Μυστικά του πλυσίματος των ρούχων

Γράφει:
Μυστικά του πλυσίματος των ρούχων

Κι όμως, αυτό το ποστ, με αυτόν τον τίτλο, είναι ακριβώς αυτό: Ένα ποστ με μυστικά του πλυσίματος των ρούχων. Πήρηοντ!

Δεν πρόκειται για κάποια περίεργη αλληγορία, δεν κρύβει κάποιο συμβολισμό, ο τίτλος ανταποκρίνεται ακριβώς σε αυτό που είναι το ποστ.

Θέλεις λοιπόν να μάθεις μυστικά του πλυσίματος των ρούχων; είσαι στο κατάλληλο site, το πρόβατο.

πρόβατο, το δεξί χέρι του καθαρού άθρωπα.

Φύγαμε, λοιπόν.

Υπάρχει μία σειρά από λάθη που κάνει ένας μέσος άθρωπας όταν βάζει πλυντήριο - τα περισσότερα γίνονται γιατί δεν το ξέρουμε, κ αν δεν τα κάναμε, τα ρούχα μας όχι μόνο θα ήταν πιο καθαρά, αλλά θα φθείρονταν κ πολύ λιγότερο, άρα οικονομία.

Το πρώτο λάθος είναι τραγικό. Πολλά ρούχα στο πλυντήριο. Τα περισσότερα πλυντήρια έχουν χωρητικότητα 5 κιλά, αλλά γενικά μιλώντας η καλλίτερη ποσότητα είναι γύρω στα 4,5 ώστε η συσκευή να μην δουλεύει στα όριά της. Πάνω από 5 κιλά είναι καταστροφή, τα ρούχα δεν πλένονται καλά, μυρίζουν περίεργα ακόμα κ αν τα έχεις φορέσει μόλις μία ώρα, ή ακόμα κ όταν τα μαζεύεις ή τα σιδερώνεις, κ βέβαια κουράζεται κ το πλυντήριο. Είναι λοιπόν βασικό να βάσεις τόσα ρούχα όσα λέει η οδηγία χρήσης, κ ένα τσικ λιγότερα. Πως το κάνεις αυτό όμως, πως υπολογίζεις πόσο βαριά είναι τα ρούχα που θες να πλύνεις;

Απλά! Ανεβαίνεις στην ζυγαριά σου, βλέπεις πόσα κιλά είσαι, κ μετά ανεβαίνεις πάλι κ βάζεις το στεφάνι σου να σου δίνει ρούχα για πλύσιμο. Όταν το βάρος σου φτάσει 4,5 κιλά παραπάνω από το πριν, το έχεις! αυτά είναι τα ρούχα που θα βάλεις για πλύσιμο. Επιπλέον μπόνους: είναι πολύ αστείο σκηνικό να σου δίνει το γκομενάκι ένα ένα ρούχα, να κοιτάτε την ζυγαριά, να αφαιρείτε κ να προσθέτετε, κλπ κλπ... έχει παρατηρηθεί ότι πολλά "γκομενάκια βοηθοί ζύγισης" παρασύρονται κ να δίνουν στο "ζυγιστή" κ το ρούχο που φοράν, όχι για να το πλύνει, αλλά για άλλους λόγους, χιχιχιχι - νέημλη ποιος κάνει σεξάκοι με ρούχα πια στις μέρες μας;

Δεύτερο μυστικό πλυσίματος. Η δόση του απορρυπαντικού κ του μαλακτικού. Φαίνεται κουλό, αλλά είναι απολύτως αληθινό: περισσότερο απορρυπάντικό ίσον λιγότερη καθαριότητα. Το επιπλέον απορρυπάντικό που μένει στις ίνες των ρούχων επειδή έβαλες μεγάλη ποσότητα γίνεται σιγά σιγά μάκα κ εμποδίζει κ το καλό στέγνωμα! Πρέπει να βρεις τρόπο να βάζεις τόσο απορρυπάντικό ή μαλακτικό όσο λέει το πακέτο. Πρόσεξε όμως τώρα τι γίνεται σέξη βγιούερ. Οι εταιρίες στην προσπάθειά τους να μας κάνουν να καταναλώσουμε περισσότερο, μας πιάνουν λίγο κότσους. Καταρχήν η συνιστώμενη ποσότητα είναι πάντα περισσότερη από όσο πραγματικά χρειάζεται για μία καλή πλύση. Κατά δεύτερον, το υγρό λέει επάνω στο κουτί του ότι πχ 50 ml ίσον μία δόση άρα αφού το μπουκάλι έχει 1 λίτρο αυτό είναι 20 δόσεις. Ωραία; ωραιά! Στις οδηγίες χρήσης όμως λέει κάτι του τύπου "ένα καπάκι αρκεί για μία πλύση". Όπου όμως το ένα καπάκι μπορεί τάχα μου αθώα να είναι 70 ml υγρού! εσύ λοιπόν βάζεις ένα καπάκι ήσυχος ότι έβαλες μία δόση, αλλά στην πραγματικότητα έχεις βάλει αρκετά περισσότερο. Αποτέλεσμα; Κ περιττή σπατάλη στο απορρυπάντικό, κ κακό πλύσιμο του ρούχου! Άρα, μην κολλάς στην δοσολογία "ένα καπάκι = μία δόση", ζύγισε (σε μία ζυγαριά κουζίνας) τόσα ml ή γραμμάρια όσα λέει το κουτί ότι είναι μία δόση κ βάλε ακριβώς τόσα - αν κ περίπου 10% λιγότερο να βάλεις, το ίδιο καλό αποτέλεσμα θα έχεις.

Τρίτο μυστικό πλυσίματος; Ξέρεις γιατί οι πετσέτες σου έχουν μία περίεργη α λα μούχλ μυρουδιά ακόμα κ όταν έχεις σκουπιστεί με αυτές μόνο μία φορά; χμφ χμφ χμφ χμφ.... διότι δεν τις στέγνωσες εντελώς, τις μάζεψες σχετικά νωπές, τις δίπλωσες κ η υγρασία έγινε όλεθρος. Άρα, μυστικό τρία, πάντα είμαστε 100% βέβαιοι ότι τα ρούχα είναι στεγνά εντελώς πριν τα μαζέψουμε. Αλλιώς η υγρασία θα μυρίσει. Αν, δε, το ρούχο έχει πλυθεί σε υπερφορτωμένο πλυντήριο, κ με περισσότερο απορρυπαντικό, κ μετά το μαζεύεις νωπό ε τότε μιλάμε για 3 στις 3 αιτίες μποχίκος!

Extra bonus: για να φύγει για πάντα η μουχλομυρουδιά από πετσέτες, πλύνε τες κανονικά στην μεγαλύτερη θερμοκρασία που επιτρέπει η ετικέτα τους, χωρίς απορρυπαντικό αλλά με λευκό ξύδι! ναι, ναι, λευκό ξύδι. Όταν το πλυντήριο ολοκληρώσει τον κύκλο του, ξαναπλένεις με τον κανονικό τρόπο αυτή τη φορά. Δηλαδή, με όσο απορρυπαντικό χρειάζεται, με το πλυντήριο όχι πολύ φορτωμένο κ ΦΥΣΙΚΑ όταν τις απλώσεις ΔΕΝ τις μαζεύεις πριν είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ στεγνές.

Τέταρτο μυστικό πλυσίματος: Θέλεις να σου πω μυστικό για να μειώσεις τον χρόνο που σιδερώνεις στο μισό; Κ να γίνονται τα ρούχα καλοσιδερωμένα με το μισό κόπο; Είναι πάρα πολύ εύκολο. Απλά, θα βγάζεις τα ρούχα για άπλωμα ή στέγνωμα αμέσως μόλις τελειώσει το τελευταίο στύψιμο. έτσι ώστε τα ρούχα μέσα στον κάδο να μην "κάτσουν" πάνω στο βάρος τους κ μείνουν έτσι κ τσαλακωθούν! Πραγματικά, κάνε αυτό το κόλπο μία φορά κ δεν θα πιστεύεις τα μάτια σου. θα μεταμορφωθείς στην κυρία πάνω στο μπουκάλι του Merito, κέφι χαρά μπρίο, γλέντι χορός... όλο!

merito

Αν πάλι δεν είσαι σίγουρος/η ότι θα είσαι σπίτι όταν τελειώσει το πλυντήριο, βάλε ένα πρόγραμμα χωρίς το τελευταίο στίψιμο κ κάνε το το στύψιμο όταν γυρίσεις σπίτι κ ξέρεις ότι μπορείς να απλώσεις αμέσως μετά το τέλος του. γκέγκε;

συνοψίζω:
βάζουμε στο πλυντήριο λίγο λιγότερα ρούχα από όσο είναι η χωρητικότητά του.
βάζουμε τόσο απορρυπαντικό όσο λέει το κουτί σε γραμμάρια, όχι σε καπάκια, κ τόσο μαλακτικό όσο λέει το μπουκάλι σε ml, όχι σε καπάκια ξανά μανά
μόλις γίνει το τελευταίο στύψιμο, δεν αφήνουμε καθόλου τα ρούχα μέσα στο πλυντήριο, τα βγάζουμε αμέσως αμέσως αμέσως. Με αυτό τον τρόπο γλυτώνουμε κ τσαλάκωμα λόγω βάρους, αλλά κ τη φρίκη του να ανοίγεις το πλυντήριο κ επειδή τα έχεις αφημένα τα στυμένα ρούχα με τις ώρες να μυρίζουν μούχλα!

Κ αν ρωτάς που τα ξέρω όλα αυτά.... πρώτον, είχα πελάτες μερικούς κατασκευαστές πλυντηρίων (όχι 29, 2 αλλά ήταν κ οι δύο από τις καλλίτερες μάρκες). δεύτερον, εκ πείρας - μου έχουν δώσει συγχαρητήρια για το πόσο καθαρά μυρίζουν τα ρούχα μου στο σιδέρωμα ΟΛΕΣ οι κυρίες που είχα για να καθαρίζουν το σπίτι (επίσης μου έχουν πει κ απίστευες ιστορίες βρώμας από άλλα σπίτια που πάνε, αλλά αυτό είναι θέμα άλλου ποστ, χοχοχο).

μην ξεχνάς βγιούερ: η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά! πόσο πια τζην με μάκα να αντέξει ένας άνθρωπος; κρίμα δεν είναι να βλέπεις έναν άθρωπα όλο πχιότητα κ αξιοπρέπεια κ να πλησιάζεις κ να μυρίζει το ρούχο του;

πρόβατο, το δεξί χέρι της νοικοκυράς, επίσης ήθελα να προσθέσω.

 

[via] 

Provato

Εξερευνητής του απέραντου διαστήματος που απλώνεται ανάμεσα στη χαρά της ζωής και την θλίψη εντός (http://provatos.blogspot.gr/)

Πρόσφατα από: Provato

Top5
Σπίτι μου σπιτάκι μου

Κι όμως, αυτό το ποστ, με αυτόν τον τίτλο, είναι

...

H άνοιξη έχει μπει για τα καλά και με νέα σελήνη στον

...

Στα σπίτια όπου ζουν και παιδιά επικρατεί πάντοτε μια

...

Δεν τελείωσε καλά η μέρα στη δουλειά. Το τελευταίο

...

Από τότε που άνοιξε ο καιρός -και τα τελευταία χρόνια

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom