(2 ψήφοι)

Χριστούγεννα μπορεί να είναι... | της Λένας Φίλη (#Χριστούγεννα_είναι)

Γράφει:
Χριστούγεννα μπορεί να είναι... | της Λένας Φίλη (#Χριστούγεννα_είναι)

 

Χριστούγεννα μπορεί να είναι όλα εκείνα τα δεκάδες μικρά και μεγάλα πράγματα, που γεμίζουν με φως, χρώματα, χαρά και γέλια τη ζωή μας αυτές τις μέρες.
Όμως...

Χριστούγεννα μπορεί να είναι η θλίψη που αναδύουν οι μέρες αυτές.

Χριστούγεννα μπορεί να είναι τα έτοιμα μελομακάρονα που αγόρασες έτσι για το καλό.

Χριστούγεννα μπορεί να είναι το στραβό δέντρο που δεν λες να πάς να ισιώσεις και τα καμένα λαμπάκια που ξέχασες να δοκιμάσεις πριν τα τυλίξεις στο δέντρο.

Χριστούγεννα μπορεί να είναι το καλοκαιρινό κερί που στολίζει το τραπέζι σου αντί του κόκκινου κεριού με την χρυσόσκονη.

Χριστούγεννα μπορεί να είναι το βιαστικό γράμμα στον Αη Βασίλη των παιδιών που βοήθησες να γράψουν.

Χριστούγεννα μπορεί να είναι οι άδειες θήκες του χριστουγεννιάτικου ημερολογίου, γιατί τα παιδιά έφαγαν μονοκοπανιά όλα τα σοκολατάκια.

Χριστούγεννα μπορεί να είναι εκείνα τα μπισκοτόσπιτα που υποσχέθηκες να φτιάξεις με τα παιδιά, αλλά απλά βαριέσαι.

Χριστούγεννα μπορεί να είναι το επίμονο κουδούνισμα στην πόρτα πολύ νωρίς το πρωί και εσύ σκεπάζεσαι με το πάπλωμα αρνούμενη να ακούσεις τα κάλαντα.

Χριστούγεννα μπορεί να είναι το «όχι, πάλι αυτό το τραγούδι!» όταν ακούς για άλλη μια φορά το «Last Christmas».

Χριστούγεννα μπορεί να είναι η άρνηση να ξαναδείς το «Polar Express» γιατί ξαφνικά σε μελαγχολεί.

Χριστούγεννα μπορεί να είναι το ρεβεγιόν των στρας και του πρώτου τραπεζιού πίστα, που απορρίπτεις μετά βδελυγμίας.

Χριστούγεννα μπορεί να είναι ο κακός ήχος των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών που ακούγονται μονότονα από τα μεγάφωνα της πόλης.

Χριστούγεννα μπορεί να είναι η κούραση από τα ψώνια του supermarket και η υπόσχεση ότι «δεν ξανακάνεις τραπεζώματα τέτοιες μέρες».

Χριστούγεννα μπορεί να είναι η μαζική επίσκεψη στο «Χωριό του Αη Βασίλη» για να παίξουν τα παιδιά με τα τυποποιημένα παιχνίδια.

Χριστούγεννα μπορεί να είναι να μετράς ξανά και ξανά τα λεφτά που δεν σου φτάνουν.

Χριστούγεννα μπορεί να είναι η ανάγκη του διπλανού σου που δεν σου ζητά βοήθεια από αξιοπρέπεια.

Χριστούγεννα μπορεί να είναι η βασιλόπιτα που σου «άρπαξε» λίγο στο φούρνο, αλλά δεν πειράζει γιατί τη σκέπασες με την άχνη.

Χριστούγεννα μπορεί να είναι το ακατάστατο σαλόνι, με τις σκόρπιες μαξιλάρες και τα τρίμματα, γιατί τα παιδιά κοιμήθηκαν στρωματσάδα δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Χριστούγεννα μπορεί να είναι η τελευταία μάλλον επίσκεψη του Αη Βασίλη στο σπίτι σας, γιατί τα παιδιά μεγαλώνουν και δε θα μπορείς να τα ξεγελάσεις.

Χριστούγεννα μπορεί να είναι ο μουρτζούφλης και ο γκρινιάρης που ακούει στο όνομά σου.

Χριστούγεννα μπορεί να είναι να θέλεις να είσαι έτσι και να μην θέλεις να είσαι χαρούμενος με το στανιό.

Χριστούγεννα μπορεί να είναι να σου φτάνει που και φέτος είστε όλοι παρόντες και υγιείς.

 

Ναι...

Χριστούγεννα είναι αυτό μονάχα. Υγεία.

 

#Χριστούγεννα_είναι

 

 

Bright P.S. : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

 

Απαγορεύεται ρητά η εν όλω ή εν μέρει αντιγραφή, αναπαραγωγή, δημοσίευση, διασκευή και χρήση σε παράγωγο έργο, μετάφραση και εν γένει κάθε είδους χρήση των Κειμένων, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια της ιδιοκτήτριας της Ιστοσελίδας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Λένα Φίλη

H Λένα Φίλη γεννήθηκε στη χώρα του αμερικανικού ονείρου και επέστρεψε με τους γονείς της στη χώρα του ελληνικού μύθου. Από μικρή απέκτησε μια σχέση αγάπης με τις θετικές επιστήμες αλλά ερωτεύτηκε τις θεωρητικές. Αμφιταλαντεύτηκε ανάμεσα τους, ώσπου ακολουθώντας τις επιταγές της ελληνικής κοινωνίας κόσμησε τον τοίχο του σπιτιού της με ένα δίπλωμα αξιοζήλευτο, που σαν καλός σύζυγος της απέφερε μεν τα ως προς το ζην, αλλά δεν της πρόσφερε τον έρωτα που ελάχιστοι τυχεροί βιώνουν μέσα από τη δουλειά τους. Στα δεύτερα άντα της αποφάσισε να αναζητήσει ξανά το χαμένο πάθος και ας μην συνοδεύεται από κορνιζαρισμένο πτυχίο στον τοίχο.

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom