(1 Ψήφος)

Χριστούγεννα θα πει αγάπη

Γράφει:
Χριστούγεννα θα πει αγάπη

 

κι ΑΓΑΠΗ θα πει μοιράζομαι! Και το μοίρασμα της αγάπης φέρνει χαμόγελα, φέρνει χαρά, φέρνει πληρότητα. Και ποιο είναι άλλωστε το πανανθρώπινο μήνυμα των Χριστουγέννων; Μα φυσικά η αγάπη! Η αγάπη εκείνη που ξεπροβάλλει σαν μια ηλιαχτίδα στη σκοτεινιά του κόσμου τούτου κι όλα μοιάζουν αλλιώς. Κι όλα γίνονται χρώμα.


Η αλήθεια είναι πως τόσο πριν γίνω μαμά, αλλά κυρίως τα τελευταία 7 χρόνια, οπότε και το πρώτο «φατσάκι» ήρθε στη ζωή μου, για να ακολουθήσει το δεύτερο, 3 χρόνια μετά, σκέφτομαι κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, πως αυτό το ανελέητο κυνήγι, ενός υπέρμετρου καταναλωτισμού, σίγουρα δεν είναι η ιδέα του «πνεύματος των Χριστουγέννων», την οποία θα επιθυμούσα να εντυπώσουν τα πιτσιρίκια, στην τρυφερή ψυχούλα τους.

Όσο κι αν επιθυμώ να νιώσω διαφορετικά, κάθε Χριστούγεννα νιώθω μια θλίψη, μια μελαγχολία.

Είναι που μεγαλώνω; Είναι που δε με θαμπώνει η λάμψη από τα χιλιάδες λαμπιόνια; Είναι αυτή η «με το ζόρι» ευτυχία, την οποία προσπαθούν να επιβάλλουν τα Χριστούγεννα, μέσα από τρομακτικά φορτωμένες βιτρίνες; Είναι που ψάχνω εκείνο το «πνεύμα των Χριστουγέννων», αλλά μάλλον είναι κάπου στριμωγμένο ανάμεσα σε παιχνίδια, των οποίων διάρκεια ζωής είναι όση και οι μέρες των Χριστουγέννων, πριν καταλήξουν σε κάποια αποθήκη, αφού η χαρά του δώρου εκείνου που ζητήσαμε στο γράμμα, το οποίο «ταξίδεψε» μέχρι την παγωμένη χώρα του Άι-Βασίλη, κράτησε 2-3 μέρες το πολύ, πριν καταλήξει σε κάποια αποθήκη, με παράπονο κι αυτό, που δεν αγαπήθηκε όσο περίμενε, στη βιτρίνα εκείνη, καμαρωτό-καμαρωτό.
Είναι που ο «γενειοφόρος» παππούλης δεν τους θυμάται όλους κι αφήνει προσωπάκια παραπονεμένα; Ωπ! Εδώ είμαστε! Ο Άι-Βασίλης «ξεχνάει»;! Μεγάλος «άνθρωπος» είναι, δικαιούται να ξεχνάει! Ναι, αλλά είναι κι εκείνα τα παραπονεμένα «φατσάκια», που λέγαμε, τα οποία νιώθουν μεγάλη θλίψη, τέτοιες μέρες. Πρέπει να επιστρέψει το χαμόγελο στη ζωή τους. Τι εννοείς «πώς γίνεται αυτό;». Γίνεται και παρά-γίνεται! Αρκεί να πάρεις στα σοβαρά, στα πολύ σοβαρά, το ρόλο του «ξωτικού-βοηθού Άι-Βασίλη και για όλα τα υπόλοιπα, εμπιστέψου την ΑΓΑΠΗ! Έλα, μη χάνεις χρόνο. Ας τον βοηθήσουμε εμείς κι ας γίνουμε τα ξωτικά του! Μην χασομεράμε! Ψάχνεις τρόπους; Ψάχνεις ιδέες; Ξεκινάμε!


Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μα κυρίως τις ημέρες των γιορτών, διοργανώνονται «γεύματα αλληλεγγύης» προς τους συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν μπορούν να έχουν ένα οικογενειακό, χριστουγεννιάτικο γεύμα. Γίνε «μάγειρας αγάπης», με το να συμμετέχεις στην προετοιμασία των γευμάτων αυτών. Μέσα από αυτά τα γεύματα δημιουργούνται και όμορφες συντροφιές κι η μοναξιά μοιάζει να μένει «μόνη».

Τις μέρες αυτές, διάλεξε τα δώρα προς τους αγαπημένους σου, όχι από το πιο λαμπερό κατάστημα, μα από εκείνον τον πάγκο, οι εθελοντές του οποίου, έφτιαξαν με τα χεράκια τους τα πιο όμορφα αντικείμενα, στηρίζοντας έτσι, τις ανάγκες κάποιας ευπαθούς ομάδας συνανθρώπων μας. Και πού ξέρεις; Τα επόμενα Χριστούγεννα, στον ίδιο πάγκο, ίσως να βρίσκονται δωράκια φτιαγμένα με μεράκι από σένα.

Φτιάξε γλυκάκια με τα χεράκια σου, βάλε σκουφί χριστουγεννιάτικο, πάρε εκείνο το ξεχασμένο τρίγωνο και ξεκίνα για τα «κάλαντα της χαράς». Πήγαινε σε κάποιο νοσοκομείο, σε κάποιο ξενώνα φιλοξενίας ηλικιωμένων, σε κάποιο χώρο φιλοξενίας παιδιών. Μοιράσου τα γλυκάκια σου, ψάλε τα κάλαντα και νιώσε την αγάπη!

Διάβασε για τους Άλλους!! Μάθε για την εξαιρετική προσπάθεια της ομάδας «Διαβάζω για τους Άλλους», σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, γίνε μέλος της και γίνε τα μάτια της ψυχής, πολλών συνανθρώπων μας. 

Σίγουρα έχεις κάποια παιχνίδια, ρούχα, βιβλία και κάθε λογής αντικείμενα, τα οποία είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έτοιμα προς χρήση, αλλά έχουν κάνει τον κύκλο τους, στη δική σου ζωή. Σίγουρα θα έβρισκαν τη θέση τους, σε κάποιο παζάρι αλληλεγγύης και η πώλησή τους, θα στήριζε οικονομικά, αρκετούς συνανθρώπους μας.

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικες κάρτες, τις οποίες θα πασπαλίσεις με μπόλικη «αγαπόσκονη» και άφησέ τις κάτω από την πόρτα, εκείνου του μοναχικού γείτονα και θύμισέ του, πώς είναι να χαμογελάει ξανά και να είναι «ζεστή» η καρδιά του, μέσα στο καταχείμωνο.

Σε πολλές πόλεις, ανά την Ελλάδα, ίσως και στη δική σου, φιλοξενούνται πρόσφυγες, οι οποίοι ίσως να ήθελαν να νιώσουν τη θαλπωρή των Χριστουγέννων, ακόμα κι αν στη θρησκεία τους αυτή η στιγμή δεν γιορτάζεται. Προσκάλεσέ τους σε αυτή τη γιορτή μας, δείξε τους τα έθιμά μας, «μπερδέψτε» γεύσεις και ιστορίες των πολιτισμών μας και αφήστε τα σύνορα, να είναι μόνο κουκίδες σε ένα χάρτη.

 

Κάνε τα παιδιά σου συνοδοιπόρο σου, στις παραπάνω προτάσεις και σίγουρα θα έχετε όλοι τις πιο μοναδικές χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις, δημιουργώντας την ίδια στιγμή, έναν κόσμο αλλιώτικο. Πιο όμορφο, πιο φωτεινό. Τόσο φωτεινό, όσο εκείνο το αστέρι, που 2000 και κάτι χρόνια πριν, φώτισε το δρόμο προς έναν μικρό Χριστό. Διωγμένος κι εκείνος και κυνηγημένος από παντού, γύρευε την ασφάλεια, τη θαλπωρή, το παιχνίδι, την ΑΓΑΠΗ…


Γι’ αυτό σου λέω. Έλα να φτιάξουμε την ΑΓΑΠΗ από την αρχή!

 

 

Choco Bloom

Εσκέφτηκα... εσκέφτηκα... τι τάχα να σας γράψω, μήπως και τελικά, σας εντυπωσιάσω... χμμμμμμ...μπα...πέρα από το αρχικό «στιχάκι», δεν βρήκα κάτι...οπότε λέω απλά να δηλώσω, αυτό το οποίο είμαι, δηλαδή άνθρωπος καθημερινός, με τα πάνω και τα κάτω του, με τις μέρες τις χρωματιστές και με τις μέρες τις πιο γκρίζες, μα με ένα πείσμα να βρίσκω κάτι όμορφο, κάτι ζωντανό, κάτι ελπιδοφόρο, ακόμα και στα πιο στενάχωρα, στα πιο ζόρικα, κάτι το οποίο διδάχτηκα από τους καλύτερους δασκάλους. Δυο μουτράκια γελαστά, στα οποία νιώθω να έχει αποτυπωθεί η αθωότητα του κόσμου όλου και με παρέσυραν στη δίνη τους κι όλα τα είδα αλλιώς κι αλλιώτικα...
Αν έπρεπε να φτιάξω μια λίστα με τις «αδυναμίες» μου, ε τότε (χωρίς να διεκδικώ καμία, μα καμία πρωτοτυπία), στις πρώτες θέσεις θα φιγουράριζε σίγουρα μια σοκολάτα, τεραστίων διαστάσεων και η θάλασσα.
P.S. 1. Μια φίλη λατρεμένη, μου είπε ότι θα μπορούσα να συστηθώ και ως «Σαλάτα Ρόκα», αφού η «σαλάτα», κρύβει μια incognito «σοκολάτα» (σοκολάτα παντού, ακόμα και στη σαλάτα) και η «ρόκα» είναι πάντα ροκ και αφήνει μια «πιπεράτη» κι έντονη επίγευση. Έτσι με ζει, έτσι με περιγράφει κι έτσι, υποστηρίζει με ενθουσιασμό, είναι η «γεύση», η οποία αφήνω στους ανθρώπους της ζωής μου. Οι άνθρωποί μου, το πιο αποτελεσματικό «marketing» του εαυτού

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom