(8 ψήφοι)

Τα μουσεία γιορτάζουν, πάμε όλοι στο πάρτι!

Τα μουσεία γιορτάζουν, πάμε όλοι στο πάρτι!

Το Σάββατο 18 Μαϊου τα μουσεία γιορτάζουν και μας περιμένουν, μικρούς και μεγάλους. Είναι ευκαιρία να επισκεφθούμε με τα παιδιά μας όσα μας ενδιαφέρουν, με δωρεάν είσοδο. Στα περισσότερα από αυτά θα βρούμε εορταστικές εκδηλώσεις, πολλές από τις οποίες απευθύνονται σε παιδιά.

 Από τη γιορτή δε θα μπορούσε να λείπει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (www.namuseum.gr) που διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων, από το Σάββατο μέχρι τη Δευτέρα. Την Κυριακή στις 11:00 π.μ. ο κουκλοθίασος "Ψευτιά με αυτιά" θα παρουσιάσει την παράσταση « Η ΑΦ01 και η μαγική Ίυγγα». Στις 12:30 μ.μ. θα ακούσουμε το μύθο του Προμηθέα σε αφήγηση Ν. Κάπαρη με τίτλο «Πριν τη φωτιά...». To Moυσείο θα γοητεύσει τα παιδιά με τα εντυπωσιακά του εκθέματα και μπορείτε να πάρετε και ποδήλατα για βόλτα στο μεγάλο του προαύλιο.

 

Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι ο δεύτερος πόλος έλξης για τους αρχαιολάτρες και το Σάββατο θα είναι ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα. Το Μουσείο «έκοψε» για τη Διεθνή Μέρα Μουσείων αναμνηστικά μετάλλια με θέμα τον πετεινό, που ήταν πρότυπο για τους αθλητές των Παναθηναίων και των αγωνιστών της πάλης. Οι αρχαιολόγοι-φροντιστές θα πραγματοποιούν δράσεις για παιδιά, με θέμα τον πετεινό, στις αίθουσες του Μουσείου. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για μια επίσκεψη και επισκεφθείτε το πωλητήριο, που διαθέτει εξαιρετικές προτάσεις για παιδικά δώρα.

 

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (www.cycladic.gr) θα μείνει και αυτό ανοιχτό το Σάββατο μέχρι τα μεσάνυχτα και έχει προγραμματίσει πολλά και ενδιαφέροντα. Ξεναγήσεις για παιδιά και οικογένειες θα μας περιμένουν στις 11:00 π.μ., 13:30 μ.μ. και 16:00 μ.μ. με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται 30' πριν την έναρξη. Δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά θα πραγματοποιούνται από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 16:00 μ.μ. Τέλος στις 12:00 μ.μ και στις 14:30 μ.μ θα παρουσιαστεί η παράσταση «Ο Ευτυχισμένος πρίγκηπας» του Oscar Wilde. (κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 2107294220).

 

Στο κεντρικό του κτίριο, το Μουσείο Μπενάκη (www.benaki.gr) θα μας περιμένει με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο και την Κυριακή, με τρία εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από 5 ετών. Το Σάββατο 11:00 π.μ.-20:00 μ.μ. και την Κυριακή 11:00 π.μ.-15:00 μ.μ. τα παιδιά μαθαίνουν για τα αρχαία αγγεία, γίνονται χρυσοχόοι και κατασκευάζουν το δικό τους κόσμημα εμπνευσμένα από τις συλλογές του Μουσείου και δημιουργούν τους δικούς τους σύγχρονους ήρωες.

 

Αν πάλι αυτό το τριήμερο σκέφτεστε να επισκεφθείτε την Αrt-Athina (www.art-athina.gr) στο γήπεδο TaeKwonDo (είσοδος 7 ευρώ, παιδικό 5 ευρώ), μη φοβηθείτε να πάρετε τα παιδιά σας μαζί. Η Art-Athina 2013 σε συνεργασία με το Very Young Contemporary Art - VYCA δημιούργησαν το Kids Lab, έναν διαδραστικό χώρο τέχνης μέσα στην Art-Athina. Το πιο παιχνιδιάρικο περίπτερο της φουάρ υποδέχεται τις οικογένειες και μικροί και μεγάλοι παίρνουν μέρος σε δημιουργικά παιχνίδια μάθησης και εικαστικού πειραματισμού. Η συμμετοχή σε όλα τα εργαστήρια είναι δωρεάν.

 

Με πολλές παιδικές δράσεις, κυρίως το Σάββατο, γιορτάζει το Σαββατοκύριακο στην Πλάκα τα σαράντα της χρόνια η Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (http://ellet.gr). Μπείτε στο site, δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και περιπλανηθείτε στην Πλάκα, παρακολουθώντας τα εκπαιδευτικά προγράμματα στα μουσεία της και τα θεάματα που πιστεύετε ότι θα συγκινήσουν τα παιδιά σας. Για μεγαλύτερη σιγουριά, ρωτήστε τα! 


Αν πάλι τα παιδιά σας είναι έφηβοι, τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (www.sgt.gr), όπου 17-19 Μαϊου πραγματοποιείται το 3ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου. Πρόκειται για ένα τριήμερο γεμάτο με παραστάσεις που έχουν προκύψει από τη συνεργασία θεατρικών ομάδων γυμνασίων, λυκείων αλλά και δήμων με σκηνοθέτες, ηθοποιούς και, για πρώτη φορά, με τρεις δραματουργούς, την Εριφύλλη Λέκκα, τη Γεωργία Μαυραγάνη και το Λένο Χρηστίδη. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διανέμονται μισή ώρα πριν από κάθε παράσταση.


Πολλές οι προτάσεις για αυτήν την εβδομάδα και ... οικονομικές, εκμεταλλευθείτε τον καλό καιρό και καλά να περάσετε!

 

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom