(1 Ψήφος)

Blue Christmas (#Χριστούγεννα_είναι) | Μυρτώ Αθανασοπούλου

Blue Christmas (#Χριστούγεννα_είναι) | Μυρτώ Αθανασοπούλου

Φέτος τα Χριστούγεννα είναι δύσκολα. Μεγαλώνουμε και γίνεται όλο και πιο δύσκολο να κλείσεις απ' έξω τη φρίκη του κόσμου και να χαρείς για τα δικά σου. Τουλάχιστον σε μένα αυτό συμβαίνει.

Πάντα αγαπούσα τα Χριστούγεννα. Και πάντα μου την έσπαγαν αυτοί που τα σιχαίνονται.

«Μα δεν μπορείς να χαρείς έστω για λίγο;».

Μέχρι που ήρθε η ώρα που δεν μπορώ εγώ να χαρώ έστω για λίγο.

Και φυσικά ήρθε τη χειρότερη στιγμή: Τώρα που έχω έναν μικρό άνθρωπο που δεν έχει ακόμα ιδέα για την πραγματικότητα, που η πραγματικότητά του είμαι εγώ, εγώ που σκέφτομαι όλη μέρα εκείνους που δεν χαίρονται τα Χριστούγεννα όχι γιατί είναι γκρινιάρηδες αλλά γιατί δεν έχουν κανένα λόγο να χαρούν.

Γιατί ζουν στο δρόμο, γιατί τους κυνήγησε απ' τα σπίτια τους ένας πόλεμος και ήρθαν εδώ για να τους κυνηγήσει η δικιά μας ειρήνη.

Όμως αυτό το τρίχρονο που δεν ξέρει τίποτα για όλα αυτά ακόμα (και που θα τα μάθει αναπόφευκτα κάποια στιγμή και ίσως τα Χριστούγεννά του χάσουν λίγη από τη λάμψη τους) περιμένει τον Άη Βασίλη με ανυπομονησία να του φέρει «την κούκλα που τραγουγιάει» και έχει μια μάνα που του υπόσχεται κάθε μέρα ότι «αύριο θα στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο»...

 

Φέτος τα Χριστούγεννα είναι δύσκολα. Για μένα ψυχολογικά, για άλλους στ' αλήθεια.

Προσπαθώ να μην ξεχνώ πόσο τυχερή είμαι.

Προσπαθώ να βρω τρόπους να βοηθήσω, αλλά ξέρω πως ό,τι και να κάνω θα είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Δεν είναι υποχρεωτικό να χαιρόμαστε μια φορά το χρόνο κάθε Δεκέμβρη, αλλά είναι μια ευκαιρία, το ξέρω, προσπαθώ να το θυμάμαι...

Χριστούγεννα είναι να θέλουμε να κάνουμε ευτυχισμένους αυτούς που αγαπάμε, έστω και γι' αυτές τις λίγες μέρες.

Ευτυχώς τα παιδιά ευχαριστιούνται με το τίποτα. Με ένα βλέμμα, μια πιο σφιχτή αγκαλιά, με φωτάκια που αναβοσβήνουν, μ' ένα «ναι».

 

Στο υπόσχομαι, αγαπημένη μου, αύριο θα στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο...

 

 

 

 

*Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς μαζί μας εικόνες από την καθημερινότητά σας επικοινωνήστε μαζί μας.

BrightStarsNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

Μυρτώ Αθανασοπούλου

Η Μυρτώ Αθανασοπούλου δεν ξέρει να απαντήσει στην ερώτηση "τι δουλειά κάνεις;". Σπούδασε Θεατρολογία και Μετάφραση και για χρόνια δουλεύει ως επιμελήτρια κειμένων. Της αρέσουν τα βιβλία, τα γλυκά, το κέντρο της πόλης, τα δέντρα και η θάλασσα. Έχει μια μικρή κόρη και θέλει να την κάνει συνέχεια να γελάει.

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom