(2 ψήφοι)

Τι είναι τα ενήλικα Χριστούγεννα; 11 απαντήσεις και 1 τραγούδι | της Μαρίας Στραγαλινού

Τι είναι τα ενήλικα Χριστούγεννα; 11 απαντήσεις και 1 τραγούδι | της Μαρίας Στραγαλινού

Τα Χριστούγεννα τα συνδέουμε όλοι μας με την παιδική ηλικία. Λίγο ο Άγιος Βασίλης, λίγο τα δώρα, τα στολίδια, θα 'λεγε κανείς πως είναι μια γιορτή περισσότερο για τα παιδιά.

Κι έτσι τα παιδιά μεγαλώνοντας, θυμούνται πάντα τα παιδικά τους Χριστούγεννα, και μετά όταν κάνουν τα δικά τους παιδιά, προσπαθούν να δημιουργήσουν όμορφες αναμνήσεις πλέον γι' αυτά.

Και κάπου ανάμεσα, παραμερίζονται και ξεχνιούνται τα ενήλικα Χριστούγεννα, και κανείς δεν πολυασχολείται μ' αυτά. 'Έτσι είπα φέτος ν' ασχοληθώ εγώ!


Τι είναι λοιπόν αλήθεια τα ενήλικα Χριστούγεννα, εκτός από μια γλυκιά ανάμνηση;

 

-είναι η μανία να στολίσεις όσο το δυνατόν νωρίτερα, για να ξαναβρείς και πάλι τη χαμένη σου λάμψη.

-είναι η χριστουγεννιάτικη διάθεση, που οι μισοί τη ζουν στο φουλ, κι οι άλλοι μισοί τους κοροϊδεύουν στο φουλ.

-είναι τα social media που αναπαράγουν σαν παλαβά χιλιάδες χειροτεχνίες της εποχής, κι εκεί που ενθουσιάζεσαι και θες να τις φτιάξεις όλες, τελικά πελαγώνεις και πας και αγοράζεις ωραιότατα έτοιμα στολίδια.

-εννοείται ότι είναι το τραγούδι της Mariah Carey "All I want for Christmas is you" που όλοι λατρεύουμε να μισούμε, αλλά πάντα μα πάντα το σιγοτραγουδάμε.

-είναι ένα μικρό, λαμπερό διάλειμμα στη μεγάλη και θαμπή ζωή σου.

-είναι να ξαναδείς τους συγγενείς σου και να ξανατσακωθείτε για τα ίδια που τσακωθήκατε και πέρυσι.

-είναι αυτή η γλυκιά μελαγχολία των γιορτών, αυτή η μελαγχολία που όσο περνούν τα χρόνια ωριμάζει, γίνεται πιο σοφή: γίνεται μια αγαπημένη συνήθεια.

-είναι να συνειδητοποιείς γι' ακόμη μια φορά πως χωρίς αγάπη δεν μπορείς να πας βήμα.

-είναι να θυμάσαι αυτούς που στάθηκαν λιγότερο τυχεροί από σένα στη ζωή, και να τους στηρίζεις, όχι μόνο τα Χριστούγεννα, αλλά όλη τη χρονιά.

-είναι να βλέπεις τους γονείς σου να μεγαλώνουν αλλά να μην το παραδέχεσαι με τίποτα.

-είναι που μεγαλώνεις κι εσύ: αυτό κι αν δεν το παραδέχεσαι με τίποτα.


Ε, και βέβαια δεν θα μπορούσα να γράψω για τα ενήλικα Χριστούγεννα χωρίς την απαραίτητη και πιο ταιριαστή μουσική υπόκρουση: Όχι, πέσατε έξω, δεν είναι Maria Carey! Είναι τα «Χριστούγεννα» του αγαπημένου μου Φοίβου Δεληβοριά.

Και Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

 

{youtube}nV_bZxHWjgc|650|340{/youtube}

 

 (#Χριστούγεννα_είναι)

 

 

BrightStarsNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

 

 

 

Απαγορεύεται ρητά η εν όλω ή εν μέρει αντιγραφή, αναπαραγωγή, δημοσίευση, διασκευή και χρήση σε παράγωγο έργο, μετάφραση και εν γένει κάθε είδους χρήση των Κειμένων, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια της ιδιοκτήτριας της Ιστοσελίδας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Μαρία Στραγαλινού

Είμαι η Μαρία! Η εμπειρία της μητρότητας με ώθησε να φτιάξω το PaidikoKouti.gr στο οποίο προβάλλω επιλεγμένα παιδικά προϊόντα και αρθρογραφώ για το παιδί και τη γονεϊκότητα. Έχω σπουδάσει Αρχιτεκτονική την οποία εξάσκησα με ζήλο για 8 χρόνια, κάνοντας παράλληλα μεταπτυχιακές σπουδές στις Γραφικές Τέχνες και τα Πολυμέσα. Σαν μαμά του μικρού Χρήστου, δουλεύω πια από το σπίτι και απολαμβάνω έναν συνδυασμό μητρότητας και εργασίας, που με πολύ κόπο αλλά ακόμη μεγαλύτερη θέληση ισορροπώ αρκετά επιτυχημένα. Αγαπώ το χωριό μου, την Καρυά Λευκάδας, και πολλά-πολλά άλλα πράγματα: άλλα πάνω απ' όλα, αγαπώ και πιστεύω στους ανθρώπους.

Πρόσφατα από: Μαρία Στραγαλινού

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom