(3 ψήφοι)

Βάφεις μόνη σου τα μαλλιά σου;

Γράφει:
Βάφεις μόνη σου τα μαλλιά σου;

Πολλές γυναίκες φοβούνται και μόνο με τη σκέψη να βάψουν τα μαλλιά τους μόνες τους στο σπίτι – και έχουν λόγο να αισθάνονται έτσι. Ποια από εμάς δεν έχει ακούσει κάποια τρομακτική ιστορία για το πώς η απόπειρα μιας γυναίκας να βάψει μόνη της τα μαλλιά της πήγε τελείως στραβά;

Είναι πάντα προτιμότερο να εμπιστευτείς ένα κομμωτήριο – έτσι;

Το να βάφετε τα μαλλιά σας στο σπίτι δεν είναι τόσο δύσκολο ή τρομακτικό όσο φαίνεται. Αν όμως δεν θέλετε να επισκεφθείτε ένα κομμωτήριο, σας προτείνουμε συμβουλές και τρικ για βάψιμο των μαλλιών στο σπίτι για να γίνετε ειδικός σε χρόνο μηδέν.

Συμβουλή 1: Βάψτε τα μαλλιά σας όταν είναι άλουστα
Το μεγαλύτερο λάθος που πολλοί άνδρες και γυναίκες κάνουν όταν βάφουν τα μαλλιά τους είναι να τα λούζουν και να τα βάφουν αμέσως μετά. Βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι άλουστα για δυο τρεις μέρες τουλάχιστον πριν τα βάψετε, καθώς και ότι είναι σωστά ενυδατωμένα. Μόλις αρχίσετε να παίζετε με την ιδέα να βάψετε μόνη σας τα μαλλιά σας, αρχίστε χρησιμοποιώντας ένα προϊόν για βαθιά ενυδάτωση πριν το βάψιμο (προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε το προϊόν για βαθιά ενυδάτωση έως και μια εβδομάδα προτού προσθέσετε οποιουδήποτε είδους βαφή στα μαλλιά σας).

Συμβουλή 2: Μη βάψετε όλο το κεφάλι σας – εκτός εάν χρειάζεται
Αν χρειάζεστε μόνο να βάψετε τις ρίζες σας, τότε βάψτε μόνο τις ρίζες σας! Το να βάφετε όλο το κεφάλι σας κάθε 6 με 8 εβδομάδες θα ξηράνει τελείως και θα προξενήσει βλάβη στα μαλλιά σας. Μάθετε να απλώνετε τη βαφή μαλλιών σας μόνο στις ρίζες, ή αγοράστε ένα ειδικό προϊόν για ανανέωση της βαφής στις ρίζες, το οποίο περιλαμβάνει ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται μόνο για να βάψετε αυτές.

Συμβουλή 3: Να τσεκάρετε διαρκώς το κεφάλι σας
Ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται με τη βαφή μαλλιών σας και αφήστε τη βαφή τόσο, όσο αυτές υποδεικνύουν. Φροντίστε να τσεκάρετε τη βαφή μαλλιών σας κάθε λίγο, ας πούμε κάθε 10 λεπτά, ώστε να είστε σίγουρες ότι η βαφή μαλλιών σας μετατρέπει το χρώμα σας στο χρώμα που θέλετε να έχετε.

Συμβουλή 4: Μην χρησιμοποιείτε ενυδατικό προϊόν σε μόλις βαμμένα μαλλιά
Αν έχετε μόλις βάψει τα μαλλιά σας, ξεπλύνετέ τα με σαμπουάν αλλά αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε ενυδατικό προϊόν (εκτός από τις άκρες των μαλλιών σας, αν πραγματικά το χρειάζεστε). Το προϊόν ενυδάτωσης, ακόμη κι εκείνο το βαθιάς ενυδάτωσης που οι περισσότερες βαφές εμπεριέχουν στη συσκευασία τους, θα προκαλέσει στην πραγματικότητα προβλήματα στην παραμονή του χρώματος στα μαλλιά σας. Ενυδατώστε τα μαλλιά σας μετά από μια δυο μέρες αφού τα βάψετε, και αφήστε τις θεραπείες βαθιάς ενυδάτωσης για μία με δύο εβδομάδες μετά τη βαφή.

Συμβουλή 5: Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με κρύο ή χλιαρό νερό
Η χρήση κρύου ή χλιαρού νερού θα βοηθήσει να ξεπλύνετε πλήρως το σαμπουάν σας, και επίσης θα βοηθήσει το χρώμα να παραμείνει στα μαλλιά σας. Μετά από το αρχικό εκείνο ξέπλυμα, φροντίστε να μην πλύνετε τα μαλλιά σας για δυο με τρεις ημέρες μετά τη βαφή. Αν θέλετε χρώμα που θα διαρκέσει, αποφύγετε το ζεστό νερό και προσπαθήστε να πλένετε τα μαλλιά σας μέρα παρά μέρα με κρύο ή χλιαρό νερό.

(via: totalbeauty.gr)

 

Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς μαζί μας ιδέες και προτάσεις ομορφιάς πατήστε ΕΔΩ

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Ελίνα Βάνου

Τα μαθήματα του σχολείου δεν την συμπάθησαν πολύ όσο και εάν προσπάθησε, αυτά όμως την απέφευγαν συστηματικά. Ε, και ανακάλυψε ότι έχει και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Μάθε τέχνη και άστηνε. Δεν ήταν δύσκολη η απόφαση μια και υπήρχαν οι προσλαμβάνουσες γιατί ο μπαμπάς ήταν ο Κοντογιώργης-Ηλιόπουλος με τη μεζούρα στο λαιμό και η μαμά η Τούλα-η βοηθός του.

Έμαθε την τέχνη την κουρευτικήν και ως εκ τούτου δεν περιμένει να πεινάσει. Η ενασχόληση της με τις τρίχες της απέφερε τα ως προς το ζην, ένα αυχενικό σύνδρομο και την έκανε να βαριέται αφόρητα τις κουτσομπόλες και τις μίζερες γυναίκες.

Top5
Beauty-Full

Αναζητήσαμε και

...

Η ξηροδερμία είναι μια πάθηση του τριχωτού της κεφαλής

...

Η αλλαγή του καιρού, η

...

Κάποια στιγμή αποφάσισα να φτιάξω χειροποίητο

...

«Μουχαλεμπί και

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom