(1 Ψήφος)

New Year's resolutions... από την ανάποδη! | της Μαριαλένας Χατζηιωαννίδη

New Year's resolutions... από την ανάποδη! | της Μαριαλένας Χατζηιωαννίδη

Ιανουάριος. Η εποχή που όλοι μας, με τον τροπο του ο καθένας, θέτουμε τους στόχους μας για την επόμενη χρονιά. Και σε μια έκρηξη αισιοδοξίας και υπερβολής γεμίζουμε τις λίστες μας με "θα". Και καταλήγουμε τον επόμενο Δεκέμβρη ή και νωρίτερα μέσα στη χρονιά να μονολογούμε για όλα αυτά που θα κάναμε αλλά δεν.

 

Έτσι κι εγώ πέρσι ξεκίνησα με αισιοδοξία τις λίστες μου. Κι αν κι ομολογώ ότι δεν τα πήγα κι άσχημα βλέποντας το Δεκέμβρη τι κατάφερα, μέσα στη χρονιά τους μήνες που περνούσαν και «είχα μείνει πίσω», ένα τσιμπηματάκι απογοήτευσης το ένιωθα, ψέμματα μη σας πω. Άσε που μετά από ένα – δύο μήνες στασιμότητας σε κάποιον από τους στόχους μου, έπεφτα στην παγίδα του «ε, αφού δεν τα κατάφερα μέχρι τώρα, δε θα γίνει αυτό, άστο». Έκατσα λοιπόν και σκέφτηκα, πώς θα μπορούσε φέτος το πράγμα να δουλέψει καλύτερα.

Να κάνω μικρότερη λίστα;

Να βάλω πιο ρεαλιστικούς στόχους;

Ποια να είναι τα πράγματα που ΘΑ κάνω φέτος ώστε να είμαι συνεπής;

Και να' σου το άγχος να μας λέει καλή χρονιά πριν καν καλά καλά αποκτήσω στόχους.

 

Επιπλέον, δυστυχώς, έχουμε πια όλοι καταλάβει πού και ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα, άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο κοντά του.

Ε λοιπόν, τέρμα! Γύρω μας συμβαίνουν τόσα άσχημα, η καθημερινότητά μας μας αγχώνει όλους, ας μην έχουμε άλλη μια λίστα με πρέπει και θα να μας πιέζει, ακόμη κι αν μιλάμε για πράγματα απλά όπως π.χ. το να ασχοληθούμε περισσότερο με τον εαυτό μας, να αρχίσουμε ένα καινούριο χόμπι ή να κόψουμε μια κακιά συνήθεια. Αντίθετα, ας «χτίσουμε» σταδιακά μέσα στη χρονιά, μια λίστα που θα μας βοηθάει να νιώθουμε καλύτερα όταν ειμαστε στα κάτω μας, θα μας θυμίζει πόσα έχουμε καταφέρει και πόσα ακόμη μπορούμε και ας τη μετατρέψουμε σε ένα από τα εργαλεία μας για να πάμε παρακάτω αυτή τη χρονιά.

Τι θα λέγατε φέτος αντί για ΘΑ, ΝΑ ειναι η χρόνια ΠΟΥ...

Τι προτείνω; Μη γεμίσετε το μυαλό ή τα χαρτιά σας με λίστες όσων ΘΑ κάνετε. Όλοι μας ξέρουμε τι είναι αυτό που θέλουμε να αλλάξουμε, να κάνουμε για πρώτη φορά, να αρχίσουμε να ξανακάνουμε κλπ. κλπ.

Οπότε... πιάνουμε ένα ένα τα θέλω μας και τους κάνουμε κατά μέτωπον επίθεση!

Κάνουμε ένα πράμα τη φορά, ό,τι κι αν ειναι αυτό και μετά το βάζουμε στη λίστα μας, όταν δηλαδη έχει ήδη γίνει και έχουμε ήδη πετύχει το στόχο μας!

Μη μείνετε στο γενικό "φέτος θα δω φίλους που έχουμε χαθεί", σηκώστε το τηλέφωνο και κανονίστε έναν καφέ, μια βόλτα, κάτι που σας ευχαριστεί με κάποιον που έχετε να δείτε καιρό και σας έχει λείψει ή και μόνος/μόνη αν αυτό είναι που έχετε ανάγκη.

Για μένα ας πούμε, η αρχή έγινε. Το 2016, ειναι η χρονιά που ξαναξεκίνησα το τένις που τόσο αγαπώ. Η λίστα μου ξεκίνησε και τα καλύτερα έρχονται!

Επίσης, μη θεωρήσετε κανένα στόχο ή κατάκτηση μικρό. Αν σας κάνει χαρούμενους, περήφανους για τον εαυτό σας, αν σας «μαθαίνει» κάτι και αν σας βοηθά έστω και λίγο μπαίνει αυτόματα και στη λίστα σας!

 

Ας βρούμε ο καθένας τον τρόπο – όσο τετριμμένο κι αν ακούγεται - να παίρνουμε χαρά από όλα, να μαθαίνουμε από όλα, να κρατήσουμε ζωντανό το παιδί μέσα μας όπως πολύ σωστά συνηθίζει να λέει και η φίλη μου η Μάγδα. Κάθε μέρα, να είναι ευκαιρία για κάτι καινούριο, κάτι όμορφο, κάτι δημιουργικό! Για μένα τουλάχιστον, αυτή αποφάσισα να ειναι η στάση της χρονιάς που άρχισε.

 

Τι λέτε θα ακολουθήσετε;

 

#ThinkBright

{youtube}iCnvd5_Q7gQ|650|340{/youtube}

 

 


Διαβάστε επίσης :

Κάθε Ιανουάριο


 

 

Bright P.S. : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

 

 

 

Απαγορεύεται ρητά η εν όλω ή εν μέρει αντιγραφή, αναπαραγωγή, δημοσίευση, διασκευή και χρήση σε παράγωγο έργο, μετάφραση και εν γένει κάθε είδους χρήση των Κειμένων, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια της ιδιοκτήτριας της Ιστοσελίδας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. 

Μαριαλένα Χατζηιωαννίδη

Είμαι η Πολυάννα, κατά κόσμον Μαριαλένα Χατζηιωαννίδη. Γυναίκα του Βασίλη, Μαμά της Λένας, του Προκόπη και του Γιώργη, καλός και υπομονετικός ακροατής. Ψάχνω πάντα τη χαρά και την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων εξού και Πολυάννα:) Επειδή είμαι φύσει κοινωνικός άνθρωπος, μου αρέσει πολύ να γράφω και να μοιράζομαι σκέψεις, γεγονότα και εμπειρίες αλλά και την άποψη μου για πράγματα που έκανα, δοκίμασα, είδα κλπ. Μετά από σχεδόν μια δεκαετία στον τομέα της οργάνωσης Συνεδρίων και εκδηλώσεων, αποφάσισα να μείνω σπίτι με τα παιδιά μου. Στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με το πλέξιμο, το πάτσγουορκ, τη ζαχαροπλαστική και τις κατασκευές παντός είδους. Σα φυσική συνέχεια των hobby μου, μπήκε στη ζωή μου η MarMaLenaκι έτσι πλέον δουλεύω από το σπίτι.

Top5
Sound Drops

Καλοκαίρι κάπου εκεί στα άγρια νιάτα μου και στα άγρια

...

Μην κρατάς κακίες. Είναι ανώφελο!

Μην

...

Βγήκε βιαστικά από το σπίτι μετά το τηλεφώνημα και η

...

Πράξη 1η: Παρκάρεις, ανηφορίζεις στους Βράχους,

...

Έχει χαρακτηριστεί ως το τελειότερο pop τραγούδι όλων

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana