(8 ψήφοι)

Bάλε κι εσύ ένα χεράκι!

Bάλε κι εσύ ένα χεράκι!

Άγιε μου Βασίλη,

Από πολύ μικρή επέλεξα συνειδητά να πιστεύω σε σένα. Όταν άρχισα να υποψιάζομαι την αλήθεια, προτίμησα να την αγνοήσω. Το δώρο σου συνεχίζω να το περιμένω κάθε χρόνο με λαχτάρα, παρ΄όλο που ξέρω πως δεν το φέρνεις ακριβώς εσύ, αλλά μια μαμά που κάνει έκπληξη στα «παιδιά» της. Το βρίσκω πάντα ανήμερα Χριστούγεννα κάτω απ΄το δέντρο του πατρικού μου σπιτιού, την ίδια μέρα στο δικό μας δέντρο βρίσκει το δώρο του ο γιος μου. Βλέπεις, ποτέ δεν καταφέραμε να περιμένουμε μέχρι την Πρωτοχρονιά!

Στο παιδί μου «επέτρεψα» να πιστεύει στο παραμύθι της ύπαρξής σου όσο γινόταν περισσότερο και του δίδαξα να συνεχίσει να σε περιμένει και μετά την αποκάλυψη της πεζής αλήθειας. Γιατί άραγε να απαρνηθεί κανείς μια γλυκειά συνήθεια της παιδικής του ηλικίας;

 

Άγιε μου Βασίλη ποτέ δε σε είχα στο μυαλό μου σαν έναν άγιο της Εκκλησίας μας, σε σκεφτόμουν περισσότερο σα μια καλοκάγαθη, οικεία φιγούρα. Άλλωστε, ο ορθολογισμός που με διέπει δε μου επιτρέπει στενές σχέσεις με τη θρησκεία, περισσότερο συμμετέχω σ΄αυτή σε καθαρά εθιμικό επίπεδο. Φέτος όμως σκέφτομαι να κάνω μια εξαίρεση και να απευθυνθώ στις μεταφυσικές σου δυνάμεις.

Αν λοιπόν λάβεις αυτό το γράμμα κι είναι στο χέρι σου, φρόντισε να έχουν όλοι οι άνθρωποι υγεία και αγάπη, φρόντισε ακόμα να έχουν όλα τα παιδιά χαμόγελο. Κι αν μπορείς, ρίξε μια ματιά στην Ελλάδα της Κρίσης και βοήθησέ μας να μη χάσουμε την ψυχή μας κάτω απ΄το βάρος της πίεσης και της δυσκολίας. Βοήθησε να συνεχίσουμε να αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας, να συνεχίσουμε να φροντίζουμε την οικογένειά μας και να ξεκλέβουμε στιγμές χαράς, παρ΄όλα τα ζόρια.

Βάλε κι εσύ ένα χεράκι, τόσα στολίδια και τόσα τραγούδια σου έχουμε αφιερώσει! Αν πάλι δε μπορείς, δεν πειράζει... Εγώ θα συνεχίσω να σε περιμένω και τα Χριστούγεννα είμαι σίγουρη πως κάτι θα βρω κάτω απ΄το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

Σε ευχαριστώ.

Κορίνα (μαμά και παιδί μαζί)

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom