(1 Ψήφος)

Το τελευταίο γράμμα στο γιο μου ως Αϊ Βασίλης | της Μαρίας Χαραλαμπίδου (#Χριστούγεννα_είναι)

Το τελευταίο γράμμα στο γιο μου ως Αϊ Βασίλης | της Μαρίας Χαραλαμπίδου (#Χριστούγεννα_είναι)

Ο γιος μου μέχρι τα 11 του πίστευε στον χοντρούλη κύριο με τη κόκκινη φορεσιά και την υπέροχη άσπρη γενειάδα. Δεν νομίζω βέβαια ότι μπορούσε να κάνει και αλλιώς! Κάναμε από τον πρώτο κιόλας χρόνο της ζωής του, ό,τι μπορούσαμε για να είναι «πιστευτή» η ύπαρξή του.
Την επόμενη χρονιά όμως, διαβάζοντας το γράμμα που είχε γράψει στον Άγιο Βασίλη κατάλαβα ότι το παραμύθι είχε λάβει τέλος. Είχε μάθει, είχε καταλάβει! Ζητούσε απλά ειρήνη και αγάπη για όλα τα παιδιά του κόσμου.
Ήταν ίσως και η τελευταία φορά που θα του απαντούσα ως Αϊ Βασίλης... και ήταν η ευκαιρία μου!


« Αγαπημένε μου Μάριε,

Διαβάζοντας το γράμμα σου συγκινήθηκα για άλλη μια φορά με το πόσο μοναδικός, ξεχωριστός και υπέροχος είσαι. Δυστυχώς όμως αυτό που ζητάς φέτος, δεν μπορώ να στο φέρω. Ξέρεις..., δεν μπορώ να παρέμβω στη θέληση των ανθρώπων. Το μόνο που προσπαθώ και κάνω, χρόνια τώρα, είναι να τους θυμίζω ότι το να δίνεις χαρά είναι το πολυτιμότερο πράγμα στη γη.

Μεγαλώνεις πια και ξέρεις!! Άσε με όμως αυτή τη φορά να κάνω μια αναδρομή σε όλες τις υπέροχες στιγμές που ζήσαμε μαζί.
Θυμήσου το πρώτο αυτοκίνητο που οδήγησες, τα πρώτα εργαλεία για να μαστορεύεις, το πιάνο με το σκαμπό για τις μουσικές σου αναζητήσεις. Ειδικά τα πρώτα χρόνια, κάθε φορά που έβρισκες το δώρο που είχες ζητήσει έμπαινες κυριολεκτικά μέσα στο τζάκι και με φώναζες, με την ελπίδα μήπως με προλάβεις!

Θυμάσαι όταν άκουσες τα καμπανάκια από το έλκηθρό μου; Ή όταν βρήκες το κομματάκι από τη φορεσιά μου που είχα αφήσει στο τζάκι ειδικά για σένα; Α! και εκείνη τη χρονιά, όταν είδες τις πατημασιές μου στο τζάκι... Πόσο μαγεμένος ήσουν ....θυμάσαι; Ακόμη και εκείνο το παιχνίδι που έψαχνες ένα ολόκληρο χρόνο για το Nintendo σου, εγώ κατάφερα να στο φέρω τα περσινά Χριστούγεννα.

Αλήθεια πόσο υπέροχες στιγμές!!!

Ξέρω ότι προσπαθούσες να σκαρφιστείς κάθε χρόνο και μια διαφορετική πατέντα για να καταφέρεις να με ακούσεις και να ξυπνήσεις το βράδυ των Χριστουγέννων. Κοιμόσουν στον καναπέ κάθε χρόνο τέτοια μέρα μ' αυτή την ελπίδα.

Ξέρω την αγωνία και τη λαχτάρα που με περίμενες το βράδυ εκείνο. Πόσο προσπαθούσες να μείνεις ξύπνιος. Ποτέ δεν τα κατάφερες αλλά ποτέ δεν το έβαζες κάτω. Όλα τα ξέρω γι αυτό και θέλω να σου ζητήσω εγώ αυτή τη φορά μια χάρη...

Σου ζητώ να θυμάσαι λοιπόν πάντα όλες αυτές τις στιγμές και αυτή τη φλόγα να τη κρατήσεις πάντα δυνατή. Μην την αφήσεις να σβήσει, όσο χρονών και αν είσαι. Θέλω να μου γράφεις και εγώ θα σ' ακούω και θα προσπαθώ. Ακόμη και αν γίνεις εσύ κάποια στιγμή ο Αη Βασίλης, πάντα θα κουβαλάς αυτόν τον μικρό Μάριο. Αυτόν που θα ζητά το ακατόρθωτο, το σπάνιο, το μαγικό! Μην τον προσπερνάς αλλά να τον ακούς. Μην ξεγελαστείς ΠΟΤΕ! ότι μεγάλωσες και δεν με έχεις ανάγκη.

Γιατί να ξέρεις αγαπημένε μου Μάριε, πάντα στη ζωή μας υπάρχουν Άγιοι Βασίληδες που θέλουν να μας κάνουν χαρούμενους και ευτυχισμένους. Αρκεί να τους το επιτρέψουμε. Αρκεί να τους το ζητήσουμε!

 

Σε θαυμάζω!

 

Ο Άϊ Βασίλης

 


Υ.Γ. Το γράμμα αυτό είναι αυστηρά προσωπικό. Είναι δικαίωμά σου να το κρατήσεις για πάντα κρυφό από όλους. Την ουσία του όμως θα ήθελα να την κρατήσεις πάντα ζωντανή, να την μεταλαμπαδεύσεις και να παλέψεις για αυτήν. »

 


Ο Μάριος μου σήμερα είναι 16 και κάθε χρόνο ευτυχώς γράφει στον Άγιο Βασίλη.

 

 

{youtube}8pQ7q9qSh2M|650|340{/youtube}

 

#Χριστούγεννα_είναι

 

 

Bright P.S. : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

 

 

 

Απαγορεύεται ρητά η εν όλω ή εν μέρει αντιγραφή, αναπαραγωγή, δημοσίευση, διασκευή και χρήση σε παράγωγο έργο, μετάφραση και εν γένει κάθε είδους χρήση των Κειμένων, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια της ιδιοκτήτριας της Ιστοσελίδας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Μαρία Χαραλαμπίδου

Είμαι η Μαρία Χαραλαμπίδου, παντρεμένη με τον έρωτα της ζωής μου και μητέρα τριών παιδιών. Αυτό που χαρακτηρίζει τη ζωή μου είναι οι αντιθέσεις! Συνταξιούχος αλλά και φοιτήτρια, μητέρα αλλά και παιδί, νοικοκυρά, μαγείρισσα αλλά και γυναίκα, μ' αρέσει η Γαλάνη αλλά και ο Ρουβάς! Διαβάζω, μαγειρεύω, γυμνάζομαι. Έχω πάθος με την ψυχολογία, τη μουσική, τα σκυλιά αλλά κυρίως έχω πάθος για τους ανθρώπους της ζωής μου!

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom