(1 Ψήφος)

Κάνε μια ευχή | της Ελένης Βλάχου

Γράφει:
Κάνε μια ευχή | της Ελένης Βλάχου

 

Κάνε λοιπόν μια ευχή σαν κι εκείνες που ξέρουν και κάνουν μόνο τα παιδιά.

Κι αν δεν ξέρεις πως το κάνουν, ένα από τα βράδια σας τα πολλά και όμορφα, κάτσε στην άκρη στο μισοσκόταδο και κοίταξε κρυφά μέσα στο παιδικό δωμάτιο.

Άκου τι θα πουν τα παιδιά. Νιώσε τα.

Και όταν μείνεις μόνος, ευχήσου κι εσύ ότι ζητάνε τα παιδιά στις προσευχές τους.

Φαγητό για όλο τον κόσμο. Νερό

Υγεία.

Αγάπη. Τύχη. Ευτυχία. Χαρά. Γέλιο.

Δημιουργία. Ειρήνη. Ελπίδα.

Όνειρα. Τρέλα. Ζωή.

Δώρα για όλα τα παιδιά της γης.

 

Τα παιδιά δε ζητάνε μόνο πράγματα για τους εαυτούς τους. Ζητάνε πράγματα για όλη την οικογένεια. Για όλο τον κόσμο. Μέσα στην ταπεινή τους προσευχή χωράνε τα πάντα και θέλουν τα πάντα. Αποτάσσουν όλα τα κακά αυτού του κόσμου και ελπίζουν σε έναν καλύτερο κόσμο μέσα από τη λευκή αθωότητά τους.

Ας τα μιμηθούμε λοιπόν, κι ας παραδεχτούμε επιτέλους εμείς οι μεγάλοι πως τα παιδιά ξέρουν πιο πολλά από μας.
Εμείς πάει… μεγαλώσαμε. Δεν είμαστε πια εκείνα τα μικροσκοπικά πλάσματα που ήξεραν κι έκαναν όνειρα, ήλπιζαν και προσεύχονταν τις νύχτες γονατιστά για χάρη όλων των αδύναμων αυτού του κόσμου.

Και που ξέρετε; Ίσως μετά από αυτές τις ευχές μας να καταφέρουμε να αλλάξουμε κάτι. Κι αν δεν είναι ολόκληρος ο κόσμος θα είναι ένα κομμάτι από μέσα μας. Ίσως να ξαναβρούμε κάτι αγνό και λευκό που το λένε αθωότητα.

Χρόνια πολλά!

 

 

Ελένη Βλάχου

Η Ελένη, όταν ήταν μικρή δεν ήξερε τι ήθελε να γίνει όταν θα μεγάλωνε. Έκανε το πέρασμά της από αρκετές δουλειές για να βρει το δρόμο της, αλλά καμιά δε την κέρδισε. Έτσι αποφάσισε να γίνει μητέρα. Κι έγινε μητέρα 3 παιδιών. Κατέληξε λοιπόν να εργάζεται στο σπίτι της στο ρόλο της νοικοκυράς, χωρίς ωράριο, χωρίς αποδοχές, χωρίς ασφάλιση χωρίς δικαίωμα για ρεπό.
Ακόμα ψάχνει να δει τι θα γίνει όταν με το καλό θα μεγαλώσει. Για ένα είναι σίγουρη: για τα ταξίδια που την πάνε τα βιβλία και οι λέξεις!

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom