(5 ψήφοι)

Περί γραβιέρας ο λόγος

Γράφει:
Περί γραβιέρας ο λόγος

Σήμερα πήγα να κάνω καθαρισμό στο πρόσωπο. Σε δερματολόγο, βέβαια, αλλά "κάποιος πρέπει να μου μιλήσει για το ότι στην ηλικία μου, δεν είναι πλέον μέσο ανανέωσης ο καθαρισμός. Τώρα πρέπει να δω για μπότοξ, κανένα λέϊζερ, ή ό,τι άλλο κάνουν οι δερματολόγοι στα ιατρεία τους για να εκπληρώσω τους 7,538 λόγους που με καθορίζουν ως "μοντέρνα γυναίκα". Αυτά σκεφτόμουν όσο προσπαθώντας να παρκάρω κοντά στο ιατρείο της και βάθαινα τη ρυτίδα του μετώπου μου με την γκριμάτσα που έκανα επειδή δεν έβρισκα πάρκινγκ (κάποιος πρέπει να μου πει επίσης, γιατί μου αυτοπρομοτάρω τις ειδικότητες που επισκέπτομαι, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα :).

Κάναμε τον καθαρισμό με τη βοηθό, έχασα το λογαριασμό στα περίπου 4.850 μαυράκια (ή να γράψω φαγεσώρες καλύτερα να σας ψαρώσω?), μου ήρθε να την δαγκώσω/χτυπήσω/κλωτσήσω όσο πονούσα, μου έβαλε την αντιβιοτική αλοιφή μετά, οξέα (ελαφρά) φρούτων για να σφίξουν οι 4.850 πόροι που απελευθερώθηκαν καθώς και οι άλλοι 250.000 που διευρύνθηκαν από το τράβα-σφίξε-πίεσε-πόνεσε της αισθητικού και περιμένω να μιλήσω με τη γιατρό για χημικό πίλινγκ και τι με συμβουλεύει λόγω λιπαρού δέρματος.

"Πιπεριά έλα μέσα να δεις ένα ωραίο" την ακούω που με φωνάζει.
Μπαίνω και παθαίνω σοκ.
Μια κυρία γύρω στα 40 αλλά δεν ξέρω πώς να το περιγράψω, "ραχούλα" θα την χαρακτήριζα, δηλαδή από τις γυναίκες που δεν περιμένεις ποτέ να κάνουν επεμβάσεις και θεραπείες ομορφιάς, παριστάνει τη "γραβιέρα". Η γιατρός από πάνω της μ' ένα εργαλειάκι που αποτελείτο από μια λαβή (ασφαλώς! τι άλλο?) κατέληγε σε ένα ροδάκι πάνω στο οποίο ροδάκι ήταν καμιά 200αριά μεταλλικές "βελονίτσες/καρφάκια". Σοκ! Χαμογελάω και το εκθειάζω μην πω κάτι άκομψο μπροστά στην πελάτισσα και κοιτάζω με τρόπο τη λαβή, ελπίζοντας να είναι ευδιάκριτο στα Γερμανικά, το στρατόπεδο συγκέντρωσης από το οποίο προέρχεται το εργαλειάκι-κειμήλιο των Ναζί.
Η "ραχούλα" αιμορραγεί γιατί της το περνάει εν είδει τρίφτη τυριού "ξύνοντας" τις εξωτερικές στοιβάδες (το αίμα είναι λίγο) και η τεχνική μετά το ξύσιμο περιλαμβάνει (αστάρωμα θα πείτε! κι εγώ αυτό θα έλεγα) κρέμα με υαλουρονικό οξύ που δρα σε όλη την επιφάνεια. Φυσικά η διαδικασία γινόταν με αναισθητική αλοιφή αλλιώς η "ραχούλα-γραβιέρα" θα πεταγόταν έξαλλη επάνω να αναζητά μακαρονάδα για να γίνουν σετ, παρόλα αυτά όμως ήταν δραματικό.
Είναι η λεγόμενη μεσοθεραπεία.
Το δέρμα του προσώπου εκτός του ότι ενεργοποιείται με αυτόν τον τύπο του "πίλινγκ" (ίσως τίποτα δεν είναι πιο κυριολεκτικό από αυτή τη λέξη γι' αυτό που είδα), ως προς την αιμάτωση αλλά επειδή το "παραπλανάς" (καθόλου κατά τη γνώμη μου) ότι υπάρχει "πληγούλα" ενεργοποιείται περισσότερο για να τη θεραπεύσει.

Μέχρι εδώ καλά (μάλλον όχι για όσους έτρωγαν διαβάζοντας μας και σίγουρα όχι για όσους είχαν μακαρονάδα σήμερα).

Αναρωτήθηκα όμως: είναι απλή κοκεταρία της "ραχούλας"? (με τον όρο ραχούλα, δεν υποβιβάζω κανέναν που κατάγεται από ορεινή περιοχή. Ήταν όμως ο τύπος της γυναίκας που π.χ. δεν την έβλεπες καθ' όλα άψογη, να μυρίζει σαν τον Χόντο, να είναι ντυμένη φιγουρίνι, να έχει άψογα βαμμένο το μαλλί και χτενισμένο ώστε να πεις ότι η όποια επέμβαση, ναι, είναι το μόνο που έλειπε. Είχε να διορθώσει ένα εκατομμύριο πράγματα προτού την απασχολήσουν οι λεπτές γραμμές της μύτης).
Χώρισε πρόσφατα και ανανεώνεται?
Βρήκε 30άρη εραστή?
Εντυπωσιάστηκα με την υπομονή της, την ανοχή της και δεν έβλεπα ποιος λόγος την οδήγησε μέχρι εδώ.
Τελικά η ματαιοδοξία, και η δική της και η δική μου και όλων, είναι αυτό που μας κάνει να ανεχθούμε πράγματα που όχι μόνο τα βλέπει ο ένας στον άλλον και τα κατακρίνει, όταν έρθει όμως η ώρα μπαίνει ασυζητητί στη διαδικασία προκειμένου να δει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω (ρυτίδα).

Φεύγοντας είχα πάρει μια "προσωρινή" απόφαση: Δεν θα κάνω ακόμα μπότοξ (δεν ξέρω αν θα κάνω τελικά), θα συνεχίσω με το χημικό πίλινγκ μια φορά το χρόνο για όσο με παίρνει.
Επίσης για όσο με παίρνει προτού κάνω τη "γραβιέρα" (διότι ποτέ μη λες ποτέ), θα συνεχίσω να αναρωτιέμαι ποιος είναι ο λόγος που έφερε τη "ραχούλα" στον τρίφτη.
Καμιά ιδέα?

 

Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς μαζί μας εικόνες από την καθημερινότητά σας πατήστε ΕΔΩ

 

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Piperia

Θα ήθελε πολύ να μας συστηθεί σαν μια καλή αρθρογράφος, που έχει να πει πολλά και σημαίνοντα. Αλλά όμως...πλένει πιάτα όπως κι εσύ, σφουγγαρίζει, καθαρίζει (χωρίς κανένα ιδιαίτερο ταλέντο ούτε σ' αυτά), βλέπει τούρκικα σίριαλ γιατί την χαλαρώνουν όταν έχει κουραστεί να σκέφτεται, δουλεύει, έχει ένα παιδί, τρέχει και δεν φτάνει κι επικαλείται την κατανόηση σου αγαπητέ αναγνώστη του Bright Side of Mom για όσα θα διαβάζεις. Αρχικά είχε επιλέξει να υπογράφει με nickname Pleno_piata_opos_ki_esy, ώστε να μην μπορείς με τα κείμενά της να την στείλεις να πλύνει κανένα πιάτο!!!! Τελικά επέλεξε κάτι πιο...πικάντικο και καυτερό!!! Είναι όμως αισιόδοξη πως μέσα από την απλή καθημερινή και καθόλου επιτηδευμένη ή σνομπ ματιά της, θα βρεις δικές σου σκέψεις, πράγματα που εκνευρίζουν κι εσένα ή που σε κάνουν να χαίρεσαι και να συγκινείσαι.

Top5
Beauty-Full

Κάποια στιγμή αποφάσισα να φτιάξω χειροποίητο

...

«Μουχαλεμπί και

...

Σήμερα πήγα να κάνω

...

Όταν αποφάσισα να γράψω τη δική μου εμπειρία για το πώς

...

Ποτέ δεν ήμουν από εκείνες τις αιθέριες γυναίκες, με το

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom