(5 ψήφοι)

Το ντοσιέ | Όλγα Χατζηχρίστου

Το ντοσιέ | Όλγα Χατζηχρίστου

Βγήκε βιαστικά από το σπίτι μετά το τηλεφώνημα και η υγρή μυρωδιά του ανακατεμένου χώματος της τρύπησε τα ρουθούνια. Πρωί ακόμη, είχε υγρασία και μια ψύχρα που δεν ταίριαζε καθόλου με το ημερολόγιο. Προχωρημένη άνοιξη μεν μα μετά από λίγα βήματα ήθελε κιόλας να σφίξει τη σάρπα στο στήθος της.

Το συνεργείο της ΔΕΗ είχε εγκατασταθεί στους δρόμους μπροστά και γύρω από την οικοδομή εδώ και μέρες και κόκκινα χώματα ήταν σπαρμένα παντού. Οι εργάτες δούλευαν από νωρίς, τα μηχανήματα έκλειναν το δρόμο και το κομπρεσέρ έσπαζε τις πλάκες του πεζοδρομίου ξυπνώντας άγρια τους ενοίκους, ειδικά εκείνους των πρώτων ορόφων. Τουλάχιστον, σκέφτηκε, θα έβαζαν καινούργιες όταν θα τελείωναν, ότι κι αν ήταν αυτό που έκαναν.

Πατώντας με προσοχή εδώ κι εκεί – σιχαινόταν τα σκονισμένα παπούτσια – πέρασε επιταχύνοντας για να αποφύγει εκτός από τη σκόνη και τη φασαρία, τα αδιάκριτα βλέμματα των εργατών. Ένιωθε τόσο βαριά τη διάθεσή της που ακόμη και η υπόνοια κάποιου πειράγματος θα της ήταν εξαιρετικά ενοχλητική ή θα την εξόργιζε. Σε άλλη περίπτωση δε θα έδινε σημασία, δε θα άκουγε καν. Τώρα όμως δεν είχε όρεξη ούτε για καλημέρα.

Μόλις πήρε τη στροφή, στο πιο πάνω στενό, ο αέρας αμέσως άλλαξε, πιο καθαρός – πάντα έκανε ρεύμα ακριβώς εκεί – κι ανάσανε επιτέλους ελεύθερα. Μια μαμά, λίγα μέτρα μπροστά της, κρατούσε από το χέρι μια μικρούλα, στο δρόμο προφανώς για το σχολείο. Η μικρή σχεδόν χοροπηδούσε χαρούμενη, ή έτσι έμοιαζε, προσπαθώντας να προλάβει τις γρήγορες δρασκελιές της μαμάς της. Πιθανότατα είχαν αργήσει. Τα κοτσίδια της, στολισμένα με μεγάλους φιόγκους χοροπηδούσαν κι αυτά σε κάθε της βήμα και όλη η εικόνα ήταν αναμφίβολα χαριτωμένη. Σήκωσε το γιακά της γκαμπαρντίνας της για να προστατευτεί από το ψυχρό ρεύμα και αυτόματα χαμογέλασε.

Λίγα μέτρα πιο κάτω είχε ήδη φτάσει.

Η πόρτα ήταν κλειστή και δε φαινόταν κανείς πουθενά. Πέρασε το χέρι της μέσα από τα κάγκελα και χτύπησε το κουδούνι. Μια φορά και μετά άλλη μία. Σήκωσε το βλέμμα της μήπως έβλεπε κίνηση σε κάποιο από τα παράθυρα μα οι περισσότερες κουρτίνες ήταν τραβηγμένες και δεν είχε ελπίδα να τη δουν παρά μόνο από τύχη. Η ώρα περνούσε, κανείς δεν της άνοιγε και είχε αρχίσει να εκνευρίζεται. Ένα βουνό υποχρεώσεις την περίμεναν στο γραφείο της και ο χρόνος την πίεζε. Όταν χαλούσε το πρόγραμμά της, όπως τώρα, ήταν όλο νεύρα και κακή διάθεση.

Στο βάθος της αυλής της φάνηκε σαν να άκουσε βήματα αλλά ήταν ιδέα της. Στο επόμενο παρατεταμένο κουδούνισμα επιτέλους κάποιος της άνοιξε. Η βαριά σιδερένια πόρτα υποχώρησε, την έκλεισε βιαστικά πίσω της και ανέβηκε τη φαρδιά σκάλα σχεδόν τρέχοντας. Είδε το μεγάλο ρολόι στο πλατύσκαλο, τελικά δεν είχε αργήσει πολύ. Αλλά και έτσι να μην ήταν, δεν ευθύνονταν η ίδια για το ντοσιέ που έλειπε. Και ίσως δε θα έπρεπε καν να είχε έρθει. Στο κάτω-κάτω, σκεφτόταν, πως να αυτονομηθεί κανείς αν τρέχει πάντα κάποιος πίσω του...

Έφτιαξε με τα χέρια λίγο τα μαλλιά της και χτύπησε την πόρτα.

"Καλημέρα σας, σας διακόπτω. Έφερα το ντοσιέ που ζητήσατε. Πάνω στην πρωινή βιασύνη, ξεχάστηκε στο τραπέζι της κουζίνας ..."

Εκείνος, στο άκουσμα της φωνής της σηκώθηκε με γρήγορα βήματα και την πλησίασε. Τα μάτια του έλαμπαν. Λίγο από ενοχή, λίγο από περηφάνια. Ήταν πάντα η πιο όμορφη, δεν μπορούσε να μην το προσέξει και τώρα κι ας φαίνονταν και λίγο αγριεμένη.
"Με έσωσες!" της είπε ψιθυριστά και με συνωμοτικό βλέμμα. "Τι θα έκανα χωρίς εσένα ..."

Ήθελε τόσο πολύ να τον φιλήσει έστω πεταχτά στη μύτη αλλά δεν το έκανε. Όλα τα μάτια ήταν στραμμένα πάνω τους. Θα τον έφερνε σίγουρα σε δύσκολη θέση.
"Τελευταία φορά, να το ξέρεις!" του ψιθύρισε κι εκείνη, χαμογελώντας ψευτοαγριεμένα.

Ο τρόπος που την κοιτούσε την είχε ήδη γαληνέψει. Ήταν κι εκείνη η μυρωδιά του, όταν ήταν δίπλα του, που την έκανε να τα ξεχνάει όλα.

"Είσαι τέλεια! Υπόσχομαι να μην ξεχάσω άλλη φορά τίποτα."
"Αν τολμάς, κάντο" του είπε κι έκανε να φύγει.

Εκείνος γύρισε την πλάτη στους άλλους – ήθελε να αποφύγει την καζούρα που θα ακολουθούσε μετά – πρόλαβε το βλέμμα της, της έστειλε ένα πεταχτό φιλί χωρίς ήχο και μουρμούρισε

"Σ'αγαπώ μαμάκα! Είσαι η καλύτερη!"

Χαιρέτησε τη δασκάλα κι έκλεισε πίσω της την πόρτα αφήνοντάς τους να συνεχίσουν το μάθημά τους. Τελικά όλα είχαν τακτοποιηθεί. Πολλή ιστορία για το τίποτα. Άνοιξε το βήμα της για να βρεθεί το γρηγορότερο στο γραφείο της.
Στην επιστροφή της φάνηκε πως οι εργάτες είχαν τελειώσει, ο δρόμος ήταν κιόλας στρωμένος και ο αέρας μύριζε άνοιξη ...

 

 

Nat King Cole - L.O.V.E (Animation)

 

 

 [photo]

 

*Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς τα δικά σας "Sound Drops" επικοινωνήστε μαζί μας ΕΔΩ

BrightStarsNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλγα Χατζηχρίστου

Η Όλγα Χατζηχρίστου σπούδασε Διακόσμηση. Αγαπάει πολύ το σπίτι, τη Μουσική, το πιάνο της, το κρασί και τους φίλους της. Απεχθάνεται τα κλισέ και λατρεύει τους ανθρώπους με γνήσιο χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Είναι Ζυγός, συναισθηματική, πρακτική, οργανωτική έως και συγκεντρωτική.
Δίνει το βασίλειό της για δεξιώσεις, ψηλά τακούνια και ετικέτα και γοητεύεται από τους σύγχρονους ιππότες, ενίοτε ωστόσο κυκλοφορεί με αθλητικά και απολαμβάνει πικ-νικ στο γρασίδι ή την άμμο.
Γράφει στο προσωπικό της blog Vanilla for Bliss και συχνά χαρακτηρίζεται αιρετική και ανατρεπτική. Ασχολείται με κατασκευές, μαγειρεύει, ζωγραφίζει, της αρέσουν όλων των ειδών τα τυριά, η πικρή σοκολάτα και το περπάτημα μα δεν τρέχει ποτέ. Αγαπά δύσκολα αλλά δυνατά και με πάθος, δεσμεύεται και δίνεται ολοκληρωτικά σε ότι και όποιον νιώθει ότι αξίζει.

Πρόσφατα από: Όλγα Χατζηχρίστου

Top5
Sound Drops

Καλοκαίρι κάπου εκεί στα άγρια νιάτα μου και στα άγρια

...

Μην κρατάς κακίες. Είναι ανώφελο!

Μην

...

Βγήκε βιαστικά από το σπίτι μετά το τηλεφώνημα και η

...

Πράξη 1η: Παρκάρεις, ανηφορίζεις στους Βράχους,

...

Έχει χαρακτηριστεί ως το τελειότερο pop τραγούδι όλων

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana