(1 Ψήφος)

Είναι απλά η αφορμή | της Ελένης Βλάχου (#Χριστούγεννα_είναι)

Γράφει:
Είναι απλά η αφορμή | της Ελένης Βλάχου (#Χριστούγεννα_είναι)

Χριστούγεννα είναι... ένα σωρό πράγματα θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι τα Χριστούγεννα. Ολοφώτιστες εικόνες, μυρωδιές, γεύσεις, μελωδίες, οικογενειακά τραπέζια, στολισμοί, μαγεία, αγάπη, δώρα, προσμονή, αναμνήσεις.

Η γέννηση ενός παιδιού που άφησε το στίγμα του στην ανθρωπότητα, ίσως να είναι η μόνη μεγάλη αλήθεια αυτής της γιορτής. Η γιορτή του καταναλωτισμού, ίσως να είναι η σύγχρονη έκδοση αυτής της γιορτής. Ένας ατέλειωτος αγώνας ετοιμασιών που θα κάνουν τα Χριστούγεννα ξεχωριστά, λαμπερά, ιδανικά και σαφώς καλύτερα από πέρυσι.


Ένα σωρό πράγματα λοιπόν θα μπορούσαν να είναι τα Χριστούγεννα. Αναρωτιέμαι όμως, τι από όλα αυτά βιώνουμε αληθινά και αγνά. Με την αλήθεια και την αγνότητα όμως που τους πρέπει.
Επειδή εδώ αμφιβάλλω τι από όλα αυτά ΖΟΥΜΕ στ' αλήθεια, θα έλεγα λοιπόν πως Χριστούγεννα, είναι απλώς η αφορμή... για όλα αυτά.

Αφορμή για να μιλήσουμε στα παιδιά μας για το τι ακριβώς γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα (άσχετα από τα «πιστεύω» τα δικά μας)! Να διαβάσουμε ένα παραμύθι σχετικό ή δούμε μαζί τους μια ταινία με τη γέννηση.

Αφορμή για να δημιουργήσουμε λίγη αληθινή μαγεία! Μαγεία απαλλαγμένη από πολλά και εντυπωσιακά πράγματα. Πλημμυρισμένη όμως από συναισθήματα. Ποιος από μας δε γνωρίζει πως τα συναισθήματα κι οι στιγμές που μένουν στη θύμηση δε στοιχίζουν τίποτα;

Αφορμή για χαμόγελα! και γιατί όχι για σκασμένα γέλια; Φανταχτεροί γίνονται οι άνθρωποι όταν γελάνε, όταν χαίρονται! ακόμα κι όταν λυπούνται, όταν κλαίνε! και σίγουρα όταν ζούνε!

Αφορμή για να φτιάξουμε πράγματα με τα παιδιά μας. Κατασκευές, στολίδια, γλυκά, ιστορίες ή ότι άλλο μας έρθει (ή τους έρθει) στο μυαλό.

Αφορμή για να διαβάσουμε πολλά παραμύθια για τα Χριστούγεννα. Να τα παίξουμε, να τα ζωγραφίσουμε, να τους δώσουμε να καταλάβουν!

Αφορμή για να δημιουργήσουμε δυνατές αναμνήσεις στα παιδιά μας με πολύ φαντασία και τόλμη! Να υπερβάλουμε ώστε να τα ενθουσιάσουμε (κάπου σε όλα αυτά θα ενθουσιαστούμε κι εμείς στ' αλήθεια!) Να κρεμάσουμε ένα σκοινί στο τζάκι για να πούμε ότι από κει κατέβηκε ο άγιος Βασίλης ή να γεμίσουμε το σαλόνι μας ζάχαρη άχνη, τάχα πως ο άγιος Βασίλης φτερνίστηκε πάνω στους κουραμπιέδες.

Αφορμή για να προσφέρουμε και στους άλλους ανθρώπους (γνωστούς και μη) κάποια πράγματα που εμείς δε χρειαζόμαστε αλλά εκείνοι μπορεί να έχουν ανάγκη και σίγουρα κάποιες στιγμές γεμάτες ομορφιά.

Αφορμή για να προσφέρουμε συμβολικά δωράκια σε αυτούς που αγαπάμε. Κι αν είναι φτιαγμένα από τα χεράκια μας κι από τα μικροσκοπικά χεράκια των παιδιών μας, ακόμη καλύτερα. Δε ξοδέψαμε χρήματα, αλλά κάτι πιο πολύτιμο: το χρόνο μας!

Αφορμή για να φάμε με τους αγαπημένους μας.

Αφορμή για να ταξιδέψουμε στους μαγικούς κόσμους των παιδιών με ξεναγούς τα παιδιά μας.

Αφορμή να ευχηθούμε μέσα από τη ψυχή μας να πάψει η ασχήμια αυτού του κόσμου κι η ανθρωπότητα να γεμίσει ελπίδα.

Αφορμή για να θυμηθούμε τα χρόνια που ήμασταν εμείς παιδιά.

Αφορμή για να ξαναγίνουμε παιδιά.

Αφορμή για να τηρήσουμε τον παλιμπαιδισμό αυτό για όλο το χρόνο.

 

Όλα αυτά είναι απλά η αφορμή.

Οι αιτίες είναι πάντοτε εκεί, κάθε μέρα, κάθε ώρα, και αποτελούν τη μεγαλύτερη μας πρόκληση!

 

 

 

#Χριστούγεννα_είναι

 

 

 

Bright P.S. : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

 

 

 

 

Απαγορεύεται ρητά η εν όλω ή εν μέρει αντιγραφή, αναπαραγωγή, δημοσίευση, διασκευή και χρήση σε παράγωγο έργο, μετάφραση και εν γένει κάθε είδους χρήση των Κειμένων, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια της ιδιοκτήτριας της Ιστοσελίδας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Ελένη Βλάχου

Η Ελένη, όταν ήταν μικρή δεν ήξερε τι ήθελε να γίνει όταν θα μεγάλωνε. Έκανε το πέρασμά της από αρκετές δουλειές για να βρει το δρόμο της, αλλά καμιά δε την κέρδισε. Έτσι αποφάσισε να γίνει μητέρα. Κι έγινε μητέρα 3 παιδιών. Κατέληξε λοιπόν να εργάζεται στο σπίτι της στο ρόλο της νοικοκυράς, χωρίς ωράριο, χωρίς αποδοχές, χωρίς ασφάλιση χωρίς δικαίωμα για ρεπό.
Ακόμα ψάχνει να δει τι θα γίνει όταν με το καλό θα μεγαλώσει. Για ένα είναι σίγουρη: για τα ταξίδια που την πάνε τα βιβλία και οι λέξεις!

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom