«Το Πιο Μεγάλο Βιβλίο Για Τις Οικογένειες» – Κερδίστε δύο βιβλία από τις εκδόσεις Ίκαρος

«Το Πιο Μεγάλο Βιβλίο Για Τις Οικογένειες» – Κερδίστε δύο βιβλία από τις εκδόσεις Ίκαρος

Το «Πιο μεγάλο βιβλίο για τις οικογένειες», από τις εκδόσεις Ίκαρος, μου τράβηξε κατευθείαν την προσοχή στο βιβλιοπωλείο. Μεγάλο σε σχήμα, με φωτεινό και πολύχρωμο εξώφυλλο και εικονογράφηση που σε κεντρίζει αμέσως, καταπιάνεται με ένα θέμα που ενδιαφέρει τα περισσότερα παιδιά: το πώς ζουν οι άλλοι άνθρωποι, και συγκεκριμένα με τις διαφορές και τις ομοιότητες που έχουν μεταξύ τους οι οικογένειες.

Υπάρχουν οικογένειες χαρούμενες, λυπημένες, πλούσιες, φτωχές, ήσυχες, θυμωμένες, ευδιάθετες, αγχωμένες ή χαλαρές. Οι περισσότερες είναι κάποιες φορές λίγο απ’ όλα αυτά.

Διαβάζοντας το βιβλίο, κάθε παιδί θα αναγνωρίσει τη δική του οικογένεια, μεγάλη ή μικρή, αστεία ή σοβαρή, χαρούμενη, φασαριόζικη ή πιο χαμηλών τόνων, αλλά και την οικογένεια των φίλων του και των συμμαθητών του. Θα γνωρίσει όμως και μορφές οικογένειας που ίσως να μην υπάρχουν στο άμεσo περιβάλλον του, αλλά ζουν πολύ πιο κοντά μας από όσο μπορεί να νομίζουμε.

To pio megalo vivlio

Η συγγραφέας Mary Hoffman μιλάει με απλό και ουσιαστικό τρόπο για όλες τις πτυχές της ζωής μιας οικογένειας: το σπίτι της, τα χόμπι της, το πώς γιορτάζει τις μεγάλες ή μικρές γιορτές της, τα κατοικίδια, τις διακοπές και το φαγητό, αλλά και το πώς τα μέλη της εκφράζουν τα συναισθήματά τους.

Με μεγάλο ατού τη χαρούμενη, φρέσκια, γεμάτη αναπάντεχες λεπτομέρειες και χιούμορ εικονογράφηση της Ros Asquith, αλλά και την ευθύτητα με την οποία αντιμετωπίζει τις διάφορες μορφές που παίρνει η έννοια της οικογένειας στις μέρες μας, το «Πιο μεγάλο βιβλίο για τις οικογένειες» θα το διαβάζουν ξανά και ξανά τα παιδιά, ανακαλύπτοντας διαρκώς καινούργια πράγματα, και θα γίνει σίγουρα αφορμή για ατέλειωτες συζητήσεις γύρω από ένα από τα αγαπημένα θέματα των περισσότερων από μας, μικρών και μεγάλων: τις ζωές των άλλων.

Το βιβλίο κέρδισε το School Library Association Information Book Award στην κατηγορία κάτω των 7, την πρώτη χρονιά που θεσμοθετήθηκε το βραβείο, το 2011 και ήταν στη μακρά λίστα για το NASEN Award.

 

Οι εκδόσεις Ίκαρος, που κάνουν πάντα εξαιρετικές επιλογές, σε συνεργασία με το Bright Side of Mom χαρίζουν από 1 αντίτυπο του βιβλίου σε 2 αναγνώστες.

Για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό αφήστε σχόλιο κάτω από το άρθρο και πείτε μας: Η δική σας οικογένεια είναι μεγάλη ή μικρή, αστεία ή σοβαρή, χαρούμενη, φασαριόζικη ή πιο χαμηλών τόνων; Ο διαγωνισμός ισχύει μέχρι τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016. 

Οι νικητές θα ειδοποιηθούν και θα ανακοινωθούν. Οι τυχεροί της Αθήνας μπορούν να παραλάβουν τα βιβλία από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Ίκαρος (Βουλής 4,Σύνταγμα) και για την υπόλοιπη Ελλάδα οι τυχεροί τα παραλαμβάνουν ταχυδρομικά.

Καλή επιτυχία!

 

 


Bright P.S. : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.


Μυρτώ Αθανασοπούλου

Η Μυρτώ Αθανασοπούλου δεν ξέρει να απαντήσει στην ερώτηση "τι δουλειά κάνεις;". Σπούδασε Θεατρολογία και Μετάφραση και για χρόνια δουλεύει ως επιμελήτρια κειμένων. Της αρέσουν τα βιβλία, τα γλυκά, το κέντρο της πόλης, τα δέντρα και η θάλασσα. Έχει μια μικρή κόρη και θέλει να την κάνει συνέχεια να γελάει.

Top5
Bright Βιβλιοθήκη

 

Ένα κίτρινο φύλλο, μέσα από την

...

 

Επιτυχία για ένα παιδικό βιβλίο είναι

...

 

«Μέχρι τον ουρανό και πίσω και τρεις

...

Το «Πιο μεγάλο βιβλίο για τις

...

 

Ο Καπτανίκ, ο ήρωας του νέου βιβλίου του

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana