(8 ψήφοι)

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο!

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο!

Έχετε πολύ μικρό παιδάκι και πιστεύετε πως ακόμα δεν μπορείτε να το πάρετε μαζί σας σε δραστηριότητες που δεν συμπεριλαμβάνουν φουσκωτά ή κούνιες;

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (www.hcm.gr) έχει ετοιμάσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 1 μέχρι 2,5 ετών και τους συνοδούς τους. Το Σάββατο 13/4 στις 10:00 π.μ. πείτε μαζί με το παιδί σας «Πιο δυνατά παρακαλώ!», ανακαλύψτε ήχους και παράξτε θορύβουs με πρωτότυπα υλικά. Είναι ευκαιρία για μια πρώτη επαφή με το μαγικό κόσμο των μουσείων και θα το διασκεδάσετε! (15 ευρώ κάθε παιδί με το συνοδό του, τηλέφωνο κρατήσεων 2103312995).


Τα παιδιά που πηγαίνουν δημοτικό, το Σάββατο 13/4 στις 11:00 π.μ. ανακαλύπτουν, μέσα από ένα παιχνίδι χαμένου θησαυρού, τη χλωρίδα του Εθνικού Κήπου. Στη συνέχεια καταλήγουν στην Παιδική Βιβλιοθήκη για να πάρουν περισσότερες γνώσεις σχετικά και να ζωγραφίσουν. Η εποχή προσφέρεται για επαφή με τη φύση και τα παιδιά των πόλεων την έχουν ανάγκη, άλλωστε είναι ευκαιρία να τα μάθουμε να αγαπούν και να σέβονται το περιβάλλον (είσοδος ελεύθερη, ραντεβού 11:00 π.μ. στην είσοδο από λεωφόρο Αμαλίας).


Σε μαθητές δημοτικού απευθύνεται και το «Παραμύθι της Κυριακής» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (www.namuseum.gr). Την Κυριακή 14/4 11:00 και 12:00 π.μ. η Νίκη Κάπαρη αφιερώνει το πρωινό στην άνοιξη, την εποχή της αναγέννησης, της φύσης και της βλάστησης, που αποτυπώνεται σε πολλές αρχαίες ιστορίες θεών και ηρώων. Θα αφηγηθεί μύθους στους οποίους τα λουλούδια, αλλά και άλλες μορφές που σχετίζονται με τη φύση, παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Την αφήγηση πλαισιώνει ο Γιάννης Ψειμάδας με ήχους κρουστών και εγχόρδων οργάνων (είσοδος ελεύθερη, τηλέφωνο κρατήσεων 2132144856).


Αν πάλι θέλετε ... λίγο ακόμα χειμώνα, τότε στον Ελληνικό Κόσμο σας περιμένει η έκθεση «Αποστολή: Παγωμένη Ανταρκτική» από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου (www.hellenic-cosmos.gr). Η έκθεση, σε έκταση 700 τ.μ., προσπαθεί να αποκαλύψει τα μυστήρια αυτής της περιοχής μέσα από μεγάλη ποικιλία πηγών. Οι επισκέπτες έχουν τη μοναδική εμπειρία να γίνουν «ειδικοί» στην Ανταρκτική και να εργαστούν στο μεγαλύτερο φυσικό εργαστήριο της ανθρωπότητας. Η εμπειρία είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή για μικρούς και μεγάλους, πάρτε μαζί σας ζεστά μπουφάν -γιατί κάνει κρύο- και καλή εξερεύνηση! (6 ευρώ, οικογενειακό για 2 ενήλικες και 2 παιδιά 18 ευρώ).


Αυτή από ό,τι φαίνεται θα είναι και η τελευταία φορά που θα χρειαστείτε ζεστά μπουφάν για φέτος.

Η Άνοιξη έχει έρθει για τα καλά και έχουμε αρχίσει να ξεσηκωνόμαστε. Ακόμα και ένας περίπατος στο πιο κοντινό πάρκο με μια μπάλα ή στην παιδική χαρά, αρκεί για να γεμίσουν οι μπαταρίες μας και να εκτονωθούν τα πιτσιρίκια.

Καλές βόλτες!

 

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom