(1 Ψήφος)

Μεγάλωσα κι ακόμα πιστεύω στον Άγιο Βασίλη

Γράφει:
Μεγάλωσα κι ακόμα πιστεύω στον Άγιο Βασίλη

 

Είμαι μεγάλη, είμαι μαμά κι ακόμη πιστεύω στον Άγιο Βασίλη. Πιστεύω πως υπάρχει κάπου μακριά, πως ζει εκεί που έχει πάντα χιόνια και κρύο. Πιστεύω ακόμη, πως τέτοια εποχή έχει διαβάσει όλα μας τα γράμματα και ετοιμάζεται για το μεγάλο του ταξίδι πάνω σε ένα έλκηθρο γεμάτο δώρα που το σέρνουν τάρανδοι στους έναστρους ουρανούς όλης της Γης.

Ακόμη πιστεύω, πως αυτός ο άγιος (που σε κάθε θρησκεία ας μεταφραστεί όπως θέλει, ας φορέσει ό,τι ρούχα θέλει κι ας γιορταστεί όποτε θέλει) έχει τη μαγική δύναμη στα χέρια του να ακούει τις ευχές και τα παράπονα όλων των παιδιών. Από την επιθυμία ενός παιδιού να αποκτήσει το καινούριο Playstation ή το αγαπημένο του παιχνίδι, μέχρι την επιθυμία του παιδιού να αποκτήσει ένα ζευγάρι παπούτσια, να γίνει καλά η άρρωστη μαμά του, να υπάρχει φαγητό την επόμενη μέρα στο σπίτι του, να σταματήσει ο πόλεμος στη χώρα του ή ακόμη και να βγουν πάλι μαλλιά στο κεφαλάκι του όταν τελειώσουν οι χημειοθεραπείες του.

Θέλω να υπάρχει στον κόσμο κάποιος που μπορώ να του εύχομαι ό,τι θέλω. Ακόμα καλύτερα, θέλω να υπάρχει κάποιος που όλα τα παιδιά να του ζητάνε πράγματα. Ό,τι θέλει το κάθε παιδί. Αλλά να…  εκείνα τα παιδιά που δεν ζητάνε απλά ένα καινούριο παιχνίδι είναι εκείνα που έχουν περισσότερο την ανάγκη ύπαρξης ενός τέτοιου άγιου γιατί τέτοιες μέρες αναζωπυρώνει την ελπίδα που τρεμοσβήνει.

Ο Άγιος Βασίλης είναι η ελπίδα, το όνειρο και η σιγουριά πως υπάρχει κάπου κρυμμένο το θαύμα.
Γι' αυτό σας λέω, μεγάλωσα, έγινα μαμά κι ακόμη πιστεύω στον Άγιο Βασίλη γι' αυτό σας παρακαλώ μην μου το χαλάτε. Αλλά πολύ περισσότερο μην το χαλάτε στα παιδιά!

Ελένη Βλάχου

Η Ελένη, όταν ήταν μικρή δεν ήξερε τι ήθελε να γίνει όταν θα μεγάλωνε. Έκανε το πέρασμά της από αρκετές δουλειές για να βρει το δρόμο της, αλλά καμιά δε την κέρδισε. Έτσι αποφάσισε να γίνει μητέρα. Κι έγινε μητέρα 3 παιδιών. Κατέληξε λοιπόν να εργάζεται στο σπίτι της στο ρόλο της νοικοκυράς, χωρίς ωράριο, χωρίς αποδοχές, χωρίς ασφάλιση χωρίς δικαίωμα για ρεπό.
Ακόμα ψάχνει να δει τι θα γίνει όταν με το καλό θα μεγαλώσει. Για ένα είναι σίγουρη: για τα ταξίδια που την πάνε τα βιβλία και οι λέξεις!

Top5
Fun Time

Τι καλύτερο από το να γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα

...

Μακάρι αυτά τα

...

 

κι ΑΓΑΠΗ θα πει

...

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη/Santa-Claus,

Εσύ με τα

...

Το Bright Side of Mom μεγαλώνει! Για

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom