(8 ψήφοι)

Ταξίδι με ένα παιδικό βιβλίο!

Ταξίδι με ένα παιδικό βιβλίο!

Τα παιδιά σας αγαπούν τα βιβλία; Έχετε ποτέ προσπαθήσει να τα πείσετε να διαβάσουν, χωρίς μεγάλη επιτυχία; Βλέπουν βιβλίο και ... ανατριχιάζουν; Υπάρχει τρόπος να μάθουν να αγαπούν το διάβασμα και μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία, χωρίς καταπίεση και φωνές.

Αν το παιδί είναι σε προσχολική ηλικία, τότε μπορείτε να πάρετε τα πράγματα από την αρχή. Τα μεγάλα βιβλιοπωλεία διαθέτουν παιδικές γωνιές, στις οποίες τα παιδιά μπορούν να περιεργαστούν τα βιβλία, με τη βοήθειά μας βέβαια, διαλέγοντας αυτά που τους αρέσουν. Περνώντας χρόνο σε ένα τέτοιο περιβάλλον, το παιδί εξοικειώνεται με τα βιβλία και ενδιαφέρεται περισσότερο για το περιεχόμενό τους, αφού τα έχει επιλέξει μόνο του. Η διάθεσή σας να του τα διαβάζετε μέχρι ...τελικής πτώσεως, ώστε να τα απομνημονεύσει και να τα "διαβάζει"μετά μόνο του, είναι απαραίτητη, οπότε ... κουράγιο!

Αν πάλι τα παιδιά πάνε σχολείο και δεν τα ενθουσιάζει και τόσο το διάβασμα, μια καλή ιδέα είναι το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (www.sgt.gr). Τα τέσσερα Σάββατα του Απριλίου 11.00-14.00 θα λειτουργήσει ένα πολυθεματικό εργαστήριο για παιδιά 8-11 χρονών (45 ευρώ και για τις τέσσερις συναντήσεις).
Σκοπός του είναι να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να ανακαλύψουν τη χαρά της γνώσης των βασικών μαθημάτων μέσω της μουσικής, της κίνησης και του παιχνιδιού, αλλά και να μάθουν να συνεργάζονται, να εκφράζονται και να δημιουργούν. Επίσης, το εργαστήριο θα βοηθήσει τους γονείς να χρησιμοποιήσουν μια πιο ευρηματική προσέγγιση για την ενασχόληση των παιδιών τους με τα σχολικά μαθήματα (κρατήσεις 2130178034).

Το Παιδικό Εργαστήρι Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής του Μουσείου Ηρακλειδών (www.herakleidon-art.gr) γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με ένα αφιέρωμα στον Χανς Κριστιάν Άντερσεν. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 8-12 ετών και πραγματοποιείται τα Σάββατα 6&13/4 11.30-13.30 (20 ευρώ το μάθημα). Αφηγήσεις, συζητήσεις, ακούσματα κλασικής μουσικής και θεατρικό παιχνίδι, θα προσφέρουν στα παιδιά την ιδανική ατμόσφαιρα να εμπνευστούν και να ξαναγράψουν τις ιστορίες του πασίγνωστου παραμυθά (2103461981, εσωτ.201).

Αν πάλι έχετε μικρότερα παιδιά, το Σάββατο 6/4 στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου, η Αθηνά Παπαστεφάνου στις 11.30 και 12.30 διαβάζει Παραμύθια του Κήπου (είσοδος ελεύθερη). Πάρτε μαζί σας ποδήλατο, πατίνι ή ό,τι προτιμούν τα μικρά σας και εκμεταλλευτείτε την άπλα και την ηρεμία που προσφέρει ο χώρος.
Αν έχετε διάθεση οργανωθείτε και κάντε μια εκδρομή στην καρδιά της πόλης! Στον Κήπο υπάρχουν ακόμα πάπιες και μερικά ζώα -λίγο ταλαιπωρημένα είναι η αλήθεια- πάρτε κάτι και γι΄αυτά.

O πιο "θεαματικός" τρόπος να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με ένα βιβλίο, είναι μια θεατρική παράσταση. Η Σοφία Σπυράτου σκηνοθετεί μια απολαυστική παράσταση στο θέατρο Ακροπόλ (www.acropoltheater.gr) βασισμένη στον πολυαγαπημένο "Τρελαντώνη" (12 ευρώ, παιδικό 10 ευρώ). Ένας δωδεκαμελής θίασος γεμάτος ενέργεια και θετική διάθεση, η ορχήστρα που εκτελεί ζωντανά την ευφρόσυνη μουσική του Απόλλωνα Ρέτσου και τα υπέροχα σκηνικά και κουστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, ξεσηκώνουν τους μικρούς και ταξιδεύουν τους μεγάλους.

Να περνάτε καλά και ... καλό διάβασμα!

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom