(7 ψήφοι)

Μμμμ...Μαρμελάδα φράουλα

Μμμμ...Μαρμελάδα φράουλα

Η μαρμελάδα είναι μια αγαπημένη συνήθεια για το πρωινό κι όχι μόνο. Σε ψωμί, φρυγανιά, κέικ, είναι μια ευχάριστη γεύση τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους.
Κι είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε τη δική σας μαρμελάδα φράουλα, πολύ πιο εύκολο απ' ότι μπορεί να φαντάζεστε.

Για ένα βάζο μαρμελάδα θα χρειαστείτε μισό κιλό φράουλες, ζάχαρη και το χυμό ενός λεμονιού.

Αρχικά πλένετε τις φράουλες και τις ψιλοκόβετε για να μπορούν στη συνέχεια να λιώσουν εύκολα. Μεταφέρετε στη συνέχεια τις φράουλες σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε δύο κούπες ζάχαρη. Βάζετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε να λιώσει η ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα σιρόπι. Μην βάλετε νερό, δεν χρειάζεται, οι φράουλες θα λιώσουν σιγά σιγά και θα βγάλουν μόνες τους υγρά.

Μόλις πάρει βράση προσθέστε το χυμό ενός λεμονιού και συνεχίστε να ανακατεύετε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να δείτε ότι αρχίζει να πήζει. Μετά κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρετε τη μαρμελάδα μέσα σε ένα βάζο. Βιδώνετε το καπάκι και αφήνετε το βάζο ανάποδα για 5-10 λεπτά. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνετε στεγανοποίηση και όταν ανοίξετε το βάζο θα ακουστεί το χαρακτηριστικό «ποπ» που ακούτε όταν ανοίγετε μια μαρμελάδα εμπορίου. Όταν κρυώσει μπορείτε να το μεταφέρετε στο ψυγείο. Έτσι έχετε τη δική σας σπιτική μαρμελάδα που μπορεί να διατηρηθεί μέχρι ένα χρόνο.

Tip: Ζάχαρη μπορείτε να βάλετε ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλετε τη μαρμελάδα, συνήθως η ζάχαρη είναι ανάλογη με το πόσες φράουλες θα βάλετε, αν κάποιος δηλαδή φτιάξει 1 κιλό φράουλες μπορεί να βάλει από 600 γραμμάρια μέχρι 1 κιλό ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!

 

Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς μαζί μας τις δικές συνταγές πατήστε ΕΔΩ

 

Φανή Παναγιωτοπούλου

Λατρεύει τα παιδιά γι' αυτό και επέλεξε να εργαστεί με παιδιά διδάσκοντας ξένες γλώσσες και μαθαίνοντας τους ό,τι περισσότερο μπορούσε για τον κόσμο. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια Μεταπτυχιακή ειδίκευση καθηγητών Γαλλικής γλώσσας του ΕΑΠ. Μιλάει 3 ξένες γλώσσες Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Σαν καλό κορίτσι εκτός από τα γαλλικά φρόντισε να ολοκληρώσει και τις σπουδές στο πιάνο. Της αρέσει η μουσική, οι εκδρομές και το διάβασμα. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών, 5 και 2 ετών.

Top5
Cooking Time

Όταν το μικρό, γλυκό και χαριτωμένο σας παιδάκι είναι

...

Στα περισσότερα παιδάκια αρέσει να ανακατεύονται στην

...

Ας ξανασυστηθούμε: το επιστημονικό της όνομα είναι

...

Η μαρμελάδα είναι μια

...

Καλή χρονιά μαμάδες και μπαμπάδες! Πάνε και αυτά τα

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom