(1 Ψήφος)

Στόχοι για τη νέα χρονιά

Στόχοι για τη νέα χρονιά

 

 

Τα Χριστούγεννα είναι για όλους μια γιορτή έντονων αναμνήσεων. Αναπόφευκτα έρχονται στο νου, στιγμές δικές σου παιδικές, άνθρωποι που «έφυγαν» και σου λείπουν ή που ζουν πια μακριά και περιμένεις να ανταμώσετε. Το μυαλό σου γεμίζει εικόνες, μουσικές και γεύσεις.

Στο τέλος της χρονιάς μπαίνουμε όλοι στη διαδικασία να αναλογιστούμε τι από αυτά που θέλαμε, καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε και θέτουμε νέους στόχους για να κατακτήσουμε. Τις φετινές γιορτές αποφάσισα να βάλω 4 ουσιαστικούς στόχους για την χρόνια που έρχεται.

Χρόνος για τον εαυτό μου

Η καθημερινότητα τρέχει, μας παρασύρει και χάνουμε την αίσθηση του χρόνου, ώσπου η ημέρα δεν μας φτάνει πια και καταλήγουμε να λειτουργούμε μηχανικά! Τι γίνεται όμως με τον εαυτό μας; Αν αναλογιστούμε το ημερήσιο πρόγραμμα μας, θα δούμε πως συνήθως καταναλώνουμε τις ώρες μας κάνοντας πράγματα για άλλους. Στόχος μου για τη νέα χρονιά λοιπόν, είναι να κάνω πράγματα που με ευχαριστούν, με βοηθούν να γνωρίσω τον εαυτό μου και να καθαρίσω το μυαλό μου. Μη μένεις στα λόγια, βαλε την αγαπημένη σου μουσική και φτιάξε μια κούπα καφέ για σένα, πήγαινε σε εκείνο το παραμυθένιο μικρό ζαχαροπλαστείο που χαζεύεις πάντα τη βιτρίνα και κάθισε να απολαύσεις το γλυκό σου, παρέα με ένα όμορφο βιβλίο. Δε χρειάζεται να αναλώνεσαι σε αδιάφορες παρέες. Φρόντισε να αφιερώνεις χρόνο, στον πολύτιμο εαυτό σου.

 

Χρόνος με την οικογένεια μου

Η επικοινωνία με τους δικούς μας ανθρώπους έχει φτάσει στο σημείο να θεωρείται σαν κάτι που κάνουμε στον ελεύθερο χρόνο μας. Κι επειδή δεν βρίσκουμε ποτέ ελεύθερο χρόνο, μεταθέτουμε συνεχώς τις συναντήσεις μας. Χρόνος δεν θα υπάρξει ποτέ, γιατί θα υπάρχουν πάντα υποχρεώσεις. Φρόντισε φέτος να γεμίσεις την ατζέντα σου με οικογενειακά ραντεβού, να κλείσεις το κινητό σου και να απολαύσεις συζητήσεις, αγκαλιές και παιχνίδια χτίζοντας έτσι τις πιο ωραίες αναμνήσεις.

 

Να λέω όχι

Πόσες φορές μετανιώνεις για πράγματα που αναλαμβάνεις θέλοντας να μη φανείς αγενής; Ήρθε πια η ώρα να ξεκινήσεις να αρνείσαι ευγενικά ό,τι σου φορτώνει την ημέρα και δε σε αφορά. Ξεκαθάρισε ποια είναι τα σημαντικά για εσένα ή ποια πραγματικά σε ευχαριστούν. Δε φαντάζεσαι πόσο χρόνο κερδίζεις με το να αρνηθείς το παραπανήσιο φόρτωμα στο ήδη επιβαρυμένο πρόγραμμά σου!

 

Beauty ρουτίνα

Κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα, είναι το να μας αρέσει ο εαυτός μας. Βάλε στο καθημερινό πρόγραμμα τον επιμελή βραδινό καθαρισμό του προσώπου σου και άπλωσε τις πιο μοσχοβολιστές κρέμες! Όχι μόνο θα νιώσεις μεγάλη ευχαρίστηση με τις υφές και τα αρώματα, αλλά θα έχεις μακροπρόθεσμα και το πιο λαμπερό και όμορφο δέρμα. Βγάλε μια selfie φέτος και βάλε στόχο ότι του χρόνου θα είσαι πιο λαμπερή! Και θα είσαι!

Σου στέλνω τις πιο θερμές ευχές μου, σε σένα και την οικογένειά σου, για μια χρονιά μαγική όπως την επιθυμεί ο καθένας μας, γεμάτη από υγεία και πολλά χαμόγελα!

 

 

Ελίνα Οικονομοπούλου

Γεννήθηκα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στις αρχές του 80 και τα παιδικά μου ινδάλματα ήταν η Candy Candy και η Jem! Από μικρή ήθελα να κάνω τον κόσμο ομορφότερο και περνώντας από σπουδές και μεταπτυχιακά σε θετικές επιστήμες και διοίκησης επιχειρήσεων, κάνω πια αυτό που μου αρέσει περισσότερο και ομορφαίνω τον κόσμο μέσα από το μακιγιάζ!
Ο ερχομός του γιου μου, έφερε στη ζωή μου τα πάνω κάτω... μαζί του ήρθαν και συναισθήματα που δεν μπορώ να ονομάσω ή να περιγράψω... Βλέπω, αγγίζω, ακούω, γεύομαι διαφορετικά...
Λατρεύω να χορεύω και να τραγουδάω μαζί του και πνίγομαι από αγάπη κι ευτυχία όταν τον βλέπω να κουβαριάζεται με τον πατέρα του! Η ευτυχία μου, βρίσκεται στα αγουροξυπνημένα μάτια τους! Μη με ενοχλείτε! Ζω στον υπέροχο κόσμο μου!!!

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom