(1 Ψήφος)

Από το Ρουφ, στην Πλάκα κι από εκεί στη Μεσογείων | της Ζωής Κοσκινίδου

Από το Ρουφ, στην Πλάκα κι από εκεί στη Μεσογείων | της Ζωής Κοσκινίδου

Μπορεί να έρχεται τριήμερο και πολλοί να σχεδιάζουν ήδη την απόδρασή τους από την πόλη, όμως αυτό δεν σημαίνει πως όσοι μείνουν εδώ δεν θα έχουν τίποτα να κάνουν. Αυτό το Σαββατοκύριακο, η Αθήνα μας καλεί να μπούμε στον κόσμο της Φυσικής, των μεγεθών, των ήχων, αλλά και να δείξουμε τον καλό μας εαυτό, συμμετέχοντας σε μια ιδέα της ομάδας Patari Project.

 

Ξεκινάμε λοιπόν την βόλτα μας από τον Ελληνικό Κόσμο, στο Ρουφ, όπου το Σάββατο (26/3) θα ακολουθούμε το ταξίδι του νερού μέσα από νεροϊστορίες, θα παίξουμε και θα πειραματιστούμε με πρωταγωνιστή το υγρό στοιχείο. Πειράματα, θεατρικό παιχνίδι και μια σειρά από δραστηριότητες θα εισάγουν τα παιδιά σε ένα από τα πιο μαγευτικά φυσικά φαινόμενα, τον κύκλο του νερού, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Μια σταγόνα ταξιδεύει». Η διάρκεια του προγράμματος είναι 70 λεπτά, απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3-5 ετών), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους.
Info:
Πειραιώς 254, ώρα: 11:30 π.μ.
Κόστος συμμετοχής: 8€ το παιδί, 4€ ο ενήλικας (απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2122540600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

STAGONA

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο φιλοξενεί αυτό το Σαββατοκύριακο την εκδήλωση «Μ Μ μ- εγέθη ...» . Παιδάκια ηλικίας 2-3 ετών, θα έχουν την ευκαιρία, με εργαλείο τις συλλογές του Μουσείου, να γνωρίσουν τις έννοιες μικρό, μεσαίο, μεγάλο, να πειραματιστούν και να παίξουν με τα μεγέθη και τους ήχους που παράγουν σε διαφορετικές καταστάσεις και να εμπνευστούν από τον πειραματισμό με αφορμή ένα πρωτότυπο παραμύθι.
Info:
Ελληνικό Παιδικό Μουσείο: Κυδαθηναίων 14, 210-3312995
Ωρες: Σάββατο: 10:00 με 11:00 και 11:30 με 12:30
Κυριακή: 10:00 με 11:00
Εισιτήρια: 15€ για 1 ενήλικα και 1 παιδί & 13€ για τους συνδρομητές του Ε.Π.Μ. και τα αδέλφια.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 3312995

patari project  staxtopouta final fullres-2447

Νομίζω, πως η παράσταση «Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο» που φιλοξενείται στο Θέατρο Πόρτα ήδη από τον Νοέμβριο, είναι λίγο-πολύ γνωστή. Με λίγα λόγια, για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για μία παράσταση για όλη την οικογένεια, βασισμένη στο παραμύθι της Σταχτοπούτας και σε μία ιδέα του Θωμά Μοσχόπουλου, από την ομάδα Patari Project και με μουσική του Sergei Prokofiev. Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι πως την Κυριακή αυτή, στις 27 του μήνα, που γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, η ομάδα Patari Project θα διαθέσει όλα τα έσοδα της παράστασης των 15.00 στην αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Οπότε, αν δεν είχατε προγραμματίσει τίποτα για την Κυριακή, να η ευκαιρία να δείτε μια όμορφη παράσταση, για παιδιά από 4 ετών και να συνδράμετε και εσείς στην προσπάθεια της ομάδας για ανακούφιση των προσφύγων.
Info:
Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59, τηλ.: 210 77 11 333
Παραστάσεις: Κυριακή 11.00 και 15.00

 

Καλή μας διασκέδαση και καλό τριήμερο!

 

 

Bright P.S. : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

Ζωή Κοσκινίδου

Η Ζωή είναι μαμά της επτάχρονης (ημίαιμης) Νίλας, του τετράχρονου Stripes 'n' Buttons και της 14 μηνών Διδώς. Ξεκίνησε να σπουδάζει Management, αλλά το βαρέθηκε, μετά είπε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στο Marketing, μέχρι που παραλίγο να την πετάξουν έξω από τη σχολή για χαμηλή ακαδημαϊκή απόδοση και τελικά αρίστευσε στη Δημοσιογραφία. Δούλεψε για έντεκα χρόνια σε free press και περιοδικά στον χώρο του πολιτιστικού ρεπορτάζ, μέχρι που η κρίση της χτύπησε την πόρτα κι αποφάσισε να ακολουθήσει το plan B της: να ράβει. Έτσι το 2010 γεννήθηκε το Stripes 'n' Buttonsκαι τρία χρόνια μετά ήρθε και το "μοντελάκι" της, η Διδώ που τα κάνει όλα να φαίνονται πιο όμορφα και πιο χρωματιστά και πιο ελπιδοφόρα. Στο Bright Side of Mom βρέθηκε για να συνδυάσει τα δύο της πάθη: το γράψιμο και το ράψιμο.

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom