(17 ψήφοι)

Γράμμα στον Αι Βασίλη ή σε όποιον άλλον ακούει εκεί πάνω!

Γράμμα στον Αι Βασίλη ή σε όποιον άλλον ακούει εκεί πάνω!

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη/Santa-Claus,

Εσύ με τα μούσια, και τη φορεσιά που σου έφτιαξε η Coca-Cola πριν μερικές δεκάδες χρόνια. Ναι εσένα λέω που δεν κολλάς ποτέ στις καπνοδόχους παρόλο που είσαι πάνω από 150 κιλά (παραδέξου το), και που προλαβαίνεις και μοιράζεις δώρα σε όλα τα παιδιά του κόσμου μέσα σε ένα βράδυ με ένα έλκηθρο μόνο και χωρίς το νέο υπερηχητικό σκάφος προς αντικατάσταση του Concord. Αφού λοιπόν είναι η εποχή που λαμβάνεις τα εκατομμύρια γράμματα από τα παιδιά όλου του κόσμου, και όχι μόνο, ήρθε η ώρα να διαβάσεις και τη δική μου επιστολή.

Δώσε βάση.

Δεν θα σου ζητήσω να μου φέρεις εκείνον τον δωρεάν προσωπικό trainer που θα με βοηθήσει να κάνω το κορμί λαμπάδα που πάντα ονειρευόμουν αλλά ας όψεται η οικονομική κρίση εν έτει 2013. Δεν θα σου ζητήσω να μου φέρεις καμμιά τσάντα ή κανένα παπούτσι, από αυτά από εκείνες τις απλησίαστες βιτρίνες στην Γλυφάδα. Όχι δεν θα σου ζητήσω υλικά αγαθά. Θα σου ζητήσω κάτι πιο δύσκολο. Και όχι ένα αλλά πολλά. Διάλεξε όποιο σου είναι πιο εύκολο και υλοποίησε το μέσα στο 2014...δεν βιάζομαι....

 

Πρώτον. Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, υπάρχει κάτι που αν το χάσεις, χάνεις την γη κάτω από τα πόδια σου. Και αυτό το κάτι είναι το πολυτιμότερο όλων. Όλα τα λεφτά του κόσμου να μου προσφέρουν αυτό δεν αποκτιέται (μπορεί να μπει στην συντήρηση, αλλά δεν αποκτιέται χωρίς κόπο). Άγιε Βασίλη θέλω να μου φέρεις υγεία, στην οικογένεια μου και σε μένα.

Δεύτερον. Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, θέλω να μου δείχνεις τον δρόμο, (δεν ξέρω πώς, βρες εσύ τον τρόπο) πώς να μεγαλώνω το παιδί μου με τον καλύτερο και σωστότερο τρόπο. Να μου δίνεις υπομονή όταν την χρειάζομαι. Να μου βρίσκεις τις καλύτερες λέξεις για να της μεταδώσω τα μηνύματά μου. Να μου δίνεις κουράγιο στη δύσκολη στιγμή του παιδιού μου (φρόντισε να μην χρειαστεί αυτό, βλέπε παραγγελία Νο. 1). Να μου κρατάς το μυαλό καθαρό στις αποφάσεις που παίρνω για εκείνη. Να μου δίνεις περίσσια αγάπη και κατανόηση να αποφασίζω με τον άντρα μου για το μέλλον μας.

Τρίτον. Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, οι καιροί είναι δύσκολοι και οι κοντινοί μου άνθρωποι μπορεί να περνούν δοκιμασίες, να δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν, να δυσκολεύονται στις σχέσεις τους, να δυσκολεύονται γενικώς. Σε παρακαλώ, βρες τον τρόπο να διώξεις τους εγωισμούς και να τους κάνεις να θυμηθούν το πραγματικό νόημα της αγάπης και τη σημασία του να μοιράζομαι.

Τέταρτον. Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, θα γίνω κλισέ. Να φέρεις Ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Ξέρω ότι να κάνεις λοβοτομή σε όλους τους φανατισμένους πολιτικά, θρησκευτικά, οικονομικά ανθρώπους σε όλο τον κόσμο είναι αδύνατον, δεν χάθηκε ο κόσμος να στο ζητήσει άλλος ένας όμως! Κάνε λοβοτομή! Το έχει ανάγκη η ανθρωπότητα

Πέμπτον. Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, θα έχεις ακούσει για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και τι τραβάμε από τους άχρηστους πολιτικούς μας (στην πλειοψηφία για να μην πω όλους). Δεν υπάρχουν και πολλά που μπορείς να κάνεις στην περίπτωσή μας. Να αλλάξεις τον εκλογικό νόμο και να μην βάζουμε πια σταυρό στις εκλογές στην Ελλάδα. Όλα τα δεινά μας ξεκινούν από εκεί. Από την πελατεία των βουλευτών. Άλλαξε το Άγιε Βασίλη αυτό και κάτι μπορεί να αλλάξει μακροπρόθεσμα στην Ελλάδα...για δοκίμασέ το....

Έκτον. Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, η οικονομική κρίση που λέγαμε πριν έχει επηρεάσει πολλές οικογένειες, κάποιες πολύ δραματικά. Κάποιες άλλες όμως όχι και τόσο. Άγιε Βασίλη θα ήθελα να φυτέψεις στο μυαλό των οικογενειών που μπορούν να προσφέρουν, την αξία της αλληλεγγύης. Βαρέθηκα να βλέπω κυρίες με αψεγάδιαστο μακιγιάζ, ντύσιμο, μαλλί να πίνουν καφέ και να τρώνε από τα έτοιμα και να συζητούν για γυμναστήρια και σπα και δίπλα τους να κάνει ελεημοσύνη μια μάνα....(χωρίς το παιδί, άμα έχει και το παιδί τηλεφωνούμε κατευθείαν στο Χαμόγελο του παιδιού και κάνουμε αναφορά για εκμετάλλευση ανηλίκου)... Κοινώς κάνε μια βόλτα από τα Ν.Π και τα Β.Π και μοίρασε λίγο αλληλεγγύη παραπάνω. Δεν βλάπτει.

Έβδομον. Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, αυτή τη ρημάδα τη διαφορετικότητα πότε επιτέλους οι γύρω μου θα τη σεβαστούν. Κάνε κάτι για αυτό. Δεν μπορώ άλλο τον ρατσισμό όλων των ειδών.

Όγδοον. Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, κάνε κάτι και για τη γκρίνια. Πολύ γκρίνια βρε αδερφέ μου (με το μπαρδόν) ...μιζέρια, παράπονα, κουτσομπολιό κλπ κλπ. Ξέρεις εσύ τι εννοώ...

Ένατον. Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, κάνε κάτι και με το μισθό...δεν φτάνει...ή θα τον ανεβάσεις ή θα μου ρίξεις τις τιμές... μεσοβέζικες καταστάσεις δεν δέχομαι... Πέρασα στα υλικά, με συγχωρείς, δεν το είχα σκοπό...

 

Αυτά ήθελα να σου ζητήσω Άγιε Βασίλη. Πράξε ανάλογα... 3 από τα 9 τα καταφέρνεις δεν μπορεί!!!

Κάνε το θαύμα σου!!!

Με αγάπη,
Ζωή

 

Υ.Γ. Άμα μου φέρεις και ένα αδερφάκι για τη Νικούλα θα είσαι ο καλύτερος Άγιος Βασίλης του κόσμου. Και δεν θα το βγάλω Μαγκάιβερ στο υπόσχομαι!

Ζωή Κουρουνάκου

Η Ζωή είναι μια εργαζόμενη μητέρα, που αγαπάει υπερβολικά τη δουλειά της και προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ εργασιακής και προσωπικής-οικογενειακής ζωής, όχι πάντα με επιτυχία. Με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στη Δημοσιογραφία και στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και με εργασιακή εμπειρία στη διαχείριση ερευνητικών έργων και στην ανάπτυξη διεθνών σχέσεων, είναι ένα άτομο με έντονες ανησυχίες που ό,τι βάλει στο νου της πρέπει να το φέρει εις πέρας no matter what! Το project «εγώ πότε θα γίνω μάνα» κράτησε 5 χρόνια και ήταν το μεγαλύτερο και δυσκολότερο επίτευγμα της ζωής της. Εάν δεν ήταν εργαζόμενη μητέρα θα ήθελε να ήταν σε ανθρωπιστική αποστολή στην Αφρική.

Top5
Fun Time

Τι καλύτερο από το να γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα

...

Μακάρι αυτά τα

...

 

κι ΑΓΑΠΗ θα πει

...

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη/Santa-Claus,

Εσύ με τα

...

Το Bright Side of Mom μεγαλώνει! Για

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom