(2 ψήφοι)

Ο Απόλλωνας και η Νεφέλη ταξιδεύουν τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη

Γράφει:
Ο Απόλλωνας και η Νεφέλη ταξιδεύουν τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη

Διαβάσαμε - Είδαμε - Σας προτείνουμε:

 

Ο Απόλλωνας και η Νεφέλη ταξιδεύουν τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη

Η μουσική ιστορία ξεκινάει με τους δυο μικρούς φίλους, τον Απόλλωνα, που αγαπούσε πολύ την μουσική και την Νεφέλη, που της άρεσε να ταξιδεύει και να βλέπει τα σύννεφα στον ουρανό.

Με αφετηρία την Ελλάδα, αρχίζουν ένα μεγάλο ταξίδι σε διάφορες χώρες της γιορτινής Ευρώπης. Θα συμβουλευτούν χάρτες και θα γνωρίσουν καινούργιους τόπους, θα δούν σημαίες και αξιοθέατα καθώς και παιδιά με παραδοσιακές στολές. Και το σπουδαιότερο, θα ακούσουν κάλαντα και μουσικές από άλλους πολιτισμούς! Πρώτος σταθμός η Βιέννη της Αυστρίας, μετά η Πράγα της Τσεχία, το Βερολίνο της Γερμανίας, το Λονδίνο της Αγγλίας, το Παρίσι της Γαλλίας, η Μαδρίτη της Ισπανίας και τέλος επιστροφή στην Ελλάδα μας.

Το βιβλίο περιέχει cd με αφήγηση και τους διαλόγους των παιδιών καθώς και με πρωτότυπες ενορχηστρώσεις καλάντων των χωρών που επισκέπτονται οι δυο μικροί μας φίλοι.

vivlio2 

 

Η βασική ιδέα του βιβλίου, «γεννήθηκε» πριν από 7 χρόνια! Στο διάστημα αυτών των ετών, τροποποιήθηκε, βελτιώθηκε, παρουσιάστηκε σε ακροατήρια διαφόρων ηλικιών και σιγά σιγά κατέληξε στην τελική (σημερινή) μορφή της. Παρόλο που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, τις γνωστές τουλάχιστον μελωδίες του βιβλίου συχνά τις τραγουδούν και ενήλικες.

Βασικός σκοπός του βιβλίου είναι να συνδυαστούν η μουσική και το τραγούδι με στοιχεία από την καθημερινή ζωή και τον πολιτισμό. Γι' αυτόν τον λόγο έχουν επιλεχθεί γνωστές μελωδίες που λειτουργούν ως χαρακτηριστικό δείγμα διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν και οι πρωτότυπες ενορχηστρώσεις οι οποίες ακολουθούν την εξής λογική: την πρώτη φορά η μελωδία ακούγεται από ένα μουσικό όργανο, αντιπροσωπευτικό κάθε κατηγορίας οργάνων (εγχόρδων, πνευστών, κρουστών, πληκτροφόρων). Η επανάληψη της μελωδίας γίνεται με διαφορετική ενορχήστρωση που παραπέμπει σε ποικίλα μουσικά είδη. Στο τέλος της ιστορίας παρατίθενται οι παρτιτούρες κάθε μελωδίας, οι στίχοι, φωτογραφίες των solo οργάνων που ακούγονται αρχικά και τέλος σύντομες πληροφορίες για αυτά.

Σχετικά με την εικονογράφηση, σε κάθε χώρα εμφανίζονται διάφορα πολιτισμικά στοιχεία όπως: παραδοσιακές στολές και χαρακτηριστικά αξιοθέατα κάθε πρωτεύουσας. Επιπλέον γίνεται γεωγραφική απεικόνιση της κάθε περιοχής. Για το ταξίδι των δυο μικρών φίλων της ιστορίας χρησιμοποιούνται διαφορετικά μεταφορικά μέσα της καθημερινής ζωής.

Παιδαγωγικά το συγκεκριμένο βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές, γονείς... και οποιονδήποτε άλλον ασχολείται με την παιδική ηλικία. Αυτή η ιστορία θα μπορούσε να ξεκινήσει από ένα απλό επίπεδο αφήγησης και να επεκταθεί σε επίπεδο οποιασδήποτε μουσικοκινητικής δραστηριότητας (τραγούδι, χρήση κρουστών, δραματοποίηση, θεατρική απόδοση κ.ά).

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει μια σειρά δραστηριοτήτων που αναφέρονται σε διάφορα σημεία της ιστορίας με στόχο την καλύτερη κατανόηση των στοιχείων της ιστορίας αλλά και φυσικά την απόλαυσή της!

 

*Δεν κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία λόγω αυτέκδοσης.

Επικοινωνία: Γαβριήλ Φαριλέκας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - 6974993386)

 

 

Bright P.S. : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

 

 

 

Απαγορεύεται ρητά η εν όλω ή εν μέρει αντιγραφή, αναπαραγωγή, δημοσίευση, διασκευή και χρήση σε παράγωγο έργο, μετάφραση και εν γένει κάθε είδους χρήση των Κειμένων, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια της ιδιοκτήτριας της Ιστοσελίδας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Λένα Φίλη

H Λένα Φίλη γεννήθηκε στη χώρα του αμερικανικού ονείρου και επέστρεψε με τους γονείς της στη χώρα του ελληνικού μύθου. Από μικρή απέκτησε μια σχέση αγάπης με τις θετικές επιστήμες αλλά ερωτεύτηκε τις θεωρητικές. Αμφιταλαντεύτηκε ανάμεσα τους, ώσπου ακολουθώντας τις επιταγές της ελληνικής κοινωνίας κόσμησε τον τοίχο του σπιτιού της με ένα δίπλωμα αξιοζήλευτο, που σαν καλός σύζυγος της απέφερε μεν τα ως προς το ζην, αλλά δεν της πρόσφερε τον έρωτα που ελάχιστοι τυχεροί βιώνουν μέσα από τη δουλειά τους. Στα δεύτερα άντα της αποφάσισε να αναζητήσει ξανά το χαμένο πάθος και ας μην συνοδεύεται από κορνιζαρισμένο πτυχίο στον τοίχο.

Top5
Mom & Art

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Διαβάσαμε - Είδαμε - Σας

...

«Μια φορά κι έναν καιρό» σ' ένα νησί της Δανίας που

...

...

Μια απ' τις πρώτες παιδικές μου αναμνήσεις είναι να

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom