Τσιμεντοκονία, αγάπη μου! | Ζωή Κουρουνάκου

Τσιμεντοκονία, αγάπη μου! | Ζωή Κουρουνάκου

- Πρέπει να βάψουμε το σπίτι! Πέρασαν 4.5 χρόνια από τότε που έκοψα το κάπνισμα και 3.5 από τότε που το έκοψες εσύ και 12 χρόνια που το βάψαμε πριν παντρευτούμε! Το άσπρο μπεζ, είναι άσπρο γκρι και οι γωνίες πάνω φλερτάρουν με το σκούρο γκρι-μαύρο. Μια αηδία είναι το σαλόνι μας...

- Θα το βάψουμε, ήρθε η ώρα...

- Μήπως να αλλάζαμε και τα κουφώματα που μπάζουν; Και η κουζίνα που είναι της μαμάς μου με αυτό το καφετί-ξυλί που νιώθω ότι βγήκαμε από ταινία των 80's; Μήπως να την αλλάζαμε και αυτή; Είχαμε πει να αλλάξουμε κάποια στιγμή κουζίνα, από το '89 πάλιωσε...

- Κάποια στιγμή...

- Δεν θες να την αλλάξουμε; Να μην αλλάξουμε κουφώματα;

- Είπα ναι, ό,τι θέλεις (μην με διακόπτεις, τώρα μελετώ για το παγκόσμιο κύπελο τους συνδυασμούς).

- Να κάνουμε μια αλλαγή στο σαλόνι, να ανανεωθούμε λιγάκι. Θα το ψάξω...

Και το' ψαξα.

Βρήκα φίλη αρχιτέκτονα, έψαξα στο ίντερνετ για τεχνοτροπίες, ερωτεύτηκα το γαλλικό beach house που δεν πάει καθόλου με τον μουσταρδί καναπέ μου, βρήκα πομολάκια vintage οικονομικά, υφάσματα ετοιμοκομμένα για νέα ταπετσαρία στις καρέκλες της κουζίνας, χρώματα φανταστικά, ένα κοραλί που βγάζει μάτι για να βάλουμε λίγο χρώμα στην ζωή μας, το μόνο που δεν είχα βρει ήταν τι θα κάνω στο τζάκι.


- Και δεν κάνεις τσιμεντοκονία;
- Τσιμετοκωνία;;;;
- Τσιμεντοκονία, σαν τους τοίχους που βλέπεις στα μοδάτα μπαρ με τα νερά στην επιφάνεια που φαίνεται σαν να είναι άβαφο μπετόν με την ελαφρή γυαλάδα... Να για δες....

 

Τι ωραία που φαίνονται στο pinterest.

Να, έτσι τον θέλω τον τοίχο.

Και την κουζίνα δεν θα την αλλάξω, δεν μας παίρνει οικονομικά, θα την βάψω! Αυτό το ντεκαπέ (ναι, έμαθα και το ντεκαπέ, τρομάρα μου) δύσκολα θα το πετύχει ο μαραγκός, πάμε σε διχρωμία απλή. Άντε να αλλάξουμε και τον πάγκο για να ταιριάξει.


Και ποιος τα κάνει όλα αυτά! Πάρε προσφορές από 5 συνεργεία, διαφόρων εθνικοτήτων, κάνε τουρ στο σπίτι αναλυτικά, πες το ποιηματάκι, μην ξεχάσεις τίποτα, μάζεψε τις προσφορές, παζάρεψε, ξεκαθάρισε το ΦΠΑ και τις αποδείξεις διότι κανείς εκτός από έναν δεν έδωσε τιμή με ΦΠΑ, και όλοι δεν ήθελαν κατά βάθος να κόψουν απόδειξη και όταν άκουσαν ότι θέλεις απόδειξη σε κοίταξαν στραβά και όταν έκανες χιουμοράκι, από μέσα τους είπαν "που μπλέξαμε με αυτήν την στριμμένη".

Τα ίδια με τους μαραγκούς. Μα καλά νομίζουν ότι είμαστε Ωνάσηδες;

Τι προσφορά έδωσε ο πρώτος; Λες και θα έβαφε το σπίτι ολόκληρο, όχι τα ντουλάπια μόνο.

Αναλαμβάνω να την λύσω την κουζίνα και να την βάψω, όχι δεν αναλαμβάνω, γίνεται δεν γίνεται, οι χρόνοι που θα γίνουν όλα αυτά, μετακομίζω δεν μετακομίζω, μαζεύω κούτες ή όχι, κουνιέται η κρυσταλιέρα με το σερβίτσιο ή την αδειάζω όλη. Διλήμματα σημαντικά για την επιτυχή έκβαση του project.

 

Και οι αποφάσεις πάρθηκαν, η μετακόμιση έγινε στο σπίτι των γονιών για μια εβδομάδα, η Νίκη νόμιζε ότι έχουμε πάει διακοπές και ας ήμασταν τσαντήρι και πηγαινοερχόμουν για ένα της βρακί, και όλα έδειχναν ότι θα τελειώσουμε πριν από το δεκαήμερο που είχαμε συμφωνήσει.

Και μπήκαμε ξανά μέσα μισοτελειωμένο στα βαψίματα, ελαφρώς με μια εσάνς μπογιάς. Ανεκτή για να κοιμηθούμε και πάλι στο κρεβάτι μας, αν και συνήθισα το μαλακό στρώμα της μαμάς μου.

Και είναι ο αγώνας της Εθνικής με την Ακτή Ελεφαντοστού. Και έχω βάλει πλυντήριο πιάτων.

Γκλου γκλου γκλου...

Κάτι δεν πάει καλά με το πλυντήριο Νίκο!

Νίκο ο νεροχύτης δεν τραβάει το νερό!

Νίκο, πάρε τηλέφωνο τον υδραυλικό (11.30 η ώρα το βράδυ εν μέσω του αγώνα).

Νίκο, ο νεροχύτης γεμίζει νερό από το σιφόνι!!

Νίκο, θα ξεχυλίσει έτσι όπως πάει!!!

Γκολ ο Σάμαρης!!! Ποιός είναι ο Σάμαρης; Εγώ Σαμαρά ήξερα μόνο!!

Νίκο, θα ανοίξω την σωλήνα από κάτω να αδειάσουν τα βρωμόνερα!! Φέρε κουβάδες στο ημίχρονο!

Δεν απαντάει ο υδραυλικός, σιγά μην απάντησει!!!

Πάρε να αδειάσεις τον πρώτο, κάτσε να καθαρίσω το σιφόνι, δεν μπορώ να το σφίξω καλά πάλι, δοκίμασε εσύ!

Άρχισε το 2ο ημίχρονο; Τί το φάγαμε; Όχι να πάρει, όλα στραβά σήμερα! Αύριο πρωί πρέπει να έρθει ο υδραυλικός όπως και δήποτε!

Άντε να τελειώσει το πλυντήριο να σταματήσει η αναρρόφηση τα νερά στο νεροχύτη!

Τελειώνει σε 2 λεπτά ο αγώνας, αποκλειόμαστε! Το σφύριξε! Πέναλτι! Ήταν πέναλτι ή θα μας την πούνε για πέτσινο; Ήταν! Ήταν!

Δες είναι ξεκάθαρο! Βάλτο αγόρι μου!! ΓΚΚΚΚΟΟΟΟΛΛΛΛ!!!

Α ρε Σαμαρά, ποιος θα μου το λέγε ότι θα χαιρόμουν με το όνομα σου!

Νίκο, αύριο στις 8 θα πάρουμε πάλι τον υδραυλικό, έχουμε μέλλον έδω!


Ένα μήνα μετά και έπειτα από 2 εβδομάδες γιαπί, απίστευτη σκόνη πούδρα παντού, δύο φορές πήγαινε-έλα τα ντουλάπια της κουζίνας στον μαραγκό για επιδιόρθωση ατελειών, ένα χτυπημένο πάγκο, δύο απόπειρες διαφορετικών χρωματισμών για την τσιμεντοκονία, αλλαγή σε όλα τα υδραυλικά της κουζίνας που βούλωσαν από πεταμένες βίδες και πριονίδια, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι έχουμε ένα βαμμένο σπίτι, νέα κουζίνα και νέα υδραυλικά!

Και κάτι κούτες με πράγματα χύμα που τις κοιτάμε και μας κοιτάνε και αυτές αλλά κανείς δεν κάνει το πρώτο βήμα να τις ανοίξει και να τακτοποιήσει τα ψιλολόγια 12 χρόνων που είχαν μαζευτεί σε ράφια, συρτάρια κλπ κλπ.

Αλλά πάνω από όλα έχουμε μια τσιμεντοκονία!

Και ας μην μπορώ καλά-καλά να την πω.

Και ας μην αρέσει στη μάνα μου, που περιμένω να ακούσω τα μύρια όταν το δει όταν γυρίσει από το χωριό το Σεπτέμβριο.

Αχ αυτή η τσιμεντοκονία!!!

 

 

BrightStarsNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο, μια ερώτηση ή να μοιραστούν κάτι δικό τους, μπορούν να το στείλουν εδώ.

Ζωή Κουρουνάκου

Η Ζωή είναι μια εργαζόμενη μητέρα, που αγαπάει υπερβολικά τη δουλειά της και προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ εργασιακής και προσωπικής-οικογενειακής ζωής, όχι πάντα με επιτυχία. Με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στη Δημοσιογραφία και στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και με εργασιακή εμπειρία στη διαχείριση ερευνητικών έργων και στην ανάπτυξη διεθνών σχέσεων, είναι ένα άτομο με έντονες ανησυχίες που ό,τι βάλει στο νου της πρέπει να το φέρει εις πέρας no matter what! Το project «εγώ πότε θα γίνω μάνα» κράτησε 5 χρόνια και ήταν το μεγαλύτερο και δυσκολότερο επίτευγμα της ζωής της. Εάν δεν ήταν εργαζόμενη μητέρα θα ήθελε να ήταν σε ανθρωπιστική αποστολή στην Αφρική.

Top5
Σπίτι μου σπιτάκι μου

Κι όμως, αυτό το ποστ, με αυτόν τον τίτλο, είναι

...

H άνοιξη έχει μπει για τα καλά και με νέα σελήνη στον

...

Στα σπίτια όπου ζουν και παιδιά επικρατεί πάντοτε μια

...

Δεν τελείωσε καλά η μέρα στη δουλειά. Το τελευταίο

...

Από τότε που άνοιξε ο καιρός -και τα τελευταία χρόνια

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom