(7 ψήφοι)

Καρκίνος ο Eυαίσθητος

Γράφει:
Καρκίνος ο Eυαίσθητος

Καρκίνος. Ο ευαίσθητος και ντροπαλός του ζωδιακού. Έχει ανάγκη να τον αγαπούν και να αγαπάει όπως και να αισθάνεται συναισθηματική ασφάλεια. Επίσης θέλει να ανήκει κάπου και συνήθως το μέρος αυτό λέγεται οικογένεια. Πολλές φορές γίνεται ο υπερπροστατευτικός και καταπιεστικός γονιός που τρέχει πίσω από το παιδί φωνάζοντας το γνωστό «Γιωργάκη το καπέλο σου! Γιωργάκη το μπουφάν σου!».

Αγαπά την οικογένειά του και ιδιαιτέρως τη γυναίκα που τον έφερε στη ζωή. Αν είσαι γυναίκα και έχεις σύζυγο Καρκίνο μη θίξεις τους ντολμάδες της μαμάς του! Θα μπλέξεις! Γιατί σαν τους ντολμάδες της, δε φτιάχνει καμιά άλλη γυναίκα στον κόσμο κτλ κτλ. Αν πάλι είσαι άνδρας και έχεις γυναίκα Καρκίνο μάλλον θα κατάλαβες από την πρώτη μέρα του γάμου ότι η πεθερά σου είναι μέλος της καινούργιας σας οικογένειας. Απόδειξη οι επισκέψεις της. Καθημερινές και ολοήμερες για να τσεκάρει αν περιποιείσαι επαρκώς την κόρη! Ωχ!

Ο Καρκίνος αγαπά να προστατεύει και να προστατεύεται. Συνήθως οι σχέσεις του βασίζονται σε αυτό το ... «πάρε-δώσε». Θέλει να νοιώθει προστατευμένος από τον/την σύντροφο όπως ένοιωθε με τη μητέρα. Είναι όμως και ο ίδιος ιδιαιτέρως προστατευτικός και στοργικός όχι μόνο προς τον/την σύντροφο αλλά και απέναντι στα παιδιά του κι εκεί είναι ακαταμάχητος ο Καρκίνος. Αν θέλεις πραγματικά να κάνεις οικογένεια διάλεξέ τον. Θα εκπλαγείς πόσο μπορεί να αφοσιωθεί και θα γίνει θυσία γι' αυτήν.

Οι λέξεις γλυκούλης και ευαισθητούλης του ταιριάζουν. Του ταιριάζουν όμως και οι λέξεις παρεξηγησιάρης, παραπονιάρης, γκρινιάρης κτλ.
Τι να κάνει; Έτσι είναι ο Καρκίνος. Αν τον πληγώσεις, τον παραμελήσεις ή τον ξεχάσεις (εκείνος θυμάται τα πάντα από γιορτές, γενέθλια και επετείους και όχι μόνο!) θα πρέπει να βρεις και μια καλή δικαιολογία, αλλιώς θα πρέπει να υποστείς τα μούτρα του.

Ο Καρκίνος είναι ο κυκλοθυμικός του ζωδιακού. Μια πάνω μια κάτω. Με τα φεγγάρια του δηλαδή. Άλλωστε η Σελήνη κυβερνά το ζώδιό του.

Ταιριάζει περισσότερο με: Tα ζώδια της γης Ταύρο, Παρθένο και Αιγόκερω. Επίσης με τα ζώδια του νερού Σκορπιό, Καρκίνο και Ιχθύ. Αν και δυο Καρκίνοι μαζί ... ή θα πνιγούν στη γκρίνια ή απ' την πολλή αγάπη. Όχι και τόσο άσχημο το δεύτερο ε;

Διάσημοι Καρκίνοι: Πριγκίπισσα Diana, Tom Hanks, Meryl Streep, Sylvester Stallone, Liv Tyler, Bill Cosby, Lana Del Ray, Jessica Simpson, Cyndi Lauper.

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Venturania

Από μικρή δεν ήξερε τι ήθελε. Την ενόργανη, το πιάνο, τα αγόρια; Την κομμωτική, τη ζωγραφική, το σκι, το φλαμένκο; Τις βιοκαλλιέργειες, τη μαγειρική, την αστρολογία;

Τελικά αυτό που ήθελε βρέθηκε στην αγκαλιά της.

Top5
Highway Star

Σκορπιός, ο «σκληρός» του ζωδιακού.

...

Αγαπητοί μου φίλοι! Φέτος η χρονιά μπαίνει με νέα

...

Εν αρχή ην το Χάος και μετά... ήρθε ο

...

Πες μου το ζώδιο του να σου πω ποιο είναι το παιδί

...

Υδροχόος, ο ελεύθερος, αντιδραστικός και

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom