(8 ψήφοι)

Μικρό καλοκαιράκι εν όψει, έτοιμοι;

Μικρό καλοκαιράκι εν όψει, έτοιμοι;

Αυτήν τη φορά ο καιρός φαίνεται πως θα μας κάνει το χατίρι και μας προδιαθέτει για δράση. Τα σχολεία κλείνουν και επιτέλους μικροί και ...μεγάλοι θα χαλαρώσουμε από την πίεση του καθημερινού διαβάσματος. Το Πάσχα πλησιάζει και μια σειρά από ενδιαφέροντα προγράμματα μας περιμένουν στα μουσεία της πόλης.

 Ο Ελληνικός Κόσμος (www.fhw.gr) οργανώνει στις 27, 28, 29 και 30/4 10:00-14:00 πέντε μοναδικά ανοιξιάτικα προγράμματα, για παιδιά όλων των ηλικιών και τους γονείς τους, που θα πραγματοποιούνται ταυτόχρονα (από 3 ευρώ). Οι τίτλοι των προγραμμάτων είναι: «Πασχαλινό αυγό: έθιμα και δημιουργήματα», «Αρωματικά φυτά του τόπου μας!», «Την άνοιξη γιορτάζει η μαμά!», «Νέοι φίλοι, νέα φροντίδα!», «Ανοιξιάτικη αύρα, ανοιξιάτικα χρώματα!». Για να κρατήσετε θέση στο πρόγραμμα που πιστεύετε ότι θα κερδίσει περισσότερο το ενδιαφέρον των παιδιών σας, τηλεφωνήστε στο 2122540600.

 

Το Μουσείο Μπενάκη (www.benaki.gr), μας περιμένει την Κυριακή 28/4 11:00-13:00 μ.μ στο κεντρικό κτίριο (Κουμπάρη 1 και Βασ. Σοφίας) με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για παιδιά πάνω από 6 ετών, «Καλωσορίζοντας το Μάη μ΄ένα στεφάνι» (5 ευρώ). Πάσχα και Πρωτομαγιά μαζί σε ένα γιορτινό εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους. Στεφάνια, ανοιξιάτικα λουλούδια, ζώα και έντομα, σύμβολα προαιώνιας ανανέωσης, μετατρέπονται σε στολίδια (πληροφορίες και εγγραφές στο 2103671067).

 

Ένα ενδιαφέρον ολοήμερο Πασχαλινό εργαστήρι για παιδιά 6-12 ετών ετοιμάζει για τη Μεγάλη Δευτέρα 8:30 π.μ-16:30 μ.μ. το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (www.hcm.gr). Το πρόγραμμα ονομάζεται «Γνωρίζω το Πάσχα με όλες μου τις αισθήσεις» και προσκαλεί τα παιδιά να γνωρίσουν το Παιδικό Μουσείο προσεγγίζοντας το Πάσχα με ένα διαφορετικό τρόπο: μέσα από όλες τους τις αισθήσεις! Συνδυάζοντας τη μάθηση με την ψυχαγωγία, τα παιδιά θα πάρουν μέρος σε δημιουργικές και ευχάριστες δραστηριότητες και θα μαγειρέψουν. Η προκαταβολική δήλωση συμμετοχής στο 2103312995 είναι απαραίτητη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, γι΄αυτό βιαστείτε! (22 ευρώ, περιλαμβάνεται δεκατιανό και πρόχειρο γεύμα).

Αν πάλι έχετε παιδάκι 3-6 ετών, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σας περιμένει και τη Μεγάλη Τρίτη 11:00, 12:00 και 13:00 μ.μ. με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στολίδια για τη λαμπάδα μου» και τη Μεγάλη Πέμπτη τις ίδιες ώρες με το πρόγραμμα «Σιγά, τα αυγά» (7 ευρώ). Τα παιδάκια θα αισθανθούν περηφάνεια, στολίζοντας μόνα τους τη λαμπάδα (που υποθέτω πως θα σας χαρίσουν) και βάφοντας αυγά με εμπνευσμένους τρόπους. Εσείς από την άλλη θα αποκτήσετε τα πρώτα ξεχωριστά στολίδια από τα χεράκια τους!

 

Μετά από τόση δράση, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρώσουμε τις προτάσεις μας με μια εξαιρετική παράσταση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (www.sgt.gr). Την Κυριακή 28/4 12:00 και 16:00 μ.μ. θα παιχτεί η παράσταση « Ήταν μια φορά...», στην οποία παρουσιάζονται μουσικά παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα εγχόρδων. Η Καμεράτα θα συνοδεύσει με πρωτότυπες συνθέσεις τρία λαϊκά ελληνικά παραμύθια που έρχονται να μας μαγέψουν με τη διαχρονική τους δύναμη. Τα παραμύθια είναι: «Το βασιλόπουλο και ο δράκος», «Η εκδίκηση της Νεράιδας» και «Το πιο γλυκό ψωμί».(15 ευρώ, παιδικό 10 ευρώ).

Νομίζω πως αξίζει τον κόπο, μια και τα σύγχρονα παιδιά δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αυτήν την πλευρά της ελληνικής λαϊκής δημιουργίας, η οποία τα αφορά και μεταφέρει εμπειρίες αιώνων.

Με τη ζέστη που έρχεται είναι ευκαιρία να κάνουν μπάνιο οι πιο τολμηροί, οι υπόλοιποι θα εγκαινιάσουμε την καλοκαιρινή μας γκαρνταρόμπα.

Καλά να περνάτε και ... καλό καλοκαίρι!

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom