Κερδίστε 5 βιβλία από τις εκδόσεις Μίνωας για τη Γιορτή της Μητέρας | #Διαγωνισμός

Κερδίστε 5 βιβλία από τις εκδόσεις Μίνωας για τη Γιορτή της Μητέρας | #Διαγωνισμός

 

Πόσες φορές τη μέρα ακούς τη λέξη «μαμά»; Πόσες ιστορίες που μισοβγάζουν νόημα ή «αστεία» που μόνο το βλαστάρι σου καταλαβαίνει ακούς την ημέρα; Εμείς το ‘χουμε χάσει το μέτρημα. Ναι, αγαπάμε πολύ τα παιδιά μας και τον ήχο της φωνής τους αλλά, κάθε βράδυ που πέφτουν για ύπνο, ένα συλλογικό, ψιθυριστό «επιτέλους» υψώνεται πάνω απ’ την πόλη. Όμως, ακόμα κι εκείνη την ευλογημένη ώρα, το μυαλό μας γυρίζει γύρω απ’ τα παιδιά, τι έχουν, τι δεν έχουν, τι χρειάζονται, τι θέλουν κλπ. κλπ. Ακόμα και για το τι δώρο θα πάρουμε για να μας κάνουν τη Γιορτή της Μητέρας, για να μην το ξεχάσουν και νιώσουν άσχημα, έχουμε καταφέρει να αγχωθούμε μερικές μερικές, ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε.

Γι’ αυτό εδώ στο Bright Side of Mom, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μίνωας, σκεφτήκαμε αυτήν τη Γιορτή της Μητέρας να κάνουμε στον εαυτό μας ένα δώρο που δεν έχει σχέση με τα παιδιά αλλά με μας και την πνευματική τροφή μας, την καλλιέργειά μας, την ψυχαγωγία μας ή, ακόμα καλύτερα, το ξελαμπικάρισμα που έχουμε τόση ανάγκη.

Οι εκδόσεις Μίνωας χαρίζουν σε μια τυχερή αναγνώστρια του Bright Side of Mom 5 απ’ τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία τους! Για να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό άφησε ένα σχόλιο στην ανάρτησή μας στο Facebook (πάτησε ΕΔΩ). Κι αν θέλεις, κάνε tag και μια φίλη, για να συμμετέχει κι εκείνη. Και την Κυριακή, στη Γιορτή της Μητέρας, πάρε τη φίλη σου και βγείτε για καφέ, και υποσχεθείτε η μια στην άλλη ότι δεν θα μιλάτε για τα παιδιά. Καλά, τουλάχιστον όχι μόνο για τα παιδιά! Χρόνια μας πολλά!

 

CollageMinoas1920X500


Λίγα λόγια για τα βιβλία:

 

Ο κύριος Μπένετ και η κυρία Μπράουν και άλλα κείμενα για την τέχνη της γραφής
Βιρτζίνια Γουλφ
Μετάφραση – Πρόλογος: Αργυρώ Μαντόγλου

«Η Βιρτζίνια Γουλφ, μια από τις σπουδαιότερες μυθιστοριογράφους του 20ού αιώνα, έγραψε πολλά άρθρα, δοκίμια, κριτικές και κείμενα για την τέχνη και τη λογοτεχνία. Σε αυτό τον τόμο συγκεντρώνονται μερικά από τα σημαντικότερα κείμενά της γύρω από τα θέματα που την απασχολούσαν κατά τη δημιουργική περίοδο της ζωής της: ο φεμινισμός, η κοινωνική ισότητα, η πολιτική, η αξία των βιβλίων, η ρήξη με την παράδοση, η σχέση της τέχνης με την πολιτική και τον άνθρωπο. Τη Βιρτζίνια Γουλφ την απασχολούσε ιδιαίτερα η “γυναικεία εμπειρία”... η ανάγκη επαναπροσδιορισμού της γυναικείας ταυτότητας και η ιδιαιτερότητα της “γυναικείας έκφρασης”. Μέσα από τα κείμενά της προβάλλει ένα σπινθηροβόλο πνεύμα που σχολιάζει όχι μόνο τα δεινά του καιρού της, αλλά και μας απευθύνεται ως μια σύγχρονή μας. Αν την “ακούσουμε” προσεκτικά, ίσως μας δώσει απαντήσεις σε χρόνια διλήμματα και δυσεπίλυτα προβλήματα που συνεχίζουν να μας ταλανίζουν».
Από τον πρόλογο της Αργυρώς Μαντόγλου

Η έκδοση περιλαμβάνει τα δοκίμια: «Ο κύριος Μπένετ και η κυρία Μπράουν», «Ο καλλιτέχνης και η πολιτική», «Πίνακες», «Πώς πρέπει να διαβάζει κανείς ένα βιβλίο;», «Γυναικεία επαγγέλματα», «Το σύγχρονο μυθιστόρημα», «Η παρακμή της αρθρογραφίας» και Προσωπικότητες».


Το τελευταίο δαχτυλίδι
Σπύρος Πετρουλάκης

Η Νάσια, ένα γεμάτο όνειρα νεαρό κορίτσι από την Καστοριά, κατεβαίνει στην Αθήνα για να πραγματοποιήσει τα σχέδιά της. Η πρωτεύουσα την ελκύει όπως το φως την πεταλούδα. Θέατρο, χορός, παραστάσεις αποτελούν για εκείνη έναν ονειρικό και παραμυθένιο κόσμο. Τι θα συμβεί όμως όταν απαντήσει στην αγγελία: «Ζητείται παρένθετη μητέρα»; Ποια απρόσμενη τροπή θα πάρει η ζωή της;

Άγγελος και Τατιάνα: εκείνη πετυχημένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων, εκείνος καταξιωμένος σχεδιαστής κοσμημάτων. Ζουν την απόλυτη ευτυχία, ώσπου ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα θα ανατρέψει τα πάντα στην τακτοποιημένη ζωή τους. Η Τατιάνα ανακαλύπτει το καλούπι με τα πέντε πανομοιότυπα δαχτυλίδια που είχε σχεδιάσει ο Άγγελος. Για τα τρία πρώτα είναι σίγουρη πού βρίσκονται. Προσπαθώντας, όμως, να ανακαλύψει τα άλλα δύο και τις κατόχους τους, θα κληθεί να πληρώσει ένα μεγάλο τίμημα. Πέντε γυναίκες, πέντε δαχτυλίδια. Το κόστος για την απόκτησή τους δεν απαιτούσε χρήμα, μα κάτι πολύ πιο ισχυρό.


Η άλλη όψη του παραδείσου
Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ
Μετάφραση: Δημήτρης Στεφανάκης

Το βιβλίο «Η άλλη όψη του παραδείσου», μεταφρασμένο για πρώτη φορά στα ελληνικά από τον Δημήτρη Στεφανάκη, αποτελεί το πρώτο από τα τέσσερα μυθιστορήματα που ολοκλήρωσε ο συγγραφέας, και εκδόθηκε το 1920. Το βιβλίο εισήγαγε πολλά θέματα που έμελλε να αναπτυχθούν στα μεταγενέστερα έργα του Φιτζέραλντ, ενώ κέρδισε αμέσως το κοινό και τους κριτικούς, σημειώνοντας μεγάλη εκδοτική επιτυχία. Το πρώτο μυθιστόρημά του εκτόξευσε τον νεαρό συγγραφέα στη σφαίρα της λογοτεχνικής διασημότητας, αναδεικνύοντάς τον κύριο εκφραστή της ανήσυχης και αντικομφορμιστικής νεολαίας της εποχής, εμποτισμένης με τους ήχους της τζαζ, το πνεύμα της ανεμελιάς, των εκπλήξεων, των ανατροπών, των αναιρέσεων και του πολέμου που έρχεται.

Η «Άλλη όψη του παραδείσου» χαρτογραφεί τη ζωή του Άμορι Μπλέιν –ενός φιλόδοξου νέου ο οποίος παραπέμπει αμυδρά στον ίδιο τον Φιτζέραλντ– από τη στιγμή που αφήνει το πλούσιο πατρικό του και μετακινείται από τις μεσοδυτικές πολιτείες στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον. Συχνάζοντας στη συνέχεια στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας ως επίδοξος συγγραφέας, ο Μπλέιν βιώνει την αποτυχία και την απογοήτευση στον έρωτα αλλά και στην καριέρα του. Βλέπει τον νεανικό ενθουσιασμό να εξανεμίζεται και τις ψευδαισθήσεις του να διαλύονται, καθώς συνειδητοποιεί την πραγματικότητα.


Σμαρώ - Από τον Βόσπορο στον Σηκουάνα
Δέσποινα Χατζή

Κωνσταντινούπολη 1953. Η νεαρή Ζαππίδα Σμαρώ Παπάζογλου γοητεύεται απ’ το αιρετικό πνεύμα του τριαντάχρονου καθηγητή και λογοτέχνη Κωνσταντίνου Βαΐτση κι εκείνος από το απαιτητικό μυαλό της. Αναπόφευκτα ένας δυνατός έρωτας γεννιέται. Η ζωή του καθηγητή όμως μοιάζει να έχει οφθαλμοφανή κενά. Η έντεχνη σιωπή του καθώς και τα αλλεπάλληλα ταξίδια του στο Παρίσι κινούν υποψίες στην οικογένεια Παπάζογλου. Τα φρικαλέα γεγονότα της 6ης Σεπτεμβρίου του ’55 αλλάζουν ριζικά τη ζωή της οικογένειας στην Πόλη. Οι ξέγνοιαστες διακοπές στα Πριγκιποννήσια, οι βεγγέρες, οι χοροί και ο υδάτινος κόσμος των χαμάμ μοιάζουν παρελθόν. Η μνήμη πονά σαν ανοιχτό τραύμα. Έρωτες ανατρέπονται, αποφάσεις αλλάζουν, πεποιθήσεις κλονίζονται, ενώ ένας βίαιος και ατυχής γάμος οδηγεί τη Σμαρώ στην εξαφάνιση. Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά, ο γιος της, Μηνάς Βογιατζόγλου, αναζητά τα ίχνη της. Την προσωπική του έρευνα ενισχύει η στενή του φίλη, η Ελληνογαλλίδα ηθοποιός Αρλέτ Μαρσέν. Ανακαλύπτοντας ένα κομμάτι του παζλ θα οδηγηθούν στο Παρίσι μισόν αιώνα πίσω. Τι απέγινε η Σμαρώ και ο νεανικός της έρωτας και ποια η σχέση της με το Παρίσι;

Ένα κοσμοπολίτικο μυθιστόρημα με αναφορές στη ζωή των Ελλήνων της Πόλης και στο Παρίσι της τέχνης και της διανόησης, αναδεικνύοντας καρέ καρέ την αξία των γραμμάτων και του πολιτισμού.


«Υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά;» και άλλες 99 ερωτήσεις για τον έρωτα
Φλώρα Κασσαβέτη

Αν σας έλεγε κανείς ότι υπάρχει ένα βιβλίο που έχει όλες τις απαντήσεις για τον έρωτα, θα τον πιστεύατε; Η Φλώρα Κασσαβέτη, μέσα από τις συνηθέστερες, αλλά ταυτόχρονα τις πιο σημαντικές ερωτήσεις, δημιούργησε ένα βιβλίο-εγχειρίδιο για ερωτευμένους και μη! Μερικοί από τους ειδικούς που συνεργάστηκαν μαζί της για την απάντηση των ερωτήσεων είναι: Δρ Θάνος Ασκητής, Δρ Λίζα Βάρβογλη, Θωμάς Γαζής, Δημήτρης Γρηγοράκης, Αλεξάνδρα Καππάτου, Δρ Νάνσυ Μαλλέρου, Κώστας Ρωμανός.

Γιατί χτυπά δυνατά η καρδιά των ερωτευμένων; Σεξ και έρωτας πάνε πακέτο; Τι ερωτεύονται οι γυναίκες στους άνδρες; Ο έρωτας είναι γραμμένος στα άστρα; Μπορεί να υπάρξει έρωτας μεταξύ φίλων; Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Ο έρωτας αδυνατίζει; To στρες σαμποτάρει τον έρωτα; Γιατί ερωτευόμαστε λάθος ανθρώπους;

100 ερωτήσεις με τις πιο άμεσες, αληθινές και περιεκτικές απαντήσεις για τον έρωτα, που ορίζει τη ζωή και την ύπαρξή μας ανά τους αιώνες, δίχως να αφήνει κανέναν ασυγκίνητο!

45 ειδικοί, με ξεχωριστές γνώσεις και από διαφορετική σκοπιά ο καθένας, αναλύουν, αποσαφηνίζουν και εξηγούν πώς, πότε, ποιους ερωτευόμαστε και γιατί.

234 έρευνες αποκαλύπτουν, συμπληρώνουν ή ανατρέπουν όλα όσα ξέρουμε ή δεν ξέρουμε για τον έρωτα!

1 βιβλίο που πάνω απ’ όλα έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι η τέχνη τού να αγαπάς και να αγαπιέσαι δεν είναι τόσο απλή υπόθεση όσο νομίζουμε! Ή μήπως είναι;

 

 

Μυρτώ Αθανασοπούλου

Η Μυρτώ Αθανασοπούλου δεν ξέρει να απαντήσει στην ερώτηση "τι δουλειά κάνεις;". Σπούδασε Θεατρολογία και Μετάφραση και για χρόνια δουλεύει ως επιμελήτρια κειμένων. Της αρέσουν τα βιβλία, τα γλυκά, το κέντρο της πόλης, τα δέντρα και η θάλασσα. Έχει μια μικρή κόρη και θέλει να την κάνει συνέχεια να γελάει.

Top5
Bright Βιβλιοθήκη

 

Ένα κίτρινο φύλλο, μέσα από την

...

Το «Πιο μεγάλο βιβλίο για τις

...

 

Επιτυχία για ένα παιδικό βιβλίο είναι

...

 

Το «Μυστικό ταξίδι μου... χωρίς

...

 

«Μέχρι τον ουρανό και πίσω και τρεις

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana