Γιορτή Βιβλίου εξακολουθεί να με γοητεύει και καταλήγω να φεύγω φορτωμένη βιβλία, αλλά και καταλόγους εκδόσεων, για ...μελέτη κατ' οίκον.

Είναι ευκαιρία να επισκεφθείτε το Πεδίον του Άρεως μαζί με τα παιδιά σας και να τα προτρέψετε να διαλέξουν μόνα τους τα βιβλία που θα διαβάσουν στις διακοπές τους. Αφήστε τα να περιεργαστούν τα εξώφυλλα και τις ζωγραφιές, να διαβάσουν την περίληψη στο οπισθόφυλλο, να ξεφυλλίσουν -με την επίβλεψή σας- τις σελίδες. Για να αποκτήσουμε έναν καινούριο φίλο, πρέπει να τον επιλέξουμε και να τον γνωρίσουμε καλύτερα. Η 36η Γιορτή Βιβλίου είναι ιδανική ευκαιρία για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το βιβλίο και θα είναι ανοικτή από την Παρασκευή 24/5 μέχρι την Κυριακή 9/6 κάθε απόγευμα 6:00 μ.-10:00 μ.μ. και την Κυριακή και 11:00 π.μ.-2:30 μ.μ..

 Μια διαφορετική γιορτή μας περιμένει στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τις Χελώνες, στις 23 Μαϊου, η περιβαλλοντική οργάνωση Αρχέλων (www.archelon.gr) οργανώνει την Κυριακή 26 Μαϊου από τις 11:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ., στην 3η μαρίνα της Γλυφάδας, μία ειδική εκδήλωση για παιδιά. Θα γίνουν οργανωμένες ξεναγήσεις στις δεξαμενές περίθαλψης των θαλάσσιων χελωνών, τα παιδιά θα κατασκευάσουν μακέτα παραλίας ωοτοκίας, θα συμμετέχουν σε εργαστήρι κατασκευής μενταγιόν και θα παρακολουθήσουν κουκλοθέατρο (είσοδος ελεύθερη).

 Σε μαθητές Ε' και Στ' Δημοτικού απευθύνεται το δωρεάν μορφωτικό παιδικό εργαστήρι «Κυριακή με Τέχνη και Μαθηματικά» που οργανώνει το Μουσείο Ηρακλειδών (www.herakleidon-art.gr) την Κυριακή 26 Μαϊου 11:30 π.μ.-13:00 μ.μ.. Τίτλος της ενότητας είναι :« Ομοιότητα – Λόγοι και Αναλογίες» και στόχος της να αναδείξει μέσα από έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και αρχιτεκτονικής, τη θεμελιώδη έννοια του λόγου στη μαθηματική της διάσταση, καθώς και της αναλογίας. Οι γονείς, αν το επιθυμούν, μπορούν να συνοδεύσουν τα παιδιά τους, ενώ είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 2103461981 (εσωτερικό 201).

 Αν πάλι τα παιδιά σας γοητεύονται από την Αρχαιότητα, τότε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στου καραβιού την πλώρη!» (8.50 ευρώ) στον «Ελληνικό Κόσμο» θα τα ενθουσιάσει (www.edu.ime.gr). Την Κυριακή 26 Μαϊου 10:30 π.μ. και 12:30 μ.μ. τα παιδιά 5-12 ετών θα ταξιδέψουν σε χώρους και χρόνους μαγικούς με την τριαντάκορο, το πιστό αντίγραφο αρχαίου πλοίου που έχει ρίξει άγκυρα στο «λιμάνι» του «Ελληνικού Κόσμου». Η ναυτική ζωή της Αρχαιότητας, η ιστορική εξέλιξη των πλοίων αλλά και η ναυτιλία στην αρχαία Ελλάδα γίνονται αντικείμενο παιχνιδιού και βιωματικής μάθησης (κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 2122540000, κωδ.0600).


Ελπίζω αυτό το καλοκαίρι να μας περιμένουν κι άλλα ταξίδια, όχι μόνο με τη δύναμη της φαντασίας...

Μέχρι τότε, να περνάτε καλά!

 

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom