(2 ψήφοι)

Το soundtrack του Πάσχα | Τάκης Γιαννούτσος

Το soundtrack του Πάσχα | Τάκης Γιαννούτσος

Για κάποιο μυστήριο και ανεξήγητο λόγο, η μουσική που ακούγεται την περίοδο του Πάσχα, είναι επιεικώς άθλια.

Από ελληνικής πλευράς κυριαρχούν τα φουστανελο-βλαχο-κλαρινο-πιπιζο-τσαμικο φολκ βουκολικά ρεπερτόρια, που ποτέ δεν ρωτήθηκε άνθρωπος αν ταιριάζουν με την ιδιοσυγκρασία του, την αισθητική του, ή αν (ακόμα χειρότερα) αντέχουν τα αυτιά του.

Κανείς δεν κατάλαβε γιατί το αρνί και η σούβλα του (!!!) πρέπει να στρίβουν με την καραγκούνα και όχι με Δεληβοριά, ή Λειβαδά, ή Cure, ή Stones.

Θα μου πεις πού να αντέξει το σόι τις φωνητικές πιρουέτες του R. Smith, ή τα «ακαταλαβίστικα» του Λειβαδά.

Και θα σου πω και γω, ποιος θείος ή μακρινός συγγενής, ξέρει τι ακούει μετά τις 10 το πρωί του Πάσχα, όταν έχει κατσαβελιάσει 1 κιλό ρετσίνα στούκας και έχει γδάρει τη μία σπάλα του αρνιού την ώρα του ψησίματος.

Από την άλλη βέβαια, είναι η μοναδική ευκαιρία για τα πιτσιρίκια να γνωρίσουν την ελληνική μουσική.

Κάτι τέτοιες γιορτές όπως το Πάσχα, η 25η Μαρτίου, η Καθαρή Δευτέρα κλπ, έχουν ελληνικό χαρακτήρα και χρειάζονται μια ελληνική τονωτική σφραγίδα για να επιβεβαιωθεί η ρίζα τους.

 

Εμείς λοιπόν πιστοί λάτρεις της ξένης/rock μουσικής, σας προτείνουμε μία λίστα με 10 + 1 τραγούδια που, αν μη τι άλλο, ταιριάζουν θεματικά με το σούβλισμα, το ξεκοκάλισμα και τη μυρωδιά του... κρέατος.

 

1. Bloodhound Gang – We like meat
2. Reverend Horton Heat – Eat steak
3. Jimmy Buffett – Cheeseburger in Paradise
4. The Cramps – Chicken
5. David Lee Roth – Hot dog and a shake
6. Weezer – Pork and beans
7. Uncle Kracker – Steak 'N' Shrimp
8. Led Zeppelin – Hot dog
9. Skee-Lo – The burger song
10. Southern Culture on the Skids – Fried chicken and gasoline

Και για το τέλος...

The Smiths – Meat is Murder

Καλό Πάσχα!

 

 

 

BrightNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

Τάκης Γιαννούτσος

Το 1977 ο Τάκης Γιαννούτσος ήταν 11 χρονών. Τότε ήταν που συναντήθηκε με το Punk. Από τότε δεν χωρίστηκαν ΠΟΤΕ. Το 1997 συναντήθηκε με το πρώτο του παιδί. Το 1999 με το δεύτερο και το 2007 με το τρίτο. Κάνει μικρά διαλείμματα και ξανακάνει παιδιά. Με πολλές μαμάδες για να υπάρχει μία ποικιλία στη ζωή (των παιδιών φυσικά). 

Πιστεύει πολύ στην κουβέντα που του είπε ένας πολύ καλός του φίλος και σπουδαίος μουσικός: "τα παιδιά Τάκη μου είναι καλά να τα έχεις και ακόμα καλύτερα να μεγαλώνουν με τις μαμάδες τους". Κάποια στιγμή σκέφτηκε να κάνει στείρωση. Γρήγορα όμως το ξανασκέφτηκε και αποφάσισε να συνεχίσει να κάνει παιδιά. Κατάλαβε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο στον κόσμο. Ακόμα κι απ' το Punk...

Top5
Sound Drops

Καλοκαίρι κάπου εκεί στα άγρια νιάτα μου και στα άγρια

...

Μην κρατάς κακίες. Είναι ανώφελο!

Μην

...

Βγήκε βιαστικά από το σπίτι μετά το τηλεφώνημα και η

...

Έχει χαρακτηριστεί ως το τελειότερο pop τραγούδι όλων

...

Πράξη 1η: Παρκάρεις, ανηφορίζεις στους Βράχους,

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana