(1 Ψήφος)

Ιχθύς, ο αφηρημένος

Γράφει:
Ιχθύς, ο αφηρημένος

Ιχθύς ο ονειροπόλος, φευγάτος και αφηρημένος του ζωδιακού. Εκεί που όλοι κάνουν κάτι, αυτός κάνει κάτι άλλο και όχι ακριβώς κάνει ... μάλλον σκέπτεται. Αν τον ρωτήσεις όμως μετά τι σκεπτόταν, θα σου απαντήσει απλά... «Δε θυμάμαι!»

Αυτός είναι ο Ιχθύς! Στον κόσμο του, που για να μπεις πρέπει να έχεις ειδικό κλειδί ... ψαρίσιο. Κι εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. Άντε να τον καταλάβεις αυτόν τον Ιχθύ. Θα προσπαθήσεις πολύ αλλά δε θα τα καταφέρεις. Γιατί; Μα γιατί ούτε ο ίδιος μπορεί να καταλάβει τον εαυτό του.

Ο Ιχθύς είναι καλλιτεχνικός τύπος. Του αρέσουν οι τέχνες, το τραγούδι, ο χορός. Πηγαίνοντας βέβαια στη γκαλερί δε θα θαυμάσει τον πίνακα, αλλά θα χαθεί μέσα του. Χάνεται μες στα χρώματα, μες στη μουσική. Μερικές φορές για να χαθεί ... καλά μπορεί να χρειαστεί βοήθεια. Γι' αυτό και το να πίνει αλκοόλ είναι από τις αγαπημένες του συνήθειες ... Έτσι κάνει και καλή παρέα με τον Τοξότη! Μέσα όμως στο χάσιμό του μπλέκει το φανταστικό με το πραγματικό και γι αυτό πολλές φορές θα τον πετύχεις να λέει ... ψεματάκια. Όχι τόσο επειδή το θέλει αλλά γιατί δε θυμάται σχεδόν ποτέ τι έγινε ή επειδή στον εγκέφαλό του επικρατεί μια σύγχυση που τον μπερδεύει.


O Ιχθύς είπαμε είναι αφηρημένος. Αφηρημένος όσο δεν πάει άλλο. Θυμάμαι μια φίλη που ειδικά μετά την εγκυμοσύνη της η κατάστασή της είχε φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη όπως η ίδια έλεγε. Την πρώτη φορά πριν ακόμα γεννήσει ξέχασε σε ΑΤΜ 500 ευρώ που μόλις είχε κάνει ανάληψη. Ευτυχώς το μηχάνημα μετά από λίγη ώρα τα πήρε πίσω και το ποσό ξαναγύρισε στο λογαριασμό της. Αφού γέννησε και μετά έψαχνε συνεχώς τα γυαλιά της που μονίμως ήταν στο κεφάλι της ή τα κλειδιά που κρατούσε στο χέρι ... και το χειρότερο; Ξέχασε αρκετές τσάντες ψώνια στο mall και το γεγονός της το θύμισε απλά ο λογαριασμός της κάρτας της αργότερα ... Αυτό για να καταλάβεις που μπορεί να φτάσει ο Ιχθύς!


Τώρα θα αναρωτιέσαι που θα τον βρεις αυτόν τον ... υπέροχο Ιχθύ. Ίσως στην αίθουσα αυτογνωσίας. Τρελαίνεται για γιόγκα, ται τσί, ρέικι και κάθε τι σχετικό με Ινδίες, Κίνες κτλ. Βέβαια για να παρακολουθήσεις τα παραπάνω πρέπει να μπορείς να προγραμματίζεις και ο Ιχθύς δυσκολεύεται σ' αυτό. Σίγουρα τον παίρνει ο ύπνος στη γιόγκα και χάνεται στο δρόμο για τα υπόλοιπα. Φυσικά για τις βαριές περιπτώσεις υπάρχει και η ανάγνωση βιβλίων που μπορεί να γίνει από το σπίτι. Του Ιχθύ στο κάτω κάτω του αρέσει πολύ το διάβασμα και στις ανακατεμένες συνήθως συλλογές του, θα βρεις αρκετά βιβλία ψυχολογίας. Ναι, του αρέσει και αυτό και συνήθως και ο ρόλος του ψυχολόγου. Του αρέσει να ακούει, να αναλύει, να φαντάζεται ...


Ο Ιχθύς είναι ειδική περίπτωση. Κάποιοι συνηθίζουν να του φορούν την ταμπέλα του θύματος. Ακόμη και αν δε φαίνεται ο Ιχθύς θυσιάζεται κατά κάποιο τρόπο γι αυτούς που αγαπά. Αν είναι γονιός θα κάνει θυσίες για τα παιδιά του, αν είναι παιδί θυσίες για τους γονείς ... Όμως προσοχή γιατί ... όπως λέει ο σοφός λαός, το θύμα είναι ο μεγαλύτερος θύτης!

 

Ταιριάζει περισσότερο με: Τα ζώδια του νερού (Σκορπιό, Καρκίνο, Ιχθύ) αν και δύο ψάρια μαζί θα αναρωτιούνται μονίμως από πού γνωρίζονται ... επίσης στην περίπτωση με το Σκορπιό, τα βασανιστήρια είναι σίγουρα. Ο Σκορπιός θα βασανίζει και ο Ιχθύς θα δέχεται με ευχαρίστηση τα βασανιστήρια ...!
Επίσης με τα ζώδια της γης Ταύρο, Παρθένο και Αιγόκερω.

 

Διάσημοι Ιχθείς: Albert Einstein, George Washington, Rupert Murdoch, Yuri Gagarin, Bruce Willis, Chuck Norris, Kurt Cobain, John Bon Jovi, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Δημήτρης Χόρν, Elizabeth Taylor, Sharon Stone, Drew Barrymore, Queen Latifah, Cindy Crawford, Rihanna, Ιωάννα Παππά, Ρίκα Βαγιάννη, Ευρυδίκη.

Venturania

Από μικρή δεν ήξερε τι ήθελε. Την ενόργανη, το πιάνο, τα αγόρια; Την κομμωτική, τη ζωγραφική, το σκι, το φλαμένκο; Τις βιοκαλλιέργειες, τη μαγειρική, την αστρολογία;

Τελικά αυτό που ήθελε βρέθηκε στην αγκαλιά της.

Top5
Highway Star

Σκορπιός, ο «σκληρός» του ζωδιακού.

...

Αγαπητοί μου φίλοι! Φέτος η χρονιά μπαίνει με νέα

...

Εν αρχή ην το Χάος και μετά... ήρθε ο

...

Πες μου το ζώδιο του να σου πω ποιο είναι το παιδί

...

Υδροχόος, ο ελεύθερος, αντιδραστικός και

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom