(10 ψήφοι)

10 δώρα που θέλω για τη γιορτή της μητέρας | Μυρτώ Αθανασοπούλου

10 δώρα που θέλω για τη γιορτή της μητέρας | Μυρτώ Αθανασοπούλου

Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που γεννήθηκε η κόρη μου κι ακόμα δεν μπορώ να συνδέσω απόλυτα τη λέξη «μητέρα» με τον εαυτό μου. Όταν με συστήνουν ως «μαμά της Α.» μου παίρνει ένα δυο δευτερόλεπτα να καταλάβω ότι μιλούν για μένα. Ωστόσο, είναι αδιαμφισβήτητο, είμαι κάποιου η μαμά, ενός μικρού, χαρούμενου ανθρωπάκου που δεν περπατάει αλλά χοροπηδάει και που καθημερινά ρωτάει αμέτρητες φορές «Τι είναι αυτό;». Την κοιτάζω και θυμάμαι τόσο καλά το ταξίδι της παιδικής ηλικίας και της ενηλικίωσης (έρχεται ποτέ αυτή; Κι αν έρχεται, τη θέλουμε;)∙ θυμάμαι τον πόνο για πολλά πράγματα που τώρα μοιάζουν ανόητα, τη διαρκή αμφιβολία για το αν είμαι αρκετά καλή, το πάλεμα με το σώμα μου και με τον χαρακτήρα μου. Θέλω να αγαπήσει τον εαυτό της, να τον φροντίσει όσο μπορεί καλύτερα, γιατί η σχέση μας με τον εαυτό μας, λένε, είναι η πιο σημαντική. Θέλω να είναι ευτυχισμένη -όχι συνέχεια, δεν είμαι χαζή, αλλά όσο περισσότερο μπορεί- και να είναι δυνατή. Θέλω, για όλες τις γιορτές της μητέρας που θα 'ρθουν, να μου κάνει δώρο τον υπέροχο εαυτό της.

 

Να ξέρεις ποια είσαι και να ξέρεις ότι αυτό που είσαι είναι αρκετό. Και ότι είναι εντάξει να είσαι χίλια δυο αντιφατικά μεταξύ τους πράγματα. Πώς λέει το τραγούδι: I'm a million different people, from one day to the next...

Να αγαπάς το σώμα σου. Δεν έχει σημασία αν ταιριάζει με τα πρότυπα ομορφιάς της εποχής σου, είναι το μοναδικό που έχεις και είναι φοβερό, γιατί μπορεί να κάνει τα πάντα. Να χορέψει, να γελάσει, να κυλιστεί στην άμμο, να διαβάσει βιβλία, να σε πάει όπου θέλεις να πας, να αγαπήσει.

Μπορεί να μισήσεις το σχολείο με όλη σου την καρδιά (ελπίζω όχι), αλλά να αγαπήσεις τη γνώση. Είναι μεγάλη χαρά να μαθαίνεις ή να καταλαβαίνεις κάτι καινούργιο.

Να είσαι περίεργη, να ρωτάς, να ψάχνεις να βρεις απαντήσεις, να παλεύεις να αλλάξεις τις απαντήσεις αν δεν σε ικανοποιούν, να σκέφτεσαι καινούργιες ερωτήσεις.

Να αμφισβητείς τα πάντα.

Να διαβάζεις πολλά βιβλία. Να βλέπεις πολλές ταινίες. Να πηγαίνεις στο θέατρο. Η τέχνη κάνει τη ζωή υποφερτή.

Να μη θεωρήσεις ποτέ «ρηχό» το ότι είσαι κοκέτα. Το μακιγιάζ, τα ρούχα, τα κοσμήματα, δεν αλλάζουν αυτό που είσαι μέσα σου. Απλώς είναι διασκεδαστικά.

Να μάθεις να αναγνωρίζεις και να δέχεσαι την αγάπη. Και να είσαι σίγουρη ότι την αξίζεις.

Να ξέρεις ότι θα είμαι πάντα εδώ για να ακούσω ό,τι θέλεις να μου πεις. Θα θέλω πάντα να μου πεις κι άλλα, κι άλλα.

Να αγαπάς τους ανθρώπους. Μερικές φορές είναι απαίσιοι, το ξέρω. Παρ' όλα αυτά.

 

Είναι δύσκολα όλα αυτά που σου ζητώ και παίρνουν χρόνο. Μη μου αγχώνεσαι, όμως. Εγώ θα σ' αγαπώ έτσι κι αλλιώς.

 

Χρόνια μας πολλά για τη γιορτή της μητέρας!

 

 

BrightStarsNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο, μια ερώτηση ή να μοιραστούν κάτι δικό τους, μπορούν να το στείλουν εδώ

[Ενημέρωση σχετικά με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην ιστοσελίδα]

Μυρτώ Αθανασοπούλου

Η Μυρτώ Αθανασοπούλου δεν ξέρει να απαντήσει στην ερώτηση "τι δουλειά κάνεις;". Σπούδασε Θεατρολογία και Μετάφραση και για χρόνια δουλεύει ως επιμελήτρια κειμένων. Της αρέσουν τα βιβλία, τα γλυκά, το κέντρο της πόλης, τα δέντρα και η θάλασσα. Έχει μια μικρή κόρη και θέλει να την κάνει συνέχεια να γελάει.

Top5
Mom 2 Mom

Μετά από πέντε χρόνια

...

«Καλό ταξίδι πολυαγαπημένη μας» έγραφε ένα απο τα

...
(Από τη
...

Βρέθηκα για πρώτη φορά στη

...

γράφει η Janie

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom